Karłowaty Aluś - nowy wątek, proszę o zamknięcie tego :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 15, 2008 17:20

To droga Olu zdrowiej bo ja (i chyba nie tylko ja) czekam na fotki ślicznego kocurka. A nie mówiłam, że on nam jeszcze pokaże jakie ma mozliwości? :dance2:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon gru 15, 2008 19:45

No i byłam w lecznicy. Mam pecha bo dzisiaj Aluś jakiś osowiały był :( Cały dzień taki był - chociaż w sobotę i w niedzielę szalał naprawdę :wink:
Potwierdziło to kilka osób z lecznicy.
Najbardziej podobała mi się opowieść jak to Aluś wnerwiał wielkiego psa, który przez weckend był razem z Alusiem w szpitaliku :lol:
Wetka mówiła, że Aluś robił to specjalnie - wspinał się na swoją budkę i jakąś gimnastykę uskuteczniał 8O A biedy pies dostawał k .... cy 8)

Jak przyszłam to Aluś akurat miał podane krople do oczków i baaaardzo biednie wyglądał :( To nawet ucieszyłam się, że zapomniałam zabrać aparatu foto.
Jutro postaram się aparat zabrać i sficić Alusia - niezależnie od tego jak będzie wyglądał 8) rffffffffffffffffffffffffffffffffgttttttttttttt
ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt - to napisała Kika, ale kompletnie nie wiem o co kocicy biegało :lol: :lol: :lol:
Ostatnio edytowano Pon gru 15, 2008 23:03 przez Aleksandra59, łącznie edytowano 4 razy

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon gru 15, 2008 21:39

Aleksandra59 pisze:No i byłam w lecznicy. Mam pecha bo dzisiaj Aluś jakiś osowiały był :( Cały dzień taki był - chociaż w sobotę i w niedzielę szalał naprawdę :wink: Potwierdziło to kilka osób z lecznicy.
Najbardziej podobała mi się opowieść jak to Aluś wnerwiał wielkiego psa, który przez weckend był razem z Alusiem w szpitaliku :lol: Wetka mówiła, że Aluś robił to specjalnie - wspinał się na swoją budkę i jakąś gimnastykę uskuteczniał 8O A biedy pies dostawał k .... cy 8)

Jak przyszłam to Aluś akurat miał podane krople do oczków i baaaardzo biednie wyglądał :( To nawet ucieszyłam się, że zapomniałam zabrać aparatu foto. Jutro postaram się aparat zabrać i sficić Alusia - niezależnie od tego jak będzie wyglądał 8) rffffffffffffffffffffffffffffffffgtttttttttttttttttttttttttttttttttt
ttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
tttttttttttttttttttttttttttt - to napisała Kika, ale kompletnie nie wiem o co kocicy biegało :lol: :lol: :lol:

Sfocaj, sfocaj, bo się stęskniłam za widokiem malucha :roll:

A Kika miała bardzo potoczyste przemówienie :wink: Zrób we środku chociaż jeden ENTER, bo się strona wzięła i rozjechaaaaaaaaaaała :D

Edit: Oki doki - też poprawiłam :roll:
Ostatnio edytowano Pon gru 15, 2008 23:11 przez barba50, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon gru 15, 2008 23:06

Basiu - mojego posta doprowadziłam do porządku 8) Ale teraz to, że wcześniejszy mój post zacytowałaś powoduje rozjazd :? Przepraszam 8)

Aleksandra59

Post » Pon gru 15, 2008 23:13

Aleksandra59 pisze:Basiu - mojego posta doprowadziłam do porządku 8) Ale teraz to, że wcześniejszy mój post zacytowałaś powoduje rozjazd :? Przepraszam 8)

Już poprawiłam:D Przez chwilę tak dłuuuuuuuuuuuuuuuuuugo było i tyle :wink: Zdolna Kikula :D

barba50

Post » Wto gru 16, 2008 7:14

Fotki, fotki.
Będzie z czym porównywać, jak wydobrzeje. :D

Kciuki ciągle.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto gru 16, 2008 18:27

nie wiem jak wygląda w naturze ale na fotkach jest ślicznym kotkiem - czekam na fotki
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto gru 16, 2008 18:33

Olu-a co z tym brzusiem-faktycznie mniejszy??

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto gru 16, 2008 19:07

No niestety brzusio dzisiaj byl baaardzo duży i Aluś w nie najlepszej formie :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aluś wyglada tak fatalnie bo nie jest kąpany - wetka prowadząca uważa, że kąpiel jest zbyt stresująca dla małego Alusia.

Ale zdecydowana poprawa jest w stanie uszu i oczek - tak twierdzą weci. Ja tego nie zauważyłam :cry: :cry:

Aleksandra59

Post » Wto gru 16, 2008 19:24

W jakimś dziwnym formacie zrobiłaś te zdjęcia /niskie a szerokie 8O /, ale zmieniłam trochę wymiary i te po otwarciu można wygodniej obejrzeć.
A Aluś jest jeszcze brzydkie kaczątko :roll: Ale będzie niebawem piękny łabądek :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Się nie gniewa, że się rządzę Alusiowymi zdjątkami :?: :?: :?: :roll:

barba50

Post » Wto gru 16, 2008 19:27

Mam wrazenie, że urósł i się zaokrąglił. A co dr Marciński mówił o tej chorobie jelit, na czym polega ta wada i czy można to będzie w przyszłosci zoperować? Dużo :ok: za Alusia i dużo :ok: za Olę.
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Wto gru 16, 2008 19:29

Olu czy Ty masz zaufanie do tej lecznicy? Pytam bo zdarzylo mi sie zostawic w klinice kota i po 24 godzinach okazalo sie ,ze nawet nikt go nie zbadal . czasami mam wrazenie ,ze przede wszystkim sa "obslugiwane" koty na normalnych wizytach a jak wystarczy czasu to te szpitalikowe . Mysle ,ze ten wet ktory tak ci pieknie mowil jak to Alus super sie czuje i jaki to ma maly brzuszek klamal na poczekaniu . Prawda jest taka ,ze Alus potrzebuje DT z osoba niepracujaca .Siedzenie w klatce tez nie sprzyja pracy jelit .Kurcze ,no nieciekawa sytuacja w sumie .Alus wyglada strasznie biednie . Jesli nie kupka to trzeba by cos z tym zrobic .Dokladnie tak samo wygladal Norek jak go zatkalo ,dopiero po zastrzyku rozkurczajacym widac bylo kolosalna zmiane w jego zachowaniu. Prawdopodobnie Alusia tez boli brzucho a tam nawet nie ma kto pomasowac mu brzucholka :( :( :(

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto gru 16, 2008 19:32

A moje dzieci widząc zdjęcie Alusia stwierdziły jednogłośnie, że jest śliczny. One się znają :)
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Wto gru 16, 2008 19:36

Aleksandra nieobecna, więc spieszę donieść, że jej lecznica to naprawdę full wypas. A o bezdomniaki dbają tam, jak mało gdzie! Wiem, bo byłam i widziałam.

A poza tym A59 to jest DOBRY klient :lol:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto gru 16, 2008 19:41

Kya, mnie podobne wątpliwości nachodzą. Na czym polega tam leczenie kota? Czemu musi siedzieć w lecznicy? Alusiowi potrzebna jest codzienna troskliwa opieka, może choć na święta mógłby być z kimś w domu?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia][następna]