qpka nie tam gdzie trzeba.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 15, 2003 19:31 qpka nie tam gdzie trzeba.

Nesko załatwia się ładnie do kuwety, gdy jest w domu. Ale gdy tylko dostanie się do garażu (mamy wejście prosto z domu) to od razu sadzi tam qpę. Jak mam to rozumieć?
Pozdrawiam BeaBea
Obrazek
A oto Nesko

BeaBea

Od: Pt paź 17, 2003 20:14

Post » Pon gru 15, 2003 22:25

Może znaczy nowy(obcy) teren. Czytałam gdzieś, że koty w ten sposób powiększają swoje terytorium. Jeśli do garażu wychodzi rzadko, to może uważać, że to już jakiś obcy teren.

Przyszło mi też do głowy, że może kiedy parkujecie samochód gdzieś po za domem, to mogą znaczyć go inne koty. Potem Nesko czuje obcy zapach, no i przecież musi pokazać, kto rządzi w tym domu. :lol:

ina

Od: Śro paź 08, 2003 21:27

Post » Pon gru 15, 2003 22:45

Garaż jest pusty, zamurowany od zewnątrz (mamy dom jeszcze trochę w fazie budowy), więc obce zapachy nie wchodzą w gre. Ale może traktuje garaż jak swoją kuwetę, raz tam zrobił i teraz czuje jeszcze zapach... Postaram się go tam już nie w puszczać, i zastosować jakiś sodek do opryskania. Mam nadzieję,że to nie jakaś choroba, jak w przypadkach gdy kot sika po kątach?
Pozdrawiam BeaBea
Obrazek
A oto Nesko

BeaBea

Od: Pt paź 17, 2003 20:14

Post » Pon gru 15, 2003 22:51

Eeee choroba to raczej nie :wink: Myślę, że chyba opcje z nowym terytorium, albo wielką kuwetą są najbardziej prawdopodobne 8) co nie znaczy, że prawdziwe :) :) :)

ina

Od: Śro paź 08, 2003 21:27

Post » Śro gru 17, 2003 15:34

ina pisze:Eeee choroba to raczej nie :wink: Myślę, że chyba opcje z nowym terytorium, albo wielką kuwetą są najbardziej prawdopodobne 8) co nie znaczy, że prawdziwe :) :) :)

Mnie sie podoba opcja z wielka kuweta :lol:

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33