Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
yennefer4 pisze:wet przepisał relanium dla kota- dawka 2 mg, co o tym sądzicie?
Ruach pisze:yennefer4 pisze:wet przepisał relanium dla kota- dawka 2 mg, co o tym sądzicie?
oki...mój Roni brał przez 2 tyg........
yennefer4 pisze:Ruach pisze:yennefer4 pisze:wet przepisał relanium dla kota- dawka 2 mg, co o tym sądzicie?
oki...mój Roni brał przez 2 tyg........
a ile kotek ważył i ile dostawał tego relanium? 1 tabletka czy 2 dziennie? Na co był chory?
yennefer4 pisze:wystraszyłam się bo przez godzinę biegał jak szalony, zataczał się , był agresywny- podrapał mi całe ręce i zjadł wszystko co było w jego zasięgu ( w sumie chodziło o to, żeby coś zjadł).
CoolCaty pisze:yennefer4 pisze:wystraszyłam się bo przez godzinę biegał jak szalony, zataczał się , był agresywny- podrapał mi całe ręce i zjadł wszystko co było w jego zasięgu ( w sumie chodziło o to, żeby coś zjadł).
u niektórych zwierząt relanium może paradoksanie powodowac pobudzenie - trzeba bardzo uważać.
AlkaM pisze:Podawanie relanium na pobudznie apetytu to stara szkola i tego juz sie nie robi. Relanium u wielu kotow prowadzi do trwalego uszkodzenia watroby. Sa inne bezpieczniejsze leki, ktore maja to samo dzialanie jezeli chodzi o apetyt wiec nie ma zadnego rozsadnego wytlumaczenia, zeby relanium kotu podawac.
yennefer4 pisze:AlkaM pisze:Podawanie relanium na pobudznie apetytu to stara szkola i tego juz sie nie robi. Relanium u wielu kotow prowadzi do trwalego uszkodzenia watroby. Sa inne bezpieczniejsze leki, ktore maja to samo dzialanie jezeli chodzi o apetyt wiec nie ma zadnego rozsadnego wytlumaczenia, zeby relanium kotu podawac.
Czy mogłaby prosić o podanie innych bezpieczniejszych leków na pobudzenie apetytu u kotka? A z tym relanium to od razu mi się nie podobało, niestety 1 tabletkę podałam ale juz nie będę więcej mu podawać. dziękuję za wiadomość!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 94 gości