Karłowaty Aluś - nowy wątek, proszę o zamknięcie tego :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 19, 2008 9:06

kya pisze:Mysle ,ze poki Alutek ma grzyba nie ma co ryzykowac zdrowiem Twoich domowych kotow bo z jednego problemu zrobi sie kilka . Smierc grzybowi! :twisted:

I ja tak myślę.
:ok:
Marcelibu

Post » Pt gru 19, 2008 19:27

:piwa: i :ok: za zdrowie Alusia i Oli
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Sob gru 20, 2008 17:43

:ok: zdrówka
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Sob gru 20, 2008 19:50

Killatha pisze::ok: zdrówka
:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie gru 21, 2008 0:04

Dzisiaj u Alusia była Barba50 :D :D Wymiziała i wygliglała Alusia :D :D Aluś oczywiście mruczał jak oszalały :D :D Ten typ tak ma - traktorzy i betoniarę robi na maxa :lol: :lol:
Aluś qupale robi wzorcowe - jednego Basia widziała i potwierdziła :roll:
Ale brzusio niestety dalej duży, trochę za duży jak na małego Alusia :?

A ja pomimo grzybicy Alusia dalej zastanawiam się nad świąteczną przepustką z lecznicy 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie gru 21, 2008 10:53

Aleksandra59 pisze:Dzisiaj u Alusia była Barba50 :D :D Wymiziała i wygliglała Alusia :D :D Aluś oczywiście mruczał jak oszalały :D :D Ten typ tak ma - traktorzy i betoniarę robi na maxa :lol: :lol:
Aluś qupale robi wzorcowe - jednego Basia widziała i potwierdziła :roll:
Ale brzusio niestety dalej duży, trochę za duży jak na małego Alusia :?

A ja pomimo grzybicy Alusia dalej zastanawiam się nad świąteczną przepustką z lecznicy 8)

Byłam, miziałam, pieściliśmy się przez dłuższą chwilę, z ciężkim sumieniem odstawiłam Alusia do klatki :( Raptem zrobił się strasznie gadatliwy 8O Co o mnie powiedział nie chcę wiedzieć :oops: Jakby mówił: Gdzie babo idziesz :?: Tak nam dobrze razem :evil:
A co do kupala - jeśli to był jeden kupal to był ogromniasty 8O 8O 8O
Malutki Aluś a wielka qupa :P Brzusio niestety cały czas duże :x

Ale jest coś co strasznie rzuca się w oczy: wielka wola życia Alusia. Rzadko kiedy chorutkie stworzonko ma tyle siły, jest takie aktywne i pogodne :roll:

Aluśku kochany będzie dobrze, musi :!:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Nie gru 21, 2008 13:02

siedzi biedactwo w klatce i tęskni do kolan do leżenia i ugniatania
:ok: zdrowiej skarbie

Killatha

Post » Nie gru 21, 2008 16:18

Killatha pisze:siedzi biedactwo w klatce i tęskni do kolan do leżenia i ugniatania
:ok: zdrowiej skarbie
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie gru 21, 2008 16:40

Byłam u Alusia - oczka Aluś ma chyba już zdrowe :D :D :D :D :D . Pierwszy raz zobaczyłam zupełnie otwarte oczka maluszka, bez żadnego łzawienia :D :D :D Uszka też już praktycznie zdrowe, więc dwa choróbska prawie poszły sobie precz :D :D :D :D :D :D :D

Oczywiście maleństwo zostało wymiziane i wygliglane :D :D :D
Po wsadzeniu do klatki Aluś nie darł na mnie mordki, bo od razu dostał jedzenie 8) 8)

I w związku z jedzeniem dla Alusia mam ogromną prośbę. Aluś powinien jeść karmę z dużą zawartością włókna. Dużą zawartość włókna mają karmy odchudzające, a takiej karmy Aluś nie powinien jeść. Poszukiwana jest zatem karma dla Alusia z dużą ilością włókna, ale nie odchudzająca :!: :!: :!: :!: :!:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie gru 21, 2008 16:47

A gdybyś karmę właściwą dla Alusia mieszała z gotowaną marchewką?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie gru 21, 2008 17:11

Almo Nature jest z siemieniem lnianym .
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... stic/76234

Wlasciwosci siemienia nie bede pisac bo pewnie znasz.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie gru 21, 2008 17:33

Aleksandro-będę Cię namawiała na Colon C-to czysty błonnik-miesza się z mokrą karmą-jest bez smaku i zapachu-moje koty zjadały bez protestów!

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie gru 21, 2008 18:25

kropkaXL pisze:Aleksandro-będę Cię namawiała na Colon C-to czysty błonnik-miesza się z mokrą karmą-jest bez smaku i zapachu-moje koty zjadały bez protestów!

To samo miałam napisać. Jest odpowiednik Colon C, który jest w dużej puszce (na takiego kotka to za wiele), nazywa się ISPAGUL. To są te same łupiny "babki jajowatej", tylko w mniejszym opakowaniu i od innego producenta.
Marcelibu

Post » Nie gru 21, 2008 18:32

Karmy odklaczajace zawieraja duzo blonnika, np. RC Intensive Hairball
http://www.krakvet.pl/royal-canin-inten ... -9168.html

AlkaM

Od: Nie sty 04, 2004 6:14

Post » Nie gru 21, 2008 19:50

Sądzę, że Aleks nie powinien jeść suchej karmy [nawet z niebotyczną zawartością błonnika], a jeśli już znajdziecie wysokokaloryczną karmę o dużej zawartości błonnika, to powinna na być namaczana.
Dla Audio, która ma wiotkość skóry, co przekłada się na nadmierną rozciągliwość jelit i grozi powstaniem tzw. okrężnicy olbrzymiej, przez pewien czas mieszałam właśnie Colon, lub mielone siemię z saszetkami RC Convalescence [mięsny]. Teraz Audio je `zwykłe` mokre RC z mielonym siemieniem.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]