Biało-rudy bezdomniak szuka DS - reaktywacja DS potrzebny :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 12, 2008 20:08

Zielona.ona czeka z otwartymi rekami na Ursynka :)

(Gringo tez :) - zrobilismy próby i stał sie cud - ruda wredota po ukonczeniu roku zaczela bardzo sympatycznie reagowac na koty :))

Bede na pewno potrzebowac pomocy i wsparcia :) w szukaniu kotkowi domu - bo zgody TŻ na stalego drugiego kota nie mam - ale postaram sie byc najlepszym domem tymczasowym :)
Kuwetka czeka, Gringo czeka :), ja czekam też :) - teraz wszystko zalezy od osób opiekujacych sie Ursynkiem :)

zielona.ona

Od: Wto sty 29, 2008 10:15

Post » Pt gru 12, 2008 20:15

Jak TŻ go zobaczy to się zakocha... :lol:
Piękny kotuś.... :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt gru 12, 2008 20:21

Tego optymistycznie nie zakładajmy. TŻ jest dosyc uparty (łagodnie mówiac) .
Chociaz - róznie bywa bo ogolnie koty bardzo lubi :)
Ale nadal prosze o traktowanie Ursynka jako kotka pilnie szukajacego domu stałego :).

zielona.ona

Post » Pt gru 12, 2008 21:23

Jakie cudowne wieści :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Zielona.ona, dziękuję za koteczka
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pt gru 12, 2008 23:11

cudnie :spin2:

ciaptak

Od: Wto cze 10, 2008 21:11

Post » Pt gru 12, 2008 23:18

Teraz czekamy na wieści od opiekunów Ursynka - trochę to długa droga 8) Mam nadzieję, że jutro będzie coś wiadomo 8)
Zielona.ona - dzięki, dzięki wielkie :1luvu: :love:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 12, 2008 23:21

:)
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Pt gru 12, 2008 23:24

Cudowna wiadomośc :) :)

Zielona - mam nadzieję, na nowe zdjęcia Gringusia i jego kumpla .

A może Twoja Mama ? Nie chciałaby mieć nowego Felusia ?

Tak tylko cichutko myślę .....
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt gru 12, 2008 23:32

Dopinam się do złotej myśli Kwinty :oops:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt gru 12, 2008 23:58

8)

Aleksandra59

Post » Sob gru 13, 2008 10:09

kwinta pisze:Cudowna wiadomośc :) :)

Zielona - mam nadzieję, na nowe zdjęcia Gringusia i jego kumpla .

A może Twoja Mama ? Nie chciałaby mieć nowego Felusia ?

Tak tylko cichutko myślę .....

Zdjecie jak najbardziej :) (moze nie w pierwszych dniach razem - bo jednak biore pod uwage scenariusz ze moga sie początkowo boczyc na siebie :))
Z rodzicami - tez zobaczymy, zaprosze , pokaże koteczka - nie wykluczam i takiej opcji. ( Mama postawila 2 warunki - nie chce szarego kiciusia (no bo Felus był szary) i mam jej nie męczyć kotem w TYM roku :) - no wiec swietnie za 3 tygodnie moge zaczać :):):) ) (jak by sie udało przekonać mamę to kotek wrocił by na Ursynów - a konkretniej Kabaty :)) - zobaczymy :)

Ale jesli nie to jestem dobrej mysli - kotek jest bardzo ładny, ciekawie umaszczony (z pelna premedytacja na pierwszego tymczasa wybralam kota ktory ma spora szanse na znalezienie domu :), zrobi mu sie ładne , "domowe" fotki - i mysle ze bedzie dobrze. :) - bo kiciek wyglada na zdrowego , zadbanego i odzywionego :)) - wiec chyba nie mam nic do roboty w kwesti "odchuchania delikwenta":)

zielona.ona

Post » Pon gru 15, 2008 22:21

Czy Ursynek już pojechał do DT?
Obrazek

Migota

Post » Pon gru 15, 2008 22:49

Niestety tak to jest, jak zbyt wiele osób - bez wzajemnego kontaktu - zaangażowanych jest w pomoc kotu w potrzebie :oops:
Muszę wyjaśnić wszystko po kolei:
- po pierwsze Państwo opiekujący się Ursynkiem nic nie wiedzieli o instytucji DT;
- ja p. Karolinie, wetce z mojej lecznicy, o takiej możliwości tj. DT nie powiedziałam :? ;
- sama uznałam, żę DT lepsze niż piwnica :oops: - stąd tytuł wątku DT/DS na cito poszukiwane :?

Jak pojawiła się oferta Zielonej.onej na DT dla Ursynka - natychmiast skontaktowalam się z p. Karoliną.

I okazało się, że obecni opiekunowie Ursynka - nie wiedząc o opcji DT - chcą żeby Ursynek od razu trafił do tego, najlepszego dla Ursynka domku docelowego. Ponadto chcą przyszłych właścicieli Ursynka poznać, żeby wiedzieć do jakiego domku Ursynek trafi i żeby przekazać wszystkie informacje na temat charakteru i zwyczajów Ursynka :wink:

Dodatkowa informacja - opiekunowie Ursynka podjęli decyzję o kastracji Ursynka i to podobno szybko ma się zdarzyć.

Zielona.ona - dzięki za ofertę DT dla Ursynka :1luvu: :love: i przepraszam za całe zamieszanie, ale jednak DS dla Ursynka szukamy.

Przepraszam wszystkich za nieporozumienie :oops: Zmieniam tytuł wątku

Aleksandra59

Post » Wto gru 16, 2008 12:36

Ja wszystko rozumiem, ale kto powiedział, że zielona.ona, albo jej mama, nie zostaną w końcu DS dla Ursynka? Takie prawdopodobieństwo zawsze trzeba brać pod uwagę, choćby minimalne. Poza tym uważam, że zawsze lepszy będzie DT niż piwnica. Wiemy jak teraz trudno nawet o DT, a ci ludzie przez swoje wygórowane wymagania skazują kota na dalsze bytowanie w piwnicy. Kto wie na jak długo. A jak się jest w kontakcie z DT to zawsze można poznać i DS. A tak w ogóle to dlaczego sami nie wezmą go do domu, choćby na DT. Może dobrze by było jeszcze spróbować ich przekonać. :(
Obrazek

Migota

Post » Wto gru 16, 2008 12:49

Aleksandra59 pisze:
Zielona.ona - dzięki za ofertę DT dla Ursynka :1luvu: :love: i przepraszam za całe zamieszanie,

Nic się nie stało chciałam dobrze ale tych Państwa też rozumiem :)

Migota - moglo sie zdarzyć tak że faktycznie DT zamienił by sie w DS :) ale ja na dziś tego obiecać nie mogę a wręcz wyraznie pisałam zeby takiej opcji na razie pod uwagę nie brać. (bo niestety na dziś raczej DS - "nie" niz "tak" )

Ci ludzie dali by mi Ursynka z nadzieją że sie "złamię" :) i go zostawię u siebie a ja co? Albo bym była pod ogromną presją (czego nie chcę) albo by sie poczuli przeze mnie oszukani.
To tak jest ze sie teraz powie "nie moge obiecać ale pomyślę/postaram się chociaz prosze na wiele nie liczyć " a za poł roku ludzię pamiętają tylko "postaram się i moga panstwo na mnie liczyć ".
Tak to juz jest (nie tylko w sprawach kocich) - wiec wole zeby sprawa byla jasna od samego poczatku.

zielona.ona

[poprzednia][następna]