Stary i chory- nowe wiesci od Teodorka-Sch. K-ce.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 17, 2008 0:05

Teodosiu jaki Ty okrąglutki ;)
duzo zdrowia ciocia zyczy ;)
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Śro gru 17, 2008 8:39

Ewaa6 pisze:Obrazek

Obrazek

Jak sie podoba?

Przecudowny :D :D :D :D :D :D :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Śro gru 17, 2008 9:31

Ewaa6 pisze:
Niestety stan zdrowia Teodorka ostatnio jest gorszy :( Znowu pogorszyło się o tyle,że jest nasilony kaszel, częstszy wyciek z nosa, no i próby odksztuszania. Teodor zatyka się kulami z futra. Martwi nas to pocharkiwanie i silniejszy niż wcześniej katar, ale nic to - szykuje się wizyta w Gliwicach u pani doktor i walczymy dalej.
Mądre bure tygrysy nie poddają się...

pozdrawiam ciepło
Ewa i reszta

Ewaa6, ja Cię przepraszam za oczywiste pytanie - ale czy Wy podajecie Teodorkowi Bezo-pet? To pasta odkłaczająca właśnie, może pomogłaby chociaż na tę jego dolegliwość...

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Śro gru 17, 2008 23:17

Ja też chciałam wlaśnie zapytać o to czy podajecie odkłaczacz?
Ja nie podaję pasty, a taką specjalną karmę suchą, którą miesza się z normalnym żarełkiem.
Dużo zdrowia Teośku

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro gru 17, 2008 23:23

Oczywiście, że Teodorek dostaje pastę odkłaczającą...
Ale po prostu on ma w ogóle osłabiony układ oddechowy, ma trudności żeby cokolwiek odkaszleć

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pt gru 19, 2008 23:20

To życzę Wam dużo zdróweczka i radosnych Świąt

EVA2406

Post » Pt gru 19, 2008 23:47

Za życzenia dziękujemy bardzo
Chciałam napisać jedno - Teodorek jest kotem wyjątkowym. Oprócz tego, że jest walecznym tygrysem z wielką wolą życia, to ma w sobie coś... magicznego
Jest mi ostatnio bardzo ciężko, często zdarza mi się być smutnym albo płakać. Zauważyłam, że Teodor bezbłędnie to rozpoznaje, od razu przybiega, wskakuje, wtula się mocno, próbuje pomrukiwać. Podobnie dzieje się gdy przyjdzie do mnie mama albo babcia i ktoś jest smutny. Inne moje koty tego nie robią, a Teodor od razu rozpoznaje, kto w danym gronie czuje się źle, komu jest smutno, przytula się mocno, pomrukuje po swojemu, każe się głaskać. To nie tylko ja zauważyłam, że tak jest.
Tak bardzo się cieszę, że Teodor do nas trafił. Bo jest wspaniały.

Ewaa6

Post » Sob gru 20, 2008 13:41

Ewaa6 - ja też się cieszę, że Teodor ma u Was dom i że stał się dla Was tak wyjątkowym kotem.
Całej Twojej rodzinie (łącznie z jej futrzastymi członkami) życzę spokojnych, rodzinnych i pełnych ciepła Świąt.
I oby ich magia trwała przez cały przyszły rok :s1:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Czw gru 25, 2008 15:53

Obrazek

Witam. Teodorek prosił żebym napisała parę zdań od niego, tak więc spełniam prośbę i piszę:
Mam na imię Teodor. Ludzie niektórzy mówią, że jestem już bardzo stary, mam chyba z 11 lat. A ja wcale nie czuję się taki stary, mam wspaniały apetyt. Bardzo lubię wcinać zawartość swojej miski, ale pilnuję także czy Bruno zjadł wszystko i pomagam mu w tym :) Oprócz tego lubię się bawić - nie tylko gonię za piłką jeśli mam na to ochotę, ale potrafię też goniś sie z Brunem. Trzy dni temu ugryzłem go w jego pośladek :twisted: bo mnie chciał za mocno gonić :) Poza tym uwielbiam sobie spać na kaloryferze albo na fotelu lub kanapie. Mój wypoczynek widzicie poniżej:

Obrazek

Zwróćcie uwagę na ogon - pięknym jestem kotem? czyz nie? Moi duzi mi to mówią no i jeszcze mama i babcia mojej dużej, one mnie uwielbiają, a ja zawsze wiem kto jest smutny, przychodze, przytulam sie, mruczę im wtedy, wtulam się mocno.
Kiedy ponad rok temu przyszedłem do schroniska byłem jednym z wielu kotów, nie miałem za wielkich szans. A dzisiaj mam dom gdzie mogę królować i wygrzewać się na grzejnikach, mruczeć i pielęgnować tygrysie futerko. Chciałbym powiedzieć - pamiętajcie o kotach, tych starszych, o tych które mniej zachwycają swoim wyglądem. Bo w tych futrach jest wielkie serce, które chce kochać.
Chciałbym życzyć wszystkim kotom schroniskowym i tym w domkach tymczasowych, żeby znalazły swoje domki. Żeby adopcji było jak najwięcej. Żeby na każdego kota czekał dobry dom, piłeczka i myszka do zabawy, micha z dobrym jedzeniem i ręka do głaskania chętna.
I chciałbym też życzyć wszystkim osobom pomagającym w schronie żeby zawsze wierzyły, że na każdego kotka dom czeka, że każdy kot jest wspaniały, warty ratowania.
No i życzę wszystkim - zdrowych, spokojnych Świąt.

Ewaa6

Post » Nie gru 28, 2008 17:52

Teodorku, mam nadzieję, że święta upłynęły zdrowo i spokojnie, a przygotowania do zabawy sylwestrowej przebiegają planowo :wink: .
Cieszę się, że jesteś szczęśliwym kotem w cudnym domku :D

EVA2406

Post » Pon gru 29, 2008 10:22

Teodorek wygląda cudownie :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Wto gru 30, 2008 11:29

Obrazek

Teodorek pozdrawia :)
Tak właśnie wygląda podczas porannej obserwacji podwórza.
Zawsze coś ciekawego można zobaczyć
Tedek prosi żeby zwrócić uwagę na kolor futra i na wzory - śliczny jest, czy nie?

Obrazek
Tu właśnie Teodorka zawołałam :) Proszę - popatrzcie na krągłość tylnej części Teodorkowego ciała ;)

Nie mogłam się powstrzymać :)
Tygrys śpi na tygrysie:0
Obrazek

Obrazek
Po obserwacji podwórza nadszedł czas na porządne spanie. Nie ma to jak wysypianie się w pościeli. A najlepiej jeśli pościel jest w tygrysie wzory - wtedy idealnie pasuje do futra. Można spać, chrapać, przeciągać si

prosimy o dużo kciuków bo dziś jedziemy z Teodorkiem do weta, jednak znowu są problemy z noskiem i gardłem

Ewa

Ewaa6

Post » Nie sty 04, 2009 1:52

con tam u Teodorka :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob sty 17, 2009 20:38

Witam

A u nas nowy etap leczenia. Stan układu oddechowego znowu się pogorszył. ALe nic to... Była konsultacja u dr Schneider. Zrobiliśmy wymazy z gardła, z nosa, antybiogram. I mamy wprowadzone nowe zastrzyki, zgodne z antybiogramem. Mamy nadzieję, że to pomoże.
Oprócz tego mamy ampułki ze sterydem, już naciągnięte w strzykawce - w razie napadu bardzo ciężkiej duszności mamy to zastosować jako ratunek.
Teodorek ma apetyt, nie czuje się chyba najgorzej tak ogólnie. Teraz ma wielką radość, bo dogrzewamy mieszkanie piecykiem, tak więc wygrzewa się koło niego, lub wchodzi do budy w drapaku, która jest blisko pieca. Tedek cieszy sie też drapakiem - jest jedynym kotem, ktory regularnie ostrzy pazury na nim :)

Ewaa6

Post » Nie sty 25, 2009 0:11

Dawno mnie tu nie było, ale widzę, że Tedek dobrze sobie radzi :D .
Więc życzę dużo zdrówka Tedkowi i oczywiście Tobie :wink:

EVA2406

[poprzednia][następna]