Woj. mazow: Tajka bezpieczna - proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 14, 2008 9:56

Biedna kicia, kupi ja ktoś z pseudohodowli i będzie rodziła miot za miotem.

A właściciel pewnie wyczuł zainteresowanie i podbija cenę.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie gru 14, 2008 10:01

:evil: Jak ja nienawidzę takich ludzi... "SPRZEDAJĘ JĄ PONIEWAŻ,INNE KOTKI JEJ NIE TOLERUJĄ ZALEŻY MI BY TRAFIŁA NA CZŁOWIEKA KTÓRY KOCHA ZWIERZĘTA"... Ciekawe czy autor tych słów też tak kocha zwierzęta... :evil: ciekawe ile on ma tych kotek... Eeeeeeee... szkoda słów normalnie... :evil:
Obrazek

Natalia.K.

Od: Czw lip 05, 2007 13:56

Post » Nie gru 14, 2008 10:49

Sabeena_ pisze:A moj TZ zadzwonil :? Pan straaaasznie nieprzyjemny mimo ze TZ udawal zainteresowanego kupnem... i nie wiem o co chodzi ale Pan stwierdzil ze ona w ciazynie jest bo by w ciazy nie sprzedawal i na pewno nie za te pieniadze... wiec nie wiem dalej o co chodzi :?

O.o A na aukcji to wygląda, jakby sprzedawała młoda kobieta. Może by spróbować podpytać przez GG?
Ale to trzeba jakoś mądrze ustalić, która z nas - bo jak wszystkie zaczniemy pytać to w życiu nie sprzedadzą tanio.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Nie gru 14, 2008 11:45

Podczas "rozmowy" (bo ciezko nazwac to rozmowa na poziomie - z tego co opisywal mi TZ - zenada :?) wyniklo ze aukcje wystawiala zona :roll:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Nie gru 14, 2008 16:06

Iburg pisze:
A właściciel pewnie wyczuł zainteresowanie i podbija cenę.

Dokładnie. Tam jest opcja: ilość wyświetleń strony. I on widzi, że nagle mnóstwo osób zaczęło odwiedzać jego aukcję. I jeszcze telefony się zaczynają. No to sobie myśli, że zainteresowanie jest.

Może lepiej w takich sytuacjach byłoby robić zrzut ekranu ze strony z aukcją i taki tutaj prezentować, a nie podawać linka.

serotoninka

Od: Śro sie 27, 2008 21:00

Post » Nie gru 14, 2008 16:38

Wpisałam w google "koty tajskie glinianka" i znalazłam oprócz tego Allegro (nie klikałam) jeszcze ogłoszenie na Alegratka - kocięta syjamskie po 450 zeta (też z Glinianki, więc prawdopodobnie to ta sama "hodowla").

Dodatkowo wyskoczyła mi też oferta hodowli "Kicia*Pl" z serwisu favore.pl. Nie mam tam konta i nie chcę zakładać, żeby się przekonać, czy to ci sami ludzie (trzeba mieć konto, żeby uzyskać dostęp do danych kontaktowych). Hodowla Kicia*Pl oferuje koty tajskie i syberyjskie i reklamuje swoje koty tajskie tak:

"koty tajskie są to koty średniej wielkości - gdy wskoczą na ramię lub na kolana nie będzie Wam za ciężko
koty tajskie mają piękne błękitne oczy i ładną maskę - będziecie mieć duże przyjemności wizualne
koty tajskie pokryte są jedwabistym gładkim futrem - zmysł dotyku będzie w pełni usatysfakcjonowany
koty tajskie włos mają krótki i słabo linieją - zadowoli to każdą osobę, która sprząta (czystsze obicia mebli)
koty tajskie mają idealny temperament - w nocy śpią, w dzień lubią być z domownikami, a jak ich nie ma to też śpią
koty tajskie są odważne - nie boją się psów
koty tajskie są przyjacielskie - łatwo nawiązują kontakty z innymi zwierzakami )
koty tajskie występują w pełnej gamie cech charakteru - od pieszczochów do takich z dystansem do otoczenia
koty tajskie lubią pieszczoty - jak mają ochotę same przyjdą i wejdą na ręce
koty tajskie są łowne - potrafią upolować mysz"

Sorry za OT, ale musiałam się tym podzielić. Najbardziej w kotach tajskich podoba mi się to, że jak ich nie ma, to też śpią...
8O

Rózia

Od: Czw lis 13, 2008 12:02

Post » Nie gru 14, 2008 22:17

dziewczyny!
Kupiłam te kotkę!
Skontaktowalam sie z kobieta która ja sprzedaje - jutro mam jechac , zapłacic i moge ja zabrać.
Tylko teraz nie wiem co dalej .
Niech sie któras skontaktuje ze mna na priv!!!

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

Post » Nie gru 14, 2008 22:18

zielona, może ją wysterylizować jak się da?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie gru 14, 2008 22:30

masz priv ode mnie

zielona.ona

Post » Nie gru 14, 2008 22:46

Zielona-ona - jak u licha udała sie ta akcja? Na pewno po wysterylizowaną kotkę ustawi się kolejka domków :) oby tylko zdążyc ze sterylką :roll:

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Nie gru 14, 2008 22:55

mirabella pisze:Zielona-ona - jak u licha udała sie ta akcja?

nie wiem - zalicytowałam, zadzwonilam, trafiłam na kobiete i usłyszałam "jutro moze po nia Pani przyjechać"

zielona.ona

Post » Nie gru 14, 2008 23:03

omatko ale akcja o_O :)

dajcie znac czy sie udalo ze sterylka :)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Nie gru 14, 2008 23:42

zielona.ona pisze:
mirabella pisze:Zielona-ona - jak u licha udała sie ta akcja?

nie wiem - zalicytowałam, zadzwonilam, trafiłam na kobiete i usłyszałam "jutro moze po nia Pani przyjechać"

Hm.... no nieźle. Ciekawe co jutro powiedzą.

Edit: Dlaczego ci ludzie ją nagle sprzedają???Jest śliczna, płodna, na pewno rodzi ładne kocięta. Co im nagle przyszło do głowy? troche nie wierzę w ich nagłą chęc pozbycia sie zarobku na kociakach. Musi byc inny powód - mam nadzieję tylko, że nie jest nim stan zdrowia kotki.

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Pon gru 15, 2008 9:32

Też mnie to zastanawia. Bo to trochę wygląda, jakby babka sprzedawała na złość mężowi. Może być afera.

Zastanawiam się też co z kotką i kociakami, jeśli okaże sie, że to już za późno na sterylkę. Ona miała się kocić w styczniu chyba? Połowa grudnia... w najlepszym razie to 4-5 tydzień, w najgorszym to może być nawet 7.
Nie wiem, czy zielona.ona ma możliwość podjęcia takiego zobowiązania czasowego, finansowego, no i nerwowego pewnie też?

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Pon gru 15, 2008 9:58

Dziewczny, jak się uda wykupić kotkę, to może by się przydało jakąś zrzutkę zrobić na jej wykup? Przecież zielona też nie ma nieograniczonych środków finansowych :roll:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]