Łapka Maciejki nie jest do końca sprawna. Kicia najcząściej siada tak żeby ją spuścić z blatu i żeby nie musiała mocno zginać kolana. Chodzi i biega na niej normalnie.
Głaski po zadku są niebezpieczne i grożą podrapaniem. Dwa delikatne głaski po główce to jest to, co panienka dobrze toleruje, potem zaczyna warczeć. Ostatnio jest wytrącona z równowagi. Podejrzewam, że przyczyną jest hałas i bałagan w domu z powodu prac remontowo-budowlanych i mam nadzieję, że Maciejka będzie bardziej przyjazna jak sie to wszystko skończy. Oby, bo inaczej będzie ją bardzo trudno wyadoptować.
Maciejka jest kotem zimowo-domowym i ogródkowo-letnim. Teraz rzadko wychodzi i właściwie skupia się na spaniu.
Wpisałam ją na kolejkę do powtórzenia testu białaczkowego ale nie wiem kiedy się załapie bo ciągle z kimś trzeba jechać "na cito"
Postanowiła podawać kotom ujemnym i nietestowanym stary interferon, tak na wszelki wypadek. Niestety kicia kategorycznie odmówiła dostępu. Nie wiem co zrobię jesli wyjdzie dodatnia.
Olu ja musiałam kotu dzikiemu podawać interferon.
Poszliśmy na kompromis dostawał go z jedzeniem, do niewielkiej ilości mokrego jedzonka dodawałam interferon i tak dawałam, jak był głodny to jadł aż uszy sie trzęsły, dopiero później dostawał normalną porcje jedzenia.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/
Dziś Maciejka załapała się na test. Jest ujemna, z czego sie bardzo cieszę. Przy okazji wizyty zrobiliśmy również kontrolny rentgen łapki, z którą kicia miała latem problemy. Niestety wyszły spore zmiany zwyrodnieniowe. Dziewczynka powinna zająć punktowane miejsce przy kominku a tu miejscówka zajęta przez dodatnią część stada. W ogóle Maciejka powinna mieszkać w ciepłym i suchym domku, czego nie można powiedzieć o zalesiowym bałaganie