ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 13, 2008 22:45

Dalia proponuję abyś zamieściła tą prośbę na podforum hodowlanym. :twisted:

Persiczek, które można wykupić jest masa. Tu na przykład jest kotka gotowa do pokrycia h ale.gratka.pl/ogloszenie/1771..._kotka_w_rui.html. Fakt, że nie ma mowy o rodowodzie, więc tak naprawdę to nie jest kotka perska.
Ostatnio edytowano Sob gru 13, 2008 22:50 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob gru 13, 2008 22:49

mirka, proszę, wykasuj link.. :?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob gru 13, 2008 22:52

Zmieniłam choć według mnie to bez sensu. Prędzej ktoś będzie szukał kotki na alegratce czy Allegro niż na miau.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob gru 13, 2008 22:57

mirka_t pisze:Zmieniłam choć według mnie to bez sensu. Prędzej ktoś będzie szukał kotki na alegratce czy Allegro niż na miau.

Masz rację..
Ale wolałabym, żebyśmy nie mieli problemów z modami i adminem ze wzgledu na zamieszczanie takich linkow.. :?

aamms

Post » Sob gru 13, 2008 23:00

mirka_t pisze:Dalia proponuję abyś zamieściła tą prośbę na podforum hodowlanym. :twisted:

zamieścilam na adopcjach puchatkowa bo ja sama nie moge wykupic i nawet ogłoszenie o zbiórce pieniedzy przeze mnie w mojej opinii nie odniosłoby spodziewanego skutku.
w mojej opinii koteczka stanowi lakomy kasek dal pseudohodowli - i zagrożenie ze do takowej trafi jest realne choćby ze wzgledu na cene wykupu
namiary na koteczke wyslalam do aamms i serniczka celem uwiarygodnienia mojej prosby i ewentualnej pomocy w zbiórce pieniedzy
dla wielu forumowiczów są one bardziej wiarygodne niż ja
na forum nie chce koteczki oglaszać bo trafiaja tu różni ludzie
gdyby jakims cudem udalo sie ja wykupic to oczywiście poprzez forum i adopcje puchatkowa szukałaby nowego domu

ale oczywiscie umieszcze na hodowlanym - może to faktycznie cos da.
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob gru 13, 2008 23:03

Aamms na hodowlanym do niedawna były zamieszczane linki w wątku o Allegro. Czy coś się w tej kwestii ostatnio zmieniło?

Dalia, jako hodowczyni informację o kotce rodowodowej powinnaś w pierwszej kolejności zamieścić na hodowlanym. Przecież po to jest tam wątek o Allegro. Podobno hodowcom zależy na dobrym imieniu hodowli i kotach rasowych.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob gru 13, 2008 23:04

Dostałam..
faktycznie cudna kota..
Szukam kontaktu z hodowcami.. ale jak na razie bez sukcesu..
Chyba większość poza netem.. :(

Fundusz Puchatek leży i kwiczy..
Jesli Puchatkowo pomoże, to może się uda..
tylko pytanie- czy damy radę zebrać tę kasę..

A poza tym chciałabym się poradzić hodowców.. może, skoro takie wspaniałe pochodzenie, to może zainteresuje któregoś z hodowców..

dalia, a może dałoby się na raty?

aamms

Post » Sob gru 13, 2008 23:14

aamms pisze:Dostałam..
faktycznie cudna kota..
Szukam kontaktu z hodowcami.. ale jak na razie bez sukcesu..
Chyba większość poza netem.. :(

Fundusz Puchatek leży i kwiczy..
Jesli Puchatkowo pomoże, to może się uda..
tylko pytanie- czy damy radę zebrać tę kasę..

A poza tym chciałabym się poradzić hodowców.. może, skoro takie wspaniałe pochodzenie, to może zainteresuje któregoś z hodowców..

dalia, a może dałoby się na raty?

ja wiem i nie prosze o pieniądze z funduszu tylko sobie pomyslalam że jakbs zalozyła temat (albo serniczek albo ktoś inny) że szukamy zalóżmy 50 osób ktore wpłaca po 10 zł to mogłoby sie udać. Ja nie osiągne takiego odzewu.
Oglosialam kotke na hodowlanym.

jakby kota przyjechala do mnie to wstrzymalabym sie ze sterylka o ile jakis hodowca bylby zainteresowany (mysle że zwrócilby koszty wykupu kotki, a pieniądze zasiliłyby puchatkowo)

do osoby napisalam maila z prosba o informacje m.inn. dot rodowodu wiec może jutro cos otrzymam

nie wiem jakie jest Twoje zdanie ale ja uważam że cena za kotke jest niewielka dla pseuducha i tego się w sumie boję.
to że kotka przy okazji śliczna to tylko zacheca do kupna
Obrazek

dalia

Post » Sob gru 13, 2008 23:28

mirka_t pisze:Aamms na hodowlanym do niedawna były zamieszczane linki w wątku o Allegro. Czy coś się w tej kwestii ostatnio zmieniło?

Dalia, jako hodowczyni informację o kotce rodowodowej powinnaś w pierwszej kolejności zamieścić na hodowlanym. Przecież po to jest tam wątek o Allegro. Podobno hodowcom zależy na dobrym imieniu hodowli i kotach rasowych.

Mirka nie jestem hodowczynią - moje koty co prawda rasowe ale do kochania nie do hodowania są :wink: Dziwię sie ze jestem traktowana jako hodowca, tym bardziej ze nic o tym nie świadczy.
W Twojej wypowiedzi wyczuwam lekka wrogość, ktora w tym wypadku nie jest potrzebna
Obrazek

dalia

Post » Sob gru 13, 2008 23:36

Dalia wybacz, że kojarzyłam Ciebie z hodowcami. Nadal uważam, że w pierwszej kolejności powinnaś prosić o pomoc hodowców i to oni powinni się tą kotką zainteresować. Kotka jak myślę nie jest zaniedbana, nie jest trzymana w karygodnych warunkach a cena za nią nie jest mała.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob gru 13, 2008 23:59

mirka_t pisze:Dalia wybacz, że kojarzyłam Ciebie z hodowcami. Nadal uważam, że w pierwszej kolejności powinnaś prosić o pomoc hodowców i to oni powinni się tą kotką zainteresować. Kotka jak myślę nie jest zaniedbana, nie jest trzymana w karygodnych warunkach a cena za nią nie jest mała.

napisalam na hodowlanym - aamms sie dopisala za co dziękuje
w mojej opinii cena za kotke jest niewielka dla rozmnażacza, nawte pokusze się o stwierdzenie ze cena jest wyjatkowo niska
na allego czy alegratce koty perskie bez rodowodu osiagaja wyzszą cene niz ta kotka
jej dodatkowym atutem jest rodowód i uroda.
idealnie byloby gdyby jakiś hodowca ja włączy do swojej hodowli o ile kotka jest w odpowiednim wieku i jest dobra w typie itd na czym niestety sie nie znam

z uporem maniaka będę się upierać że to lakomy kąsek dla rozmnażacza
za wzgledu na cene chociażby
wole nawet nie myślec o miotach po superkotce na a allegro lub jakiejs gieldzie :evil:

odnosnie warunkow w jakich obecnie żyje kotka nie wiem nic ale sądze że są dobre lub bardzo dobre -moje zaniepokojenie dotyczy warunkow przyszlych
Obrazek

dalia

Post » Nie gru 14, 2008 0:58

Dalia, jak dowiesz sie czegos o rodowodzie i poznasz nazwe hodowli, daj mi znac od razu, prosze..
na pw albo telefonicznie, bo chyba jednak przejade sie jutro do Blue City na wystawe..

aamms

Post » Nie gru 14, 2008 1:05

aamms pisze:Dalia, jak dowiesz sie czegos o rodowodzie i poznasz nazwe hodowli, daj mi znac od razu, prosze..
na pw albo telefonicznie, bo chyba jednak przejade sie jutro do Blue City na wystawe..

natychmiast jak bede wiedziala zadzwonię lub wysle pw albo i jedno i drugie :wink:
jak do poludnia nic nie dostane to będe dzwonic (choc jak znam siebie zadzwonie z rana :oops: )
Obrazek

dalia

Post » Nie gru 14, 2008 9:16

amms - stokrotne dzięki za podesłanie linka. Już wiem więcej i zamierzam dowiedzieć się jeszcze. Na razie robię podchody w kwestii dokocenia - persjoza zakaźna dopadła mnie na amen. Zobaczę co z tego wyjdzie, bo TŻ do niedawna twierdziła że nie lubi kotów, a teraz śpią razem z Chmurą w najlepsze. Pozdrawiam gorąco wszystkich zakoconych.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Nie gru 14, 2008 10:15

dzwoniłam do osoby sprzedajacej kotke i po rozmowie uważam że do sprawy należy podejść z dystansem.
kotka ma 8 lat więc nie jest łakomym kąskiem dla rozmnażacza.
po poludniu mam mieć zdjęcie rodowodu
aamms pisze pw
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]