LUCY URODZILA TRZY SLICZNE MALUSZKI :)) NOWE FOTKI S 97 :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 20, 2008 13:42

Rzeczywiście gigantyczne te maluchy 8O .
Ja w ubiegłym roku podstawiłam (nie było innego wyjścia) 3-tygodniowe maluchy to kotki 2 dni po sterylce aborcyjnej (ciąża była bardzo wysoka - mniej więcej tydzień do porodu). Następnego dnia już miała mleko. Wszystko się świetnie zagoiło i nie było problemów mimo że maluchy jej nie oszczędzały.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Sob gru 20, 2008 16:21

Sara polecam podkłady dla dorosłych, nie wiem gdzie tam u ciebie sie je kupuje w Polsce można dostać w aptece, 5szt. kosztuje coś około 8 zł. Świetnie sie sprawdzają przy maluszkach.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob gru 20, 2008 16:37

jejku ale historia, własnie doczytałam o trzecim maluszku, jak dobrze że pojechałaś, jak dobrze że się uparłaś na sprawdzenie. Niesamowite z tym trzecim maluszkiem :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Sob gru 20, 2008 19:14

wczoraj czytałam początek wątku i miałam przeczucie - nie wiem skąd - że to nie koniec, że powinnaś jechać do weta, zrobić usg, rtg
nie miałam kiedy napisać.
A tu proszę.
Dobrze, że miałaś intuicję i uparłaś się na badania. Dużo zdrowia dla mamuśki i maluszków.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Sob gru 20, 2008 19:15

Ostatnio w moim zyciu wydarzylo sie wiele przykrego.
17 grudnia mialam urodziny-najsmutniejsze w zyciu,ale do czasu kiedy wieczorem Luska zaczela rodzic.Maluchy urodzily sie przeciez z 17 na 18 rano.I to byl najpiekniejszy prezent jaki moglam otrzymac.Teraz siedze przy nich,patrze i jestem szczesliwa.Po raz pierwszy od dawna czuje ze jestem szczesliwa,lezki mi ciekna.Tak patrze na nich i mysle ze Lusia ma swojego aniolka stroza,ze ktos gdzies tam wiedzial do kogo ma ja skierowac.Przeciez ona poprostu do nas przyszla.Raz ja widzialam jak wystawialam miske dla kotow ktore dokarmiam przed domem.Zobaczylam ja w ostatniej chwili jak juz sie obracalam i mialam isc.Przyszla pocichutku,usiadla na murku i zobaczylam tylko oczka.Bylo juz ciemno.Dalam jej ta miseczke,pozerala jedzonko,ale jak tylko skonczyla cos ja sploszylo i poleciala.Za dwa dni TZ wyszedl przed dom na papierocha i ona przyszla do niego i zaczela sie miziac.On otworzyl drzwi a ona poprostu weszla.I zostala.Serce mi sie wciaz kraja kiedy sobie przypomne jaka to bida byla.Zaluje tylko ze nie przyszla wczesniej,zaosczedzilibysmy jej tulaczki i glodowania i walki o przetrwanie gdzies tam na zewnatrz.Ale teraz kiedy tak wspaniale sie opiekuje maluszkami,kiedy patrzy na mnie z ta iskierka i miloscia w oczach,kiedy ja patrze na te cudne malenstwa jestem wdzieczna ze ona jest teraz tu z nami.Nie zaluje niczego-gdyby cos takiego znow sie przytrafilo-poszlabym ta sama droga,bogatsza o doswiadczenia.Tak bardzo kocham ja i te kruche,jakze bezbronne istotki.Od kiedy juz bylo pewne ze Lucy bedzie mamusia nie bylo ani jednej chwili zebym tak naprawde czegokolwiek zalowala czy martwila sie co to bedzie.Od poczatku wiedzialam ze tak mialo byc.Od chwili kiedy ona poprostu przyszla.Takie cos nie zdarza sie na codzien.Koty tak sobie zwyczajnie i poprostu do nas nie pukaja.
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Sob gru 20, 2008 19:20

Uffff......fajnie ,ze wszystko dobrze sie dzieje. Sarro ,tak wiec zostalas bacia :ryk: :ryk: Nawiasem mowiac Twoje wnuki sa cudne:)))))

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob gru 20, 2008 19:37

Dopiero doczytałam.. Saro a jednak czekałam na trzeciego. Z tri zrobil sie czarnuszek..

Ale ty to masz farta. Lubie ciebie czarne koty, przynoszą szczeście a nie pecha.
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Sob gru 20, 2008 19:41

A teraz z pozdrowieniami dla kolegów od Nelusi, Puni i Kacperka ladaco.

[img][img]http://images28.fotosik.pl/306/03bd5ccccdf04ebcm.jpg[/img]

[/img]Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Sob gru 20, 2008 19:43

A jeszcze :

Spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe, samych pogodnych dni, dużo miłości, pociechy z ulubieńców oraz sto lat :birthday: :piwa:
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Nie gru 21, 2008 2:41

Borosiu! Nelcia z Punia :love: :love: Nelcia mnie rozbroila ta minka :D Punia to siostra Mo :wink: ty wiesz i ciesze sie ze tak sie panienki dograly.Kacper jest piekniasty jak zwykle :1luvu: tylko cos mu to kciegowanie jakos nie idzie :wink:
Dziekuje bardzo za zyczenia :D

Borosiu co powiesz na to??Obrazek

Samson z Mo :D a ona o dziwo nie protestowala, znow unikatowe zdjecie wiec patrz i podziwiaj :wink: bo nie predko znow sie taka okazja nadazy,pamietasz kiedy bylo ostatnio? jakies poltora miesiaca temu?
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Nie gru 21, 2008 11:05

A ja myślałam ze to Czika :D

To tez byłoby unikatowe zdjęcie :D

A jak maluszki? teraz bedziesz miała dodatkowo dwa czarnuszki, jednego rudzielca , jedna szylkretke. Chociaz obstawiam jednak, ze pierwszy czarnuszek bedzie jednak szylkretka

:D
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Nie gru 21, 2008 16:10

Wczoraj rudaskowi odpadla pepowinka a dzis rudaskowi ...otworzylo sie prawe oczko 8O Toz to dopiero trzeci dzien,co mam je spowrotem zakleic? :wink:
Troche sie martwie czy nie za wczesnie 8O
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Nie gru 21, 2008 16:44

sarra pisze:Wczoraj rudaskowi odpadla pepowinka a dzis rudaskowi ...otworzylo sie prawe oczko 8O Toz to dopiero trzeci dzien,co mam je spowrotem zakleic? :wink:
Troche sie martwie czy nie za wczesnie 8O

Przylepcem ;) (to żart) :lol:

Nic się nie dzieje, o ile oczko jest czyste i powieka się zamyka. :)

Czas odstawić flesza w aparacie, ostre światło (słoneczne też) może uszkodzić ślepka.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie gru 21, 2008 18:32

No to fotki cykamy tylko w dzien :D
A tu pare z wczoraj

spimy Obrazek

Tylko sie przypatrzcie cioteczki jakie rudasek pozycje odstawia :D
Obrazek

mmmmmmamusia jest najwygodniejsza Obrazek

rudasek zawsze po srodku :D Obrazek

a czesto rudy jest miekki jak mama wychodzi
Obrazek

Lucy dzisiaj jest taka troszke nieswoja-nie dziwie sie to trzeci dzien po zabiegu a trzeci podobno taki najgorszy.Maly apetyt,w sumie to ma ochote ale sama nie wie na co-co ja sie dzis roznych saszetek i puszek naotwieralam a ona to nie,tamto nie-uff.Siku dzis nie bylo wogole,wczoraj tylko raz ale za to jakie wielkie.Dzis nie.Ona wogole nie pije p porodzie.
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Nie gru 21, 2008 18:38

O mamo, jakie cudne kluski! :D :D :D :D :D :D
Chyba koty zacznę rozmnażać! :twisted: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]