Moderator: Estraven
annette88 pisze:i jak tam ? posprzatane? popieczone ? ja wczoraj upiekłam cztery rodzaje ciastek !
moś pisze:Osz, jakie doskonale panie domu, ja nic nie zrobilam, tzn zrobilam liste zakupow![]()
dobrej nocki
trawa11 pisze:annette88 pisze:i jak tam ? posprzatane? popieczone ? ja wczoraj upiekłam cztery rodzaje ciastek !
A możesz mi dać na priva przepis na te ciasteczka![]()
![]()
![]()
posprżątany rynek narazie
annette88 pisze:trawa11 pisze:annette88 pisze:i jak tam ? posprzatane? popieczone ? ja wczoraj upiekłam cztery rodzaje ciastek !
![]()
![]()
Ha.. dałabym Ci, gdybym zeszytu nie miała u babci
Ale cos tam pamiętam.. na orzechowe i kokosowe napewno
Kociama pisze:Witajcie Trawniczki i Trawko![]()
jak u was pachnie w wąteczku ciastkami![]()
mniamuśnie się zrobiło
Sciskam Was mocno
kristinbb pisze:Dzień dobry wtorkowo Trawko i Trawniczki...![]()
Pochmurnie, ale nie ma wiatru wreszcie...![]()
moś pisze:Osz, jakie doskonale panie domu, ja nic nie zrobilam, tzn zrobilam liste zakupow![]()
dobrej nocki

trawa11 pisze:annette88 pisze:trawa11 pisze:annette88 pisze:i jak tam ? posprzatane? popieczone ? ja wczoraj upiekłam cztery rodzaje ciastek !
![]()
![]()
no to poproszę
MaryLux pisze:moś pisze:Osz, jakie doskonale panie domu, ja nic nie zrobilam, tzn zrobilam liste zakupow![]()
dobrej nocki
Ja nawet tego nie zrobiłam
annette88 pisze:trawa11 pisze:annette88 pisze:trawa11 pisze:annette88 pisze:i jak tam ? posprzatane? popieczone ? ja wczoraj upiekłam cztery rodzaje ciastek !
![]()
![]()
no to poproszę
Cześć
Kokosowe sa proste:
1jajo i po 10 dag kokosu, mąki, cukru pudru i masła .. Wyrabiasz ciasto i formujesz walki o sr 2 cm, kroisz na pół cm talarki.. na środek orzeszek, albo co tam chcesz
Orzechowe :
ok. półtorej kostki masła (raczej troche mniej )
38 dag mąki (może być, że będziesz musiała dać wiecej), 15 dag orzechów i chyba 15 dag cukru pudru (niecała szklanka) .. wyrabiasz, robisz wałek, tniesz go na kawałki o grubości palca i grmujesz półksiężyce. Potem posypujesz cukrem pudrem.
Maslanych przepisu nie pamietam, bo to od babci, ale są na ugotowanych żółtkach z jajeka makowe.. hmm.. chyba pół kostki masła, szkl. mąki, niecała c. pudru i 2 łyżki maku. Wyrobic i pormować kuleczki. Ale to tez dokładnie nie wiem, nowy przepis, babcia usłyszała w radiu " Anioł Beskidu " czy jakoś tak
trawa11 pisze:MaryLux pisze:moś pisze:Osz, jakie doskonale panie domu, ja nic nie zrobilam, tzn zrobilam liste zakupow![]()
dobrej nocki
Ja nawet tego nie zrobiłam
jeszcze zdążysz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości