SZCZECIN-> Śliczna Gabi szuka domku - proszę o zamknięcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 20, 2008 9:20

Drogie Panie ,przepraszam jeżeli ktoś poczuł sie urażony moim tekstem,
wszystko dla dobra zwięrząt - kotków, przeglądam to forum od ok. polowy listopada, wtedy gdy moja kotka była u weterynarza na Goleniowskiej i po tej wizycie praktycznie juz nie wróciła do domu "zdrowa".
Zdaję sobie sprawę co panie robią i że uratowliscie kolejnego kota od śmierci i że szukacie dla nich najlepszych domów. Myslę ze moj dom
nie jest taki najgorszy.

mario65

Od: Wto lis 11, 2008 10:43

Post » Sob gru 20, 2008 11:17

Witam serdecznie Mario 65. Na Forum czesto pojawiaja sie sytuacje i pojawiaja sie niedomowienia. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest spotkac sie i omowic cala sprawe. Do tej pory od sierpnia udalo Nam się uratowac kilka kociakow i znalezc im cudowne Domki. NIkt nie zaprzecza ze Twoj Domek tez jest jednym z takich Domkow. W przypadku pozostalych kociakow ktore wyadoptowalismy sprawa byla o tyle prostsza ze mialy inne schorzenia takie jak kk czy swierzbowiec uszny. I Domki ktore wsiely kociaki zajely sie ich doleczeniem. Kotami zajmuje sie od prawie 10 lat. Ze stada ponad 130 kotow praktycznie wszystko jest posterylizowane od dawna.Grupa tak wielka daje odpowiedz na to dlaczego tak bardzo zalezy Nam na sterylizacji co jest zawarte w umowie adopcyjnej. Bezdomnosc w Szczecinie i innych miastach jest globalna. Dodam jeszcze ze uratowane kociaki nie pochodzily od zadnej z Naszych kotek. Wiele z nich to podrzutki ktore trafily wyrzucone przez ludzi często z domu w takie miejsca gdzie karmie. Dlatego to Nas uczula na rozne sytuacje. Osobiscie Gabi i jej siostra Mimi zostaly zabrane z innego terenu gdzie ich dni byly policzone. Gdyby karmicielka zadbala wczesniej w tym miejscu o sterylki kotek, nie byloby nadmiaru populacji i w konsekwencji glodu i chorob. Pierwsze co chce zrobic wczesna wiosna to wysterylizowanie mamy Gabi i kotek z tego terenu, bo wiem ze karmicielka tego nie zrobi skoro nie zrobila przez tyle lat tylko spokojnie patrzala jak umieraja kociaki. Jak zaczelam tam karmić jesienia to wyciagalam cale martwe mioty z budek bo karmicielka nie miala pojecia ze koty mają kk i nalezy leczyć. Poza karmieniem i to byle jakim te koty nie mogly liczyć na nic wiecej. My probujemy to zmienić. W tej chwili Gabi ma apetyt i czuje sie dobrze. Bawi sie zaczęla robić się bardzo pro ludzka ale to nie koniec pracy nad mala. Trzeba jeszcze wlożyc wiele trudu. Nie jest koteczka wymagajaca i chetnie zjada wszystko pieknie okazujac swoja wdziecznosc za uratowanie zycia. Jednak nie bede ukrywać że pomimo leczenia stan jej dziaselek jest nadal zly. Pomimo ze koteczka miala już zmieniany lek. W poniedzialek wybieramy sie do Weta niech zaradzi sprobuje jeszcze cos innego. Gabinet o ktorym piszesz jest bardzo dobrym gabinetem i pracuja tam ludzie o wielkim Sercu, wiem bo sama z niego korzystam. Sama bylabym sklonna oddac Gabi do domku gdzie jest choc jeszcze jeden kot bo wiem ze Gabi potrzebujego kociego towarzystwa chyba nawet bardziej niż ludzkiego narazie. I wiem ze bardzo lgnie do innych kotow. Tak że szczerze to jestem zainteresowana oferta. Jedyne do czego moglabym miec zastrzezenia to to że Domek jest wychodzacy choc nie wykluczam tego zupelnie pod warunkiem gdyby doszlo w przyszłości do calkowitego zaaklimatyzowania. Wstepnie moge zaproponowac spotkanie i rozmowe ewentualnie mogę koteczke pokazac. Czy się spodoba. Dla mnie jest sliczna.Pozdrawiam serdecznie.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob gru 20, 2008 19:26

Wszystko jest OK jak wczesniej ustalilismy

Pozdrawiam
Mariusz

mario65

Post » Sob gru 20, 2008 21:41

Wielkie Dzieki Mario65. Tak więc wirtualnie Zołza jest Twoja, chyba ze masz inna propozycje imienia dla Kotki???? Dzis niestety nie zdązyłam zrobic dodatkowych zdjeć, bo padał deszcz. Kicia przyszła bardzo glodna jak zwykle zreszta, zjadła i gdzieś poleciała. Dzis miałam też trochę roboty na dzialce bo wymieniałam Kociakom kocyki w altance wiec nie bardzo było jak. Narazie zdjęcia sa tylko takie jak na wątku. Wejdz po moim banerku to zobaczysz Zołze. Oczywiscie mozesz zmienić Kici imie, jeśli chcesz? Jutro postaram sie zrobic nowe zdjecia Gabi, zeby było widać jaka ładna z niej koteczka. W poniedzialek wizyta u Weta i będzie wiadomo co robić dalej.Pozdrawiam Serdecznie .Prosilam na pw Nifredil o kontakt z Toba w sprawie adopcji wirtuanej. Jeszcze raz Wielkie Dzieki :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt gru 26, 2008 20:53

to jak??ktory koteczek bedzie miec domek??

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Pt gru 26, 2008 21:22

kochajaca_kociska pisze:to jak??ktory koteczek bedzie miec domek??
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Sob gru 27, 2008 12:00

:?: :?: :?:

kochajaca_kociska

Post » Sob gru 27, 2008 13:48

decyzję podejmuje Iza, ale myślę że Gabi

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob gru 27, 2008 19:57

myślę, że przed oddanie małej trzeba jej zrobić testy białaczkowe i test na koci HIV żeby być pewnym że kot jest zdrowy

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon gru 29, 2008 12:06

to tak profilaktycznie??

kochajaca_kociska

Post » Pon gru 29, 2008 12:27

kochajaca_kociska pisze:to tak profilaktycznie??

tak tylko profilaktycznie, absolutnie żadnych podejrzeń nie ma :)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Pon gru 29, 2008 12:29

ufff... kamien z serce..profilaktyka najwazniejsza :)

kochajaca_kociska

Post » Pon gru 29, 2008 20:17

Kochana!!!

Właśnie to jest najwaznijesze!

mario65

Post » Wto gru 30, 2008 13:42

ale powiecie jak juz bedzie po tych profilaktycznych badaniach, prawda??

kochajaca_kociska

Post » Wto gru 30, 2008 22:19

oczywiście że powiemy!!
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

[poprzednia][następna]