Tulisia i Czesia - Tulisia dziś odeszła

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 13, 2008 0:25

Czesi urosły uszy.

i tylko uszy chyba.

Tulisia po 2 tyg była już zaokrąglona było widać przyrost masy i wielkości kota. Przy Czesi tego nie widzę. Kości jak wystawały tak wystają.

Mój mąż mówi ze jak Tuliśka Cześkę goni całymi dniami to jak ma przytyć? że jakbym po kazdym posiłku latała dookoła bloku to tez bym nie przytyła.

Na razie zwiększyłam porcje jedzeniowe Czesi - zobaczymy co z tego wyniknie.

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Sob gru 13, 2008 15:13

Wczoraj Czesiqa zjadła prawie połowę cycka kurzego, dziś 3 łyżki jogurtu naturalnego a po 3h zagryzła połową cycka kurzego. Tuliśka coś tam podjqada ale ona już nażarta jest teraz czas na Czesię.

Wieczorem znów cycka kurzego jej dam - muszę pomyśleć o rybie bo jak czuje to wariacji dostaje.

magoska_

Post » Pon gru 15, 2008 8:06

makaron z zupy pomidorowej z dodatkiem śmietany to nie jest dobry pomysł na dodatkowe jedzenie dla kota. A z takim smakiem jadła.

cóż wracamy do podstawowego zestawu cycek kurzy + jogurt naturalny + suche.

Mam nadzieję ze w krótce urosnie jej coś wiecej niż uszy.

Wczoraj wyglądała jak Joda z gwiezdnych wojen albo gremliny - w zależności jak jej się uszy ułozyły.

o nietoperzu nie wspominajac.

No i 3wygląda na to ze wielkosciowo Tuliśki nie dogoni. Nie sądzimy oboje ze w dwa miesiace urośnie do wielkosci Tulisi takiej jaka wzięliśmy do domu. Tulisia musiała byc nieźle odkarmiona na tym cmentarzu. A Czesia - bez mamy długi czas - pewnie i to miało wpływ plus choroba - widać efekty są niestety.

Kości jak wystawały tak wystają.

No i b edzie miała krawaćik -) Już widac białą plamkę pod brodą ;-)

magoska_

Post » Pon gru 15, 2008 9:30

Może to taka jej uroda, że jest mała i drobna. Ja mam rodzeństwo kocurków, jednen jest wielki, a drugi chudy i mały. Bracia! A jak były w wieku Czesi, to też rosły im głównie uszy :wink:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 15, 2008 10:43

Dokladnie, koty to tak jak ludzie - niektorzy jedzą ogromne ilosci i maja doskonala przemiane materii - w efekcie wciaz sa szczupli.
Moze byc po prostu drobnym kotkiem:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon gru 15, 2008 15:42

Czesia 1,3 kota w tym 10 dag świerzbu :twisted:

wrrrr

i tuliskę teraz tez musze czyscić a ta sie nie daje - będę pogryziona i podrapana wrrr

doktorka stwierdziła ze się czesia wydłużyła i nic nad to.

Dlaczego nie przybiera??? To już 3 tygodnie jak jest u nas i tylko 10dag???

magoska_

Post » Pon gru 15, 2008 15:47

Może spytaj kontrolnie weta, tak dla spokoju. Ale mowię Ci, jakbyś zobaczyla mojego Ryśka - skóra i kości. A jego brat Mefisto jak pączuś w maśle! Ryskowi wszystkie kregi w kregosłupie można policzyć. Byłam z nim u weta, bo też sie martwiłam, że on coraz chudszy jest... ale wet stwierdził, ze taka jego uroda po prostu (mam nadzieję :? ) Naprawde nie widac, zeby cos mu bylo, troche wybrzydza z jedzeniem, poza tym wszystko OK. Czesia jest młoda, skoro się wydłuża, to jest OK. Moje wszystkie jak rosły, to były chudzielce :D
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Pon gru 15, 2008 15:49

A świerzb... cóż - normalka... wszystkie znajdy mają. Moja Nikitka to uszy miała CZARNE! Tez mnie wkurzało (a ją tym bardziej) to czyszczenie, ale tydzien-dwa i po sprawie. Tylko pamiętaj o tym Oridermylu codziennie.
Obrazek

ewaw

Post » Pon gru 15, 2008 15:49

No martwię się, nasza lekarka uspokoiła ale i tak się martwię :-P Tuliśka rosła szybko - po 2 tyg widziałam pod ręką że sie poprawiła a ta skubana nic a nic. i nie wybrzydza - je jak leci.

Nie kazała codziennie przemywać - tylko raz na 2 trzy dni. zeby nie przedobrzyć.

magoska_

Post » Pon gru 15, 2008 15:58

Popatrzyłam do ksiażeczki Zuzki.

W tym wieku to 10 dag na tydzień miała najmarniej przybierania.

A ta skubana nic. Zuzka w ciagu miesiaca przybrała pół kg - własnie w wieku 2-3miesięcy

magoska_

Post » Pon gru 15, 2008 16:00

magoska_ pisze:
Nie kazała codziennie przemywać - tylko raz na 2 trzy dni. zeby nie przedobrzyć.

No właśnie, róznie weci zalecają, niektórzy każą codziennie, inny rzadziej.
Ja czyściłam codziennie i po tygodniu nie było śladu. A świerzba Nikitka miała naprawdę "poteżnego" - do dziś pamiętam, że wet tak powiedział :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Pon gru 15, 2008 16:02

magoska_ pisze:Popatrzyłam do ksiażeczki Zuzki.

W tym wieku to 10 dag na tydzień miała najmarniej przybierania.

A ta skubana nic. Zuzka w ciagu miesiaca przybrała pół kg - własnie w wieku 2-3miesięcy

Ale wydłuża się, czyli energię zużywa na razie wzdłuż, a nie wszerz :wink:
Obrazek

ewaw

Post » Wto gru 16, 2008 10:46

mięcho mi się skończyło wczoraj. Cześka niepocieszona :-P Od wczoraj nie zjadała :-9 odstawiam Jogurt - kupska nieładne.

magoska_

Post » Sob gru 20, 2008 0:08

Czesia żre tym razem. No nie mogę.

Cycek kurzajczy cały dziennie. Tulisia lekko pomaga.

Ale za to zauważam już poprawę sierści Czesi i chyba nareszcie trochę ciałka przybyło.

No i nareszcie widocznie Czesia urosła. No ;-)

magoska_

Post » Sob gru 20, 2008 19:26

No! :D Je to i rośnie, inaczej być nie może :D
Obrazek

ewaw

[poprzednia][następna]