STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 17, 2008 1:52

monika pracowałam nad majka i piotrem prawie do północy- nie wyobrażam sobie bez nich dalej brnąć.........izy tez mi brakuje- trzymam kcikuki za jej kotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro gru 17, 2008 8:53

sabina skaza pisze:monika pracowałam nad majka i piotrem prawie do północy- nie wyobrażam sobie bez nich dalej brnąć.........izy tez mi brakuje- trzymam kcikuki za jej kotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Chcialabym tylko dodac, ze nikt nie pomyslal co ja czuje. To byl moj ciapkot, chcialam dla niego znalezc DT , nie zeby sie go pozbyc!!!! ale zeby dac mu szanse na zycie.
Kazdy placze nad Majka ale spojrzcie, ze ja mam tez uczucia. Ja tez cierpie.

Dzialajcie, bede trzymala kciuki.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro gru 17, 2008 9:27

Mam prośbę i pytanie.czy ktoś ma warunki, zeby przechować przez okres świąt i pare dni dalej koteczke tri z Biblioteki UG? kiciulka bardzo się stresuje obecnościa innych kotów, jest nerwowa, kiedy ma człowieka tylko dla siebie i nie ma w poblizu innych kotów jest miziasta i przytulaśna, ale inne koty to dla niej wielki stres....CZY KTOŚ MA WARUNKI DO IZOLOWANIA KICI przez pare dni? maria_z robi co może żeby kici pomóc do czasu powrotu opiekunów tymczasowych, ale kicia bardzo sie denerwuje gdy czuje bliskośc innych kotów....
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro gru 17, 2008 10:18

Podpinam się pod prośbę mumki - kotka jest cudowna, kiedy ma ludzi tylko dla siebie ;) Miziasta, spokojna, ułozona, rano rozkoszna - przychodzi do mnie, siada na łózku i mruczy, żeby mnie obudzić :D w ramach pieszczoty liże po nosie ;) rozczulająca jest. Bardzo grzeczna, nienafirankowa ;) ani nawet jakoś specjalnie nienapółkowa :) Grzeczny, ułożony, sliczny koteczek.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro gru 17, 2008 10:49

Izabela pisze:
sabina skaza pisze:monika pracowałam nad majka i piotrem prawie do północy- nie wyobrażam sobie bez nich dalej brnąć.........izy tez mi brakuje- trzymam kcikuki za jej kotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Chcialabym tylko dodac, ze nikt nie pomyslal co ja czuje. To byl moj ciapkot, chcialam dla niego znalezc DT , nie zeby sie go pozbyc!!!! ale zeby dac mu szanse na zycie.

Izula, wiemy. Wiesz o tym, wiesz, że masz przyjaciół. Przytulam.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro gru 17, 2008 11:04

Izabela pisze:

Iza , wiesz że tak nie jest.
To smutne , że śmierć Piotrusia tak poróżniła PKDT kiedy od początku wszyscy zdawali sobie sprawę , że kocio ma małe szanse.Wszyscy dla niego chcieli dobrze i tak zrobili . Ty znalazłaś mu DT , Majka dała mu ciepło i miłość na ostatnie dni życia , pozostali forumowicze trzymali mocno zaciśniete kciuki w nadziei że może się uda. Ale nie udało się :(

Emocje były tak ogromne , że wzięły górę nad rozsądkiem niestety. Decyzje podjete w tak silnych emocjach nie mogą być racjonalne, trzeba ochłonąć i przemyśleć całą sytuację raz jeszcze , nie obwiniać się wzajemnie, nie ranić niepotrzebnie to nie ma sensu naprawdę.
Przeeież cel mamy wspólny chcemy pomagać kotom cierpiącym jak najlepiej , szukać im domków , leczyć i walczyć z bezdomnością i okrucieństwem wobec nich,. Jest nas garstka osób zdeterminowanych i mnóstwo kibiców. Jeśli teraz kiedy wszystko zaczęło jakoś działać nas zabraknie to zawiedziemy nadzieje na lepsze jutro kociaków , a chyba nie o to chodzi :twisted:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Śro gru 17, 2008 11:10

Nie mowmy juz o tym. Zbyt duzo jest we mnie emocji, zbyt duzo mam teraz klopotow, pewnie nie mysle racjonalnie.
Przepraszam.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro gru 17, 2008 12:01

Ja chciałam tylko powiedzieć że bardzo mi smutno że sytuacja zrobiła się taka w ramach pkdt, dlatego że jak w październiku tego roku spotkałam się z Sabiną dzięki miau.pl i opowiadała mi o różnych pomysłach o idei pkdt i tak dalej, byłam trochę sceptyczna, po prostu taka jestem, myślę: "etam nie uda się, nie będzie czasu, na jak długo starczy nam zapału...."
potem poznałam Maję też zaangazowaną w ideę pkdt, powoli zaczynałam wierzyć że coś z tego bedzie, byłam pozytywnie zaskoczona gdy coraz więcej ludzi zaczęło sie włączać w to przedsiewziecie i widzę teraz że choć od dawna pomagam kotom na małą możliwą dla mnie skalę to razem możemy dużo więcej!!!

Powiem tak: każda(y) z nas jest inna(y), nie musimy i nie będziemy sie we wszystkim zgadzać, każdy ma inne metody działania i różne zdanie na wiele tematów, ale cel mamy jeden DOBRO KOTÓW
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 17, 2008 12:11

Gwoli wyjaśnienia: nie odchodzę z PKDT, bo jestem w to za bardzo zaangażowana i za wiele ludzi fantastycznie w nim działa, ale z tego wątku o PKDT. Stał się on już bez sensu i działa na nasza niekorzyść. Nie chcę po prostu już tutaj nic pisać - w PKDT działam dalej bez zmian.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro gru 17, 2008 12:24

Króla Maciusia I zabrałam dziś od seji z DT i jest od kilku godzin już w swoim nowym, stałym domku. Dziękuję za burzliwą pomoc PKDT, bardzo, bardzo dziękuję sabinie i seji.

Trzymam za Was kciuki. Nie jeden kryzys jeszcze Was czeka. Nie jedna kłótnia, zawód i płacz. Ale na tym to polega.
Droga przez zalegalizowanie też zapewne nie będzie łatwa.
Ale warto.
Nie uratujecie każdego kota.
Niektóre będą odchodzić na Waszych rękach, na Waszych oczach i w Waszych domach. Ale na to nikt nie ma wpływu.
W zamian za to dziesiątki kotów mają szanse na lepsze życie, na miłość, ciepło, właściwą opiekę. Te dodadzą Wam sił i pokażą, że to co robicie ma sens.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro gru 17, 2008 12:37

yammayca pisze:Gwoli wyjaśnienia: nie odchodzę z PKDT, bo jestem w to za bardzo zaangażowana i za wiele ludzi fantastycznie w nim działa, ale z tego wątku o PKDT. Stał się on już bez sensu i działa na nasza niekorzyść. Nie chcę po prostu już tutaj nic pisać - w PKDT działam dalej bez zmian.

no i to mi wystarczy :D, Maja na mnie możesz liczyć, jak tylko potrzebujesz jakiejś pomocy dzwoń wiesz mam blisko.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 17, 2008 12:43

Izabela pisze:

izabela jak mogłam być u ciebie skoro borykasz się z chorobą kota i syna? nie mogę póki co obciążać cię moim zaangażowaniem w PKDT i marudzeniem, żebyś dalej z nami działała. pisałam do ciebie wczoraj i prosiłam o spotkanie- jak już przeskoczysz problemy które pojawiły się w twoim życiu. mam nadzieje, że zadzwonisz do mnie jak będziesz już gotowa na spotkanie. cały czas o tobie myślę i wiem ze jet ci ciężko.

majka ma nowego kociaka- mam nadzieję że piękna kalipso będzie dla niej panaceum na ból po czarnym piotrusiu. nadal będzie z nami działała w PKDT, ma kilka przemyśleń na temat jak się stowarzyszyć, jak pozyskać większe nakłady finansowe i jak stać się prężnie działająca organizacją.

zamykam ten wątek- bo dla osób z zewnątrz wszelkie na nim spory mogły by wydać się banalne, a mamy być naszą wizytówką. zrobił się tu zbyt duży galimatias i mnogość tematów zakrywa nasz nadrzędny cel- czyli JAK POZYSKAĆ DOMY TYMCZASOWE????????????

ZAPRASZAM NA NOWE, PRZEJRZYSTE FORUM: pomorski koci dom tymczasowy
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro gru 17, 2008 12:51

Mam fotki fantów na bazarek od Karoliny komu je przesłać?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro gru 17, 2008 13:18

A ja mam pytanie odnośnie kubeczków - gdzie i kiedy można je odebrać? :)
Obrazek

Gacior

Od: Pt lut 09, 2007 14:23

Post » Śro gru 17, 2008 13:24

soso pisze:Podpinam się pod prośbę mumki - kotka jest cudowna, kiedy ma ludzi tylko dla siebie ;) Miziasta, spokojna, ułozona, rano rozkoszna - przychodzi do mnie, siada na łózku i mruczy, żeby mnie obudzić :D w ramach pieszczoty liże po nosie ;) rozczulająca jest. Bardzo grzeczna, nienafirankowa ;) ani nawet jakoś specjalnie nienapółkowa :) Grzeczny, ułożony, sliczny koteczek.

Potrzebny jest DA (Dom Awaryjny) dla koteczki na okres świąt :!: Czy ktoś może pomóc :?: :?: :?:
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

[poprzednia][następna]