Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 08, 2008 15:20

To nie upasienie - to zimowe futerko 8) :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon gru 08, 2008 15:23

Avian pisze:To nie upasienie - to zimowe futerko 8) :twisted:

Tiiaaa :wink: :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon gru 08, 2008 19:57

Anna 57 o talonach rozmawiałam w Poznaniu , w Kocim pazurze,

monika Mojsak

Od: Śro paź 08, 2008 12:52

Post » Pon gru 08, 2008 21:31

Hej ja też mam działeczkę i niestety tu też są te biedne skarby staram się je dożywiać ale z mojej strony to nie wystarcza u nas na działkach jest taki pan no i to on właśnie codziennie przynosi jedzonko :) Avian świetnie piszesz mogłabym ciągle czytać twoje ,,książki"z takim humorem i tyle w tym radości :lol:
Tym Kocikom również nie brakuje sadełka one już tak maja. Jest ich 6 .1 koteczka wysterylizowana mówią na nią Miungwa ,a moja mama Kitka a dla mnie to cyganka (brakuje jej 1/3 ucha)tą to lobię najbardziej . Potem jest kotka(szara ze skarpetkami i białym krawacikiem czeka ją sterylizacja) która naprodukowała tą cała resztę i niestety coś mi się wydaje,że na zimę znów jej się znosi na kocięta :? Ma dwóch czarnych synów całkiem sympatycznych i córeczkę szaro biała też urocza ale bardzo nieufna i dzika. Potem z kolejnego miotu został tylko 1 czarno biały równie strachliwy jak córeczka i nawet nie wiem czy to kotka czy kocurek(córeczka i czarno biały trzymają się razem jak najwięksi przyjaciele). Niestety ich życie nie jest tak kolorowe i piękne jak tych twoich działkowców choć mam nadzieję, że mają jakieś cieplutkie kryjówki. (Miungwa podczas mrozów śpi w jednej altance u pana który tam codziennie przychodzi) .Ja ci zazdroszczę tego bydlka brzydala musi by naprawdę potworem i ta jego waga a może to maine coon w masce :lol: A jeśli chodzi o batona to nie pierwszy taki przypadek z takimi uszami u mojej babci na wsi urodził się kotek który był również cały czarny a uszy były niebieskie(kotek znalazł kochający domek, baton też znajdzie ogłoś się na allgro lub na sielane jedź).
Niewierze ,że na twoich działkach jest tylko taka grupka bo tu u nas są tzw koty zjawy które są dzikie ale jest ich bardzo dużo najciekawsze okazy które udało mi się zaobserwować to szylkret kotka ,czarny, dymny chyba kocur a tej zjawy to nigdy nie zapomnę ,biało niebieski też chyba kocur poznaje po budowie.Te 3 koty widziałam raz i już nigdy więcej...Dobra dosyć już tych wypocin zakończę to w ten sposób Avian pisz co słychać!!!!

Aanka

Od: Pt sie 29, 2008 20:06

Post » Pon gru 08, 2008 23:08

monika Mojsak pisze:Anna 57 o talonach rozmawiałam w Poznaniu , w Kocim pazurze,

Domyśliłam się 8) :D

Aanka, jeżeli koteczka jest już w ciąży, to może wysterylizować ją aborcyjnie, nie ma sensu, żeby rodziła zimę, kocięta i tak nie przeżyją.... :(
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto gru 09, 2008 10:29

Aanka, zakładaj watek działkowcom i też pisz :D

Co do kocich band na działkach - masz rację, jest ich więcej ... u mnie np Skrzecząca jest z drugiej bandy jak podejrzewam. Za rzadko przychodzi ... za to w sobotę rozmawiałam z jednym panem na działce, mówi, ze Skrzeczącą dokarmia jakaś jego sąsiadka, do tego są tam jeszcze dwa czarne. Podobno kobieta też przychodzi codziennie :)

Widzę z obserwacji, że u nas koty podzieliły się terytorialnie - moja banda okupuje lewą stronę działek od wejścia, a ta druga pani obsługuje koty z prawej strony. Ciekawe, kto ma więcej :twisted:

To miłe słyszeć i czytać, ze właściwie wszędzie na działkach znajdzie się jakaś osoba dokarmiająca zimą zwierzaki :D
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 09, 2008 10:48

Avian pisze:To miłe słyszeć i czytać, ze właściwie wszędzie na działkach znajdzie się jakaś osoba dokarmiająca zimą zwierzaki :D

generalnie nas - świrów - nie brakuje ;) dowodzi tego chociażby ilość forumowiczów na miau.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw gru 11, 2008 20:33

Już wiem, gdzie mieszka Skrzecząca - znalazłam jej "metę" jak szukałam Pasika ... W jednej z altan w drzwiach jest wycięta jedna decha, patrzę - a z dziury wyłazi zadowolona Skrzecząca 8O
Czyli następna osoba na działkach, która zadbała o koty :wink:
Na pewno w altanie ma jakieś posłanko, ma cieplej niz na zewnątrz, więc nie muszę się o nią martwić :D

Dzisiaj Pasiak spędził noc w krzakach - na własne życzenie, mógł przyjść jak wołałam, ale skoro wolał szlajać się po działkach :roll:
Chyba, że bał się Brzydala, on go znowu gnębi :evil:

Ech, juz się nie mogę doczekać weekendu i urlopu za tydzień - wreszcie zobaczę koty za dnia :D Będę miała dla nich więcej czasu :D
Wezmę się za Batona, bo zdziczeje do reszty na tym działkowym odludziu ...

Przy okazji - kotki znów dziękują ciotce Catherine za dobre śniadanko :D
Obrazek

Avian

Post » Czw gru 11, 2008 21:51

ta koteczka o której pisze wcale nie musi byc w ciązy:-) poprostu maja teraz zimowe futerka i sadełko;-) wiekszośc wyglada jak grubaski:-) chciałabym jeszcze z jedna lub dwa gdzies na domek dac, sa fajniutkie, dwie juz pojechały do domu tymczasowego i szybciutko sie tam odnalazły:-) no, ja naprawde nie moge przechowac:-( to nie moja dziaka, a rodzice stanowczo sie sprzeciwiaja:-(

monika Mojsak

Post » Czw gru 11, 2008 21:54

Pozdrawiam całą ekipę z Lubonia:-) i Catherin, która zawiozła moja jedna kicie do Bydgoszczy i uzyczyła transporterka:-)

monika Mojsak

Post » Pon gru 15, 2008 8:22

Dzisiaj altankowcy spali pod krzaczkami ... byli wczoraj tak rozbawieni, że ani myśleli wrócić na noc do altany :roll:
Mam nadzieję, ze teraz po mroźnej nocce lepiej docenia uroki spania na miękkich fotelach :twisted:
Prawie 2 godziny wczoraj za nimi chodziłam i prosiłam i nic :evil: Szalone biegi sa bardzo pasjonujące jak się zrobi ciemno, więc co nam ta Duza tu marudzi :evil:

Do tego wczoraj wymacałam o Czorta całkiem spory guzek pod pachą ... pomyślałam, ze może węzeł chłonny, ale jakoś tak trochę przesunięty na środek klatki p. ... dzisiaj z nim pojadę do wetki.
Za tydzień chciałam go kastrować razem z bratem i Brzydalem :roll:
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 16, 2008 15:58

Kciuki za wizytę, napisz później, co to za guzek :roll:
A tak przy okazji - gdzie chodzisz do weta?

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Wto gru 16, 2008 16:05

Miejmy nadzieję że ten guzek to nic poważnego trzymam kciuki żeby wszystko w porządku było, a ja mam pytanie co z Batonokiem na allegro nie widzę jego ogłoszenia :)

Aanka

Od: Pt sie 29, 2008 20:06

Post » Wto gru 16, 2008 16:45

dorota_d pisze:Kciuki za wizytę, napisz później, co to za guzek :roll:
A tak przy okazji - gdzie chodzisz do weta?

Napiszę - zaraz jadę, Czorta właśnie mam w domu w transporterku, leży i mruczy zadowolony, a Gagat z daleka obserwuje :D

Do weta chodzę pewnie tam gdzie Ty :wink: tylko w poniedziałki i co drugi wtorek :wink:
Obrazek

Avian

Post » Wto gru 16, 2008 17:10

Avian pisze:Do weta chodzę pewnie tam gdzie Ty :wink: tylko w poniedziałki i co drugi wtorek :wink:

Jeśli chodzisz tam, gdzie chodzi też maggia, to zgadza się - ja także tam. Tyle, że w środy ;-)

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

[poprzednia][następna]