Karłowaty Aluś - nowy wątek, proszę o zamknięcie tego :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 21, 2008 20:12

może Amicat albo Benevo?
jest w sklepie greenplanet :roll:
http://www.greenplanet.pl/index.php/cPa ... 799a901596
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie gru 21, 2008 22:02

Dzięki wielke za wszystkie podpowiedzi :D :D :D

mziel52 pisze:A gdybyś karmę właściwą dla Alusia mieszała z gotowaną marchewką?

O marchewce pierwszy raz słyszę, ale oczywiście wetkę prowadzącą zapytam.

kya pisze:Almo Nature jest z siemieniem lnianym .
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... stic/76234

Wlasciwosci siemienia nie bede pisac bo pewnie znasz.

Aluś dostaje siemie lniane do żarełka - tak bezpośrednio :wink:

Marcelibu pisze:
kropkaXL pisze:Aleksandro-będę Cię namawiała na Colon C-to czysty błonnik-miesza się z mokrą karmą-jest bez smaku i zapachu-moje koty zjadały bez protestów!

To samo miałam napisać. Jest odpowiednik Colon C, który jest w dużej puszce (na takiego kotka to za wiele), nazywa się ISPAGUL. To są te same łupiny "babki jajowatej", tylko w mniejszym opakowaniu i od innego producenta.

O Colon C z wetką prowadzącą Alusia rozmawiałam, ale nie pamiętam już co mi powiedziała :? Skoro Aluś Colon C nie dostaje jest jakiś powód.

AlkaM pisze:Karmy odklaczajace zawieraja duzo blonnika, np. RC Intensive Hairball
http://www.krakvet.pl/royal-canin-inten ... -9168.html

Aluś takiej karmy niestety jeść nie może - też nie pamiętam dlaczego :?

Agn pisze:Sądzę, że Aleks nie powinien jeść suchej karmy [nawet z niebotyczną zawartością błonnika], a jeśli już znajdziecie wysokokaloryczną karmę o dużej zawartości błonnika, to powinna na być namaczana.
Dla Audio, która ma wiotkość skóry, co przekłada się na nadmierną rozciągliwość jelit i grozi powstaniem tzw. okrężnicy olbrzymiej, przez pewien czas mieszałam właśnie Colon, lub mielone siemię z saszetkami RC Convalescence [mięsny]. Teraz Audio je 'zwykłe' mokre RC z mielonym siemieniem.

O tym, że Aluś nie powinien jeść suchej karmy nie wiedziałam. Może w schorzeniu Alusia sucha karma nie odgrywa tak istotnej roli, jak w przypadku Audio :?: Ale oczywiście pogadam z wetką prowadzącą Alusia.
Główne jedzenie Alusia to jest Convalescence z dodatkiem mielonego siemienia. Suche to dodatek.

ruru pisze:może Amicat albo Benevo?
jest w sklepie greenplanet :roll:
http://www.greenplanet.pl/index.php/cPa ... 799a901596

Sprawdziłam te karmy, niestety nie mają zbyt dużo włókna.

A ja znalazłam RC Kitten 34, które ma 7,1% włókna :wink:

Zapomniałam napisać, że we wtorek Aluś ma USG brzusia. Kciuki baaardzo potrzebne :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie gru 21, 2008 22:06

no to kciuki :ok:
zdrowiej maluchu
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon gru 22, 2008 6:39

sama stosuje błonnik z babki płesznik - to jest ten Colon C
doskonały błonnik i nie powodujący podrażnień jelit (w odróżnieniu od otrąb)
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon gru 22, 2008 10:53

Killatha pisze:no to kciuki :ok:
zdrowiej maluchu
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon gru 22, 2008 18:18

i jak sie czuje maleńki Aluś?

Killatha

Post » Pon gru 22, 2008 20:56

Byłam dzisiaj w lecznicy, ale niestety Alusia nie widziałam. Sala operacyjna jest obok szpitalika, a dzisiaj był akurat dzień operacji więc nie mogłam przeszkadzać.
U Alusia wszystko w porządku :wink: Aluś je, robi wielkie qupale i rozrabia :D :D :D :D

Aleksandra59

Post » Pon gru 22, 2008 22:40

Aleksandra59 pisze:Byłam dzisiaj w lecznicy, ale niestety Alusia nie widziałam. Sala operacyjna jest obok szpitalika, a dzisiaj był akurat dzień operacji więc nie mogłam przeszkadzać.
U Alusia wszystko w porządku :wink: Aluś je, robi wielkie qupale i rozrabia :D :D :D :D
jak rozrabia to jest dobrze :s3: :s3: :s3:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Pon gru 22, 2008 22:53

Zapomniałam napisać, ale wczoraj Aluś wizytował gabinet wetów i to nie jako pacjent :lol: :lol: Ponieważ wczoraj wszystkie zwierzęta będące pod opieką lecznicy były zdrowe (no bo właściele na zakupki pojechali :roll: ) i jakaś cisza NAGLE zapadła - Aluś sobie pozwiedzał :lol: :lol: :lol: :lol: Jak zostało stwierdzone Aluś bardzo lubi komputer, a klawiatura to najlepsze narzędzie to ostrzenia pazurków :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Post » Wto gru 23, 2008 10:57

Aleksandra59 pisze:Zapomniałam napisać, ale wczoraj Aluś wizytował gabinet wetów i to nie jako pacjent :lol: :lol: Ponieważ wczoraj wszystkie zwierzęta będące pod opieką lecznicy były zdrowe (no bo właściele na zakupki pojechali :roll: ) i jakaś cisza NAGLE zapadła - Aluś sobie pozwiedzał :lol: :lol: :lol: :lol: Jak zostało stwierdzone Aluś bardzo lubi komputer, a klawiatura to najlepsze narzędzie to ostrzenia pazurków :lol: :lol: :lol:
:s3: :s3: :s3: może próbował nam coś napisać na forum :s3: :s3: :s3: :s2:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Wto gru 23, 2008 20:37

Chciałam poinformować, ża dla Alusia Święta zaczęły się już dzisiaj :D :D :D :D :D :D :D :D

Aluś dostał przepustkę z lecznicy i pojechał do Barby50, u której będzie miał jedoosobowy apartamencik, zdecydowanie większy od szpitalnej klatki :wink: :wink:

Basiu - dziękuję Ci bardzo Obrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 23, 2008 20:42 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 1 raz

Aleksandra59

Post » Wto gru 23, 2008 20:42

Acha, zapomniałam napisać że Basia obiecała Alusiowi porobić zdjęcia :D :D :D

Aleksandra59

Post » Wto gru 23, 2008 20:49

Z jednej strony super ,ze maluch bedzie mial swieta ale straszne ,ze po swietach wroci do klatki .Oby jak najszybciej wyzdrowial i tego mu zycze z okazji świąt .Olu,Tobie tez oczywiscie radosnych ,zdrowych...:)))

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto gru 23, 2008 20:52

cudna wiadomość
na fotki czekam z utęsknieniem

Killatha

Post » Wto gru 23, 2008 21:43

Obrazek

Duuuuuuużo zdrówka Alusiowi na święta i nie tylko
życzymy
Pamela
Ala
Milenka
Cesar
i ja kristinbb

Obrazek