Tola urodziła się w piwnicy. Została złapana z powodu wielkiego ropnia na główce i trafiła do Anuk na tymczas. Na początku tłukła ją Mufka, a potem, po zaprzyjaźnieniu się z Kminkiem i Nemo, nie miała motywacji by zaprzyjaźniać się z innymi ludźmi niż Anuk...
Trafiła więc do mnie, w nadziei, że zmiana środowiska, dobry przykład moich kotów
Okazało się, że pomysł był trafiony!
Tola zrobiła ogromne postępy i robi je nadal
Tola jest drobną krówkową koteczką o przepięknych okrągłych złoto-zielonych oczach.
Jedną z największych zalet Toli jest to, ze jest ona kotem nadzwyczaj grzecznym. Mimo, że jak każdy kociak, miewa chwile szaleńczej zabawy i gonitw po domu za ulubioną piłeczką - jak dotąd, po tych gonitwach, dom wygląda tak samo jak przed gonitwą
Tola chętnie zaprzyjaźnia się z innymi kotami i jest bardzo opiekuńcza w stosunku do małych kociaków.
W stosunku do ludzi Tola jest początkowo nieśmiała i potrzebuje trochę czasu by zaufać nowemu człowiekowi. Jeśli spokojnym zachowaniem uda się zdobyć zaufanie Toli – już po kilku dniach odwdzięcza się mruczeniem i niesamowitymi fikołkami połączonymi z wystawianiem brzuszka do mizianek
Tola jest małym tchórzem
Idealnym domem dla niej byłby dom gdzie jest już mały kociak, dla którego będzie opiekuńczą starszą "siostrą" lub kociak w jej wieku.
Tola, jak każdy kot, ma swoje sekrety
- uwielbia wszelkiego rodzaju piłeczki
- ma słabość do telewizora i często można ją przyłapać przed TV zahipnotyzowaną przez kolorowe obrazki na ekranie
- zaczyna mruczeć, kiedy patrzy, jak człowiek głaszcze innego kota
- najbardziej lubi ludzi w pozycji horyzontalnej
- Tola (zupełnie jak małe dziecko) uważa, że jak głowa się ukryła to znaczy, że kota nie widać
Dane techniczne
Odrobaczenie: tak
Szczepienie: tak
Sterylizacja: tak
Inne koty: przyjazna
Psy: nie sprawdzono
Kuweta: 100% tak (także kuweta kryta)
Tola z miną "nie będę pozować, nie dam się wyadoptować
..."a może jeszcze nad tym pomyślę
"No co? Przecież jeszcze nie było dobranocki?"
"Stąd lepiej widać
"Kurcze, znowu mnie przyłapała!..."