Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2008 22:01

mar_tika pisze:
Lidka pisze:A stronghold, taki na duzego psa?
To i odpchli i odrobaczy troche.

Dla nas to za drogie :( jest też advocad ale jak mi dziś wetka sprawdziła po cenach hurtowych , dla 3 kotów mielibyśmy koszt ponad 60 zł/Dla nas to bardzo dużo.

Mamy pod opieką 24 kociaki:)

szukamy taniego i szybkiego środka na świerzbika

Ale ten wlasnie taki jest.
Kupuje sie dawke dla duzego psa 20-40 kg o zawartoscie srodka czynnego 240 mg. Na kota o wadze 2,6- 7,5 kg potrzeba tego srodka 45 mg, na kota do 2,5 kg 15 mg
http://www.scacqc.net/euro-pharma/1/vet ... ucts-5.htm

Na moja wyliczanke mozna taka dawka zrobic od 6-10 kotow. Taki wielki stronghold kosztuje chyba 35-40 zl. Na 10 kotow.
Mam wszystkie wyliczanki w excelu jesliktos by chcial.
Potem jest tylko kwestia dobrej strzykawki w sensie z wyrazna podzialka, bo trzeba odmierzac maluskie porcje.
Odkad od czasu do czasu aplikuje tak piwnicznym kotom nie mam wogole problemu z uszami.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro gru 10, 2008 22:03

19 ODPADAM CAŁKOWICIE 20 TEŻ BĘDĘ LECZYĆ KACA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

Post » Śro gru 10, 2008 22:37

terenia1 pisze:No tak przyszła już bardzo nagląca jednak pora zorganizowania spotkania, Wiesiu już kilka razy pisał na ten temat trza się spotkać :!:

Propozycja terminu spotkania 19 lub 20 grudzień

Proszę pisać, który termin Wam odpowiada, miejsce do ustalenia i oczywiście kto przyjdzie :?:
Dla kilku osób obecność obowiazkowa : tzn ja, Marta, Basia, Jadzia, Wiesiu - chciałabym też zeby Beatka z Martą przyszły :lol: resztę zainteresowanych tez zapraszam - mam na myśli Dorotkę, Ewę, Asię, Monikę chyba że kogoś pominełam.
Więc proszę wszystkich o wypowiedzi na temat terminu i obecności - tu lub na PW :lol:

Ja w sobote "idę pić na sępą" :smiech3: - koleżanka ma urodziny więc w niedziele będzie kac, ale piąteczek 19.12.08 jak najbardziej :)
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Czw gru 11, 2008 8:36

mar_tika pisze:
Czy to ma byc spotkanie organizacyjne :?: Czyli ci ludzie którzy sa non stop na kociarni ?Pranie sprzątnie itp...
Czy wszyscy?

Jak wszyscy to proponuję termin po nowym roku .Ja tylko nasza ekipa sprzatająca to mi wsio ryba :wink:

Myślałam tak - ekipa sprzątająca obowiązkowo pozostałe osoby jesli chcą :lol: jest parę spraw do omówienia też ogólnych może ktoś bedzie miał jakiś pomysł :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw gru 11, 2008 9:27

Jeśli o mnie chodzi, to 19 bardziej by mi pasował. Późne popołudnie albo wieczór. :)

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw gru 11, 2008 10:19

19 wieczór ok, zobaczymy czy Piotrek nie ma pacjentów jakby co postaram się sama przyjechać

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw gru 11, 2008 10:41

Filomen pisze:19 wieczór ok, zobaczymy czy Piotrek nie ma pacjentów jakby co postaram się sama przyjechać

Ewa doszło .Dzieki wielkie :1luvu:

Własnie zrobiłam rozliczenia tragedii nie ma ale nie jesteśmy też bogate.
Proszę o oszczędzanie na żwirku i jedzonku.Oczywiście kotów nie głodzić :wink:
Panią od ręczników jest Beatka więc ten problem na razie nam odpada :)
Musimy mieć fundusze na leczenie i kastracje.
Na leczeniu w kociarni nadal jest Gapa i Karmel.
Jak również Puchacz >dziadek natomiast jest na karmie nerkowej.
Do kastracji jedzie dziś Dziadek.
Na sterylkę czeka Krówka(wszedzie lejąca),dwa kocurki od Asi i chyba ta kote co przyjechała niedawno ze schronu.

Jezeli chodzi o Dziadka to proszę zwróćcie uwagę na jego jedzenie.Suche Jest specjalnie wydzielone dla niego w oddzielnej torbie.Diete mokrą opracowala p.Ela ja gotuje i zawoże na kociarnie.Taka porcja musi starczyć na rano i wieczró.Jezeli gotowanego nie ma to dajemy puszke(na saszetki renalu nas nie stac :? ).Do mokrego dodajemy Ipakitinę!!!!
Aha i proszę wypełniajcie kartę która przypieta jest na boksie!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw gru 11, 2008 11:02

sprawa nowego wodomierza doprowadzona do konca-zaplombowany-
co do terminu i godziny spotkania to 19.12. mam wolne wiec godzina
obojetna, 20.12 pracuje do godz. 19.00 wiec czasem dyponuje dopiero wieczorem
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw gru 11, 2008 11:52

Ooooo! Imprezka! Takim to dobrze! :placz:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw gru 11, 2008 12:06

swirzbik Merkury vel Fredek
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw gru 11, 2008 19:37

Dzień jak co dzień.Smutne wieści mieszają sie z wesołymi.
Może zaczne od tych lepszych.
-Dziadek po kastracji i żyje,jednak jądra zmienione chorobowo.Dośc obficie krwawił więc istnieje podejrzenie cukrzycy.po niedzieli złapiemy siuśki i do badania.
-Lunka wzięła dziś ostatni antybiotyk,teraz tuczymy dziewczynę ,sterylizujemy i szukamy pięknej domku:)
-Angel od Mikusia przeszła dziś czyszczenie oczodołu i zaszycie go .Już wybudzona i wszystko oki.
-Bunia nasza nowa mieszkanka kociarni w poniedziałek jedzie do naszego nowego DT Sylwii
-No i może mamucik1 sie pochwali ,ale zaczekamy na jej relację
:wink:

DZIŚ OKOLO GODZ 19 ODSZEDL IKAR.Maluszek była u Mikusia na tymczasie
Obrazek[*][*]
Ostatnio edytowano Czw gru 11, 2008 20:20 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Post » Czw gru 11, 2008 20:15

AHA UAKTUALNILAM PIERWSZĄ STRONKĘ.
To Bunia koteczka oddana do schroniska z całą wyprawką.Kocykiem,miseczkami,drapakiem,kuwetką i zabawkami.Pani po 6 mies dostala na nią uczulenia
ObrazekObrazek

Pięknie umaszczona i śmiertelnie wystraszona

mar_tika

Post » Czw gru 11, 2008 20:28

A to Puchacz .Dochodzi chlopak do siebie i powiem wam przejął pałeczkę Łobuza.Szefuje na naszej kociarni.Siedzi na środku i obserwuje swój haremik
Obrazek
Krówka,Gapa ,Kasia ,Sali i Karmelek(no niby chłopak ale bez jajec :wink: )biegaja bawią się ,a on ze stoickim spokojem tak sobie siedzi i luka na prawo i lewo.Jak coś mu się nie spodoba podbiega pac łapką i wraca na swoje miejsce dyżuru.
No ale dziś Puchacz powalił nas.Chichrałyśmy się z Beatką ze hohoh.
Ta dostojna kula futra.Wielkie wystraszony i potulny jak baranek kocur ruszył w tany do zabawy.Było i kulanie i turlanie i polowanie na myszkę 8O szokkkk
Obrazek
Obrazek

mar_tika

Post » Czw gru 11, 2008 20:43

Śliczna pannica o smutnym spojrzeniu :(
Najchętniej kopnął bym tą panią w d..... oprócz uczulenia paniusia miała by jeszcze problem z siadaniem :evil:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw gru 11, 2008 20:58

Biedny Ikar, taki ładny maluszek :( [']
Puchacz naprawdę jak szef wyglada, zupełnie inaczej niż jak go ostatnio widziałam (z troche innej perspektywy...) ;)
A Buni już się nie możemy doczekać! Śliczna jest, taka dostojna :D Tylko takie oczka smutne... Ale zmienimy to!

kessie

Od: Wto gru 02, 2008 18:52

[poprzednia][następna]