Boze Narodzenie 2009. Podziekowania str 15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2008 18:21

Jolu, przyjeżdżasz 7?
AnielkaG

Post » Czw gru 04, 2008 22:02

AnielkaG pisze:Jolu, przyjeżdżasz 7?

tak planuje wyjazd jutro po poludniu lub w sb rano

w warszawie bede kilka dni
Ostatnio edytowano Pon gru 21, 2009 3:44 przez natur11, łącznie edytowano 1 raz
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt gru 05, 2008 0:36

jutro jade z mikolajkami do staruszki
Magda dostanie upragniony magnetofon z cd (prezent od zuzolandii)
P. Teresa dostanie mikser (prezent od AmelkaG)

zawioze tez ciuchy i inne rzeczy, ktore przyszly

ale pozostana prezenty zapakowane i opisane, ktora sa niespodziankami pod choinke

postram sie przed wyjazdem jeszcze zalogowac tutaj i napisac Wam relacje ze spotkania

natur11

Post » Pt gru 05, 2008 1:18

Po cichu mówię. Na wszelki wypadek. Bo o ile pamiętam, tam jest jeszcze chyba syn mocno zaglądający do kieliszka. Żeby te nowe, atrakcyjne prezenty nie okazały się świetnym wymiennikiem na gorzałę. Nie wiem, czy można na to coś zaradzić?

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Pt gru 05, 2008 10:37

amcia pisze:Po cichu mówię. Na wszelki wypadek. Bo o ile pamiętam, tam jest jeszcze chyba syn mocno zaglądający do kieliszka. Żeby te nowe, atrakcyjne prezenty nie okazały się świetnym wymiennikiem na gorzałę. Nie wiem, czy można na to coś zaradzić?

zgadza sie, dlatego rzeczy im zawoze w malych paczkach, bo duza ilosc to moze kusic
kobieta przy wiekszej ilosci nie zauwazy ze cos zniknelo, a tak zuzywaja na biezaco

dlatego pisalam ze bede im zawozila w paczkach, rzeczy mam posegregowane, dotyczy to zywnosci i kosmetykow, bo 10 mydel na raz czy 4 pasty czy kilka szczoteczek, to nie jest w takiej ilosci potrzebne od razu

a ze jestem blisko i tak czy siak dogladam jej kociakow, to zawoze przy okazji kolejne paczki - wlasnie dzisiaj jade, z paczkami na mikolaja
zawioze tez cukier i make, ktora kupilam, troche slodyczy

natur11

Post » Śro gru 10, 2008 23:56

w sobote przed wyjazdem zawiozlam im podarnki mikolajkowe, mikser, magnetofon, cieple welniane kapcie z wysoka cholewka, byly tez artykuly szkolne i kosmetyki, oraz nastepna paczka z jedzeniem dla nich i kotow

tym kobietom zabraklo slow...
dziekowaly wzruszone

starsza kobieta ciagle mnie pyta czy cos sie nalezy.. one nie sa przyzwyczajone ze cos mozna dostawac za darmo

ponizej spis produktow, ktorych jest najmniej i sa potrzebne
sa podkreslone - wytluszczone, z wieksza czcionka

podsumowujac:

- jedzienie wszelakie:
produkty sypkie, jak cukier, maka, kasza, ryz...
konsewy: pasztety, ryby...
przetwory: dzemy, powidla, miod
gotowe potrawki w sloikach: sosy czy obiady typu Lowicz, uncle bens (spaghetii itp)
przyprawy podstawowe
herbata zwykla, mieta i uspakajajace - melisa
kawa

- do domu
koldra
koce
posciel
scierki, reczniki

moze byc firana i zaslona (2 male okienka, maja karnisz dluzszy o dlugosci ok 2m, wysokosc pomieszczenia jest mala, max 2 m)
mikser - juz mamy :)
dziewczyna marzy o magnetofonie na cd - juz mamy :)
pytalam o plyty, jakiej muzyki slucha, powiedziala szczerze ze plyty ma-dostaje z gazet, slucha koled (!) i inne, nie ma jednej ulubionej
sa bardzo wierzace, na scianie wisza religijne obrazki

pojemniki na sypka zywnosc mile widziane

maja pralke "franie", ktora od jakiegos czasu wkreca rzeczy, musza bardzo pilnowac podczas prania by nei niszczyla rzeczy, moze ktos ma nie duza pralke tego typu na zbyciu?
automat raczej sie nie nadaje, odplyw ktory maja zrobiony jest to zwykla rura z ujsciem do dziury w ziemi, moze nie pomiescic wody ktora zrzuca automat

wirowki brak, byla ale padla, tez by sie przydala

czajnik elektryczny, nowy, kupiony 2dni temu bo poprzedni sie zepsul

telewizor maja, ok 17/19 calowy, obraz w nim kiepski, moze to wina anteny?

kosmetyki podstawowe, szampon, krem do twarzy

chemia gospodarcza, podstawowa, proszek/plyn do frani/prania recznego, do plukania, plyn do naczyn

corka uczeszcza do osrodka wychowawczego dla niepelnosprawnych, tam potrzebne sa artykuly szkolne, farby, dlugopisy, flamastry, zeszyty (chce zeszyt z kotkiem )

ubrania
starsza kobieta, wzrost ok 150cm, drobna, rozmiar ok 38, stopa 37
corka, wzrost ok 156-160, drobna jednak w okolicy talii zaokraglona, spodnie ktore mi pokazala mialy 30cali w pasie, stopa 36
przyjma cieple ubrania, buty, kalosze rowniez

leki
dziewczyna ma astme i padaczke
leki padaczkowe sa na recepte, przysluguja jej bezplatne
kupuje inhalatory (Beclazone 100, Flixotide...)
kobieta ma przelekle zapalenie spojowek, ma masci i krople do oczu lagodzace podraznienie, swietlik , Xalatan
ma zylaki, wiec wszelakie masci przeciwbolowe na bolace miejsca (venozel, naproxen itp)
przeciwbolowo rowniez Apo-naproxen, wymieniala tez biseptol (myslalam ze to wycofane)

cokolwiek dla dziewczyny, jakas torebeczka, bibelocik, jakis drobiazg z bizuterii, blyszczyk, perfumka, ladna ramka na zdjecia (obiecalam jej zrobic zdjecie z kotkami i wywolac), kalendarz na sciane
mala choinka do 1m wysokosci, ze swiatelkami i bombkami

moze choc troszke z tej listy uda sie im dostarczyc

dziewczyna kocha zwierzeta, jest bardzo oddana swoim kotkom, dba o nie, jak byly chore zakraplala kilka razy ich oczka

karma dla zwierzat, dla kotow i psa

ja odebralam dzisiaj paczki od AnielkiG :)
sa posciele, koldra, poduszka, karma dla kotow, jedzenie , plaszcz i cieple dodatki
i nie wiem co jeszcze, nie spamietalam, jutro sprawdze i napisze

a wieczorkiem spotkalam sie z Jo37, ktora rowniez dowiozla paczki, a w nich, jedzenie, upominki, reczniki, scierki (tego brakowalo), a nawet kartke z zyczeniami swiatecznymi i bon na zakupy

ogromnie wam dziekuje za pomoc

jutro odbieram paczki od pixie ;)

natur11

Post » Pt gru 12, 2008 11:56

samochod mam pelny, ogromnie wszystkim dziekuje :D

odebralam tak wiele rzeczy ze az trudno wymienic, ubrania, buty, bizuteria, plecaczki, ramka, obrazek z Matka Boska, kalendarz z kotkami i z Papiezem
garnek Inox (pixie calusy za to!), scierki, reczniki, posciel
oooooooooooogromny kosz dla kotow i nieco mniejszy do kompletu
gesi swiateczne - jako symbol dostatku z kartka z zyczeniami do kompletu
zywnosc wszelaka
szmapon i chemia gospodarcza

Pixie przekazala mi od asiaf 100zl na zakupy dla tej rodziny, dziekuje :love:
sama dorzucila jeszcze 50zl :dance:

aha jeszcze lampki na choinke...

pewnie jeszcze kilka rzeczy i umknelo

**

zaraz schodze do garazu i musze przeorganizowac samochod, poukladac wszystko raz jeszcze, lepiej gospodarujac miejscem

samochod jest juz pelen a ja mam jeszcze klatke z kociakami gdzies wlozyc :shake:

i jeszcze jedno, wyjezdzam jutro sobota 13.12, nie dzisiaj po poludniu

natur11

Post » Pon gru 15, 2008 15:37

jeju, ze mnie jest po prostu ciapa na maksa, przy pakowaniu kilka dni temu zgubilam kolczyka do prezentu, dopiero dzis go znalazlam i ide wyslac, mam nadzieje, ze do swiat dotrze :( a jak nie to na pewno bedzie kolejna okazja (urodziny np). tak jak mowilam, dla magdy kolczyki podkowki,dla pani teresy lancuszek z medalikiem. nie mialam niestety pudeleczek na bizuterie, wiec zrobilam niezbyt piekne mikro paczuszki z papieru do prezenow i podpisalam. dorzucilam jeszcze plastikowe kolczyki i dwie ozdoby na szyje dla magdy, jakby byla jakas zbiorcza torebka czy cos, w czym bedziesz jolu dawala reszte ozdob przeslanych przez inne osoby, to moze to tam dorzucic, bo te rzeczy wrzucam luzem do koperty.
no i jeszcze numer konta na priv poprosze, to przeleje jakas drobnostke, biedna jestem przed swietami, ale na troszke karmy starczy :)

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pon gru 15, 2008 23:48

yosia, dziekuje :)

ja dotarlam do domu
dobrze ze w koncu jechalam sama, bo nawet przednie siedzenie pasazera mialam zajete
zaluje ze nie zrobilam zdjec, pomyslalam o tym jak juz wyjelam czesc rzeczy
bo w samochodzie pozostawilam tylko to co jest na wyposazenie domu, oraz ubrania i buty
zrobilam tez dwie paczki z jedzeniem i karton jedzenia dla kotow

jak juz pisalam, robie paczki zywnosciowe i daje im co kilka dni, bo one i tak nie maja tego gdzie magazynowac a po drugie nie chce by kogos skusil nadmiar rzeczy

jutro rano jade do nich z paczkami od Was :)

ogromnie dziekuje w ich imieniu!!

natur11

Post » Śro gru 24, 2008 15:39

jolu napisz co tam slychac w tym temacie, czy moze mala bombelkowa kopertka dotarla do ciebie? i jak wizyta sprzed tygodnia?

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Czw gru 25, 2008 13:35

nie mialam czasu by pisac - masa obowiazkow nie pozwolila spokojnie usiasc do komputera

dzien przed wigilija zawiozlam wszystkie dostarczone prezenty, choinke, swiatelka, ozdoby, oraz rzeczy ktore dotarly do mnie w ostatnim czasie, czyli ubrania, kosmetyki.. oraz jedzenie
byly tez karpie, karczek i inne surowe mieso
byly tez firany, specjalnie zakupione z wszyta tasma
nie sposob wszystko spamietac, co przyslaliscie, tak duzo tego bylo, ogromnie dziekuje

po przegladnieciu paczek, odnotowalam czego w nich brakuje i dokupilam reszte, czyli dwa rodzaje proszku do prania, plyn do prania w rekach, plyn do plukania, papier toaletowy, chusteczki, scierki do mycia, plyn i mleczko do czyszczenia etc, bielizne codzienna w tym cieple rajstopy i skarpety, oraz kosz owocow i troche warzyw
poproslam o recepty, ktore gdy tylko dostana przekaza mnie a ja je wykupie

mam nadzieje ze ta rodzina swieta w tym roku miala udane

swoje prezenty dostaly tez zwierzeta, sporo dobrej karmy, zabawki

po nowym roku zabieram dwa najmlodsze do szczepienia

zostalo jeszcze troche jedzenia, na okolo dwie paczki, na odbior czekaja tez paczki w Bielsku
pozostale rzeczy zawioze przed sylwestrem i po nim
tak samo karme dla zwierzat, jej jest sporo, starczy na kilka tygodni

WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM MIKOLAJOM BIORACYM UDZIAL W AKCJI POMOCY DLA STARUSZKI :)

natur11

Post » Pt gru 26, 2008 12:59

zastanawiam sie nad tym, jak ten dom bardzo sie zmienil

Magda dziekowala za magnetofon z cd, jest z niego bardzo zadowolona, na scianie wisialy kalendarze od was
na stole byl obrus ze zbiorczych paczek przywiezionych od pixie, na nim stroik ze sweczkami od zuzolandii
na lozku posciel, ktora podarowala Amelia z Warszawy
itd wyliczac by dlugo

Magda miala na sobie koszulke The Animal Rescue Site w fioletowe lapki, to podarunek od krychy, oraz czarne spodnie 3/4, wielkie kapcie z wysoka cholewka i bizuterie - ale nie rozpoznalam, w ktorej byla paczce

a mala koteczka od razu zaprzyjaznila sie z pomponikiem na dlugim patyku..

kazda rzecz od was znalazla swoje miejsce

po swietach znowu je odwiedze, wasze prezenty mialy otworzyc w wigilije, wiec pewnie o te przedmioty wzbogacil sie ich domek

za Wasze serca - dziekuje Obrazek

natur11

Post » Sob gru 27, 2008 13:55

czarne spodnie 3/4

chyba moje :D
Fajnie, ze wszystko się przydało...
AnielkaG

Post » Sob gru 27, 2008 15:37

AnielkaG pisze:
czarne spodnie 3/4

chyba moje :D
Fajnie, ze wszystko się przydało...

na lozku rozpoznalam posciel od Was, dlatego ze jest chrakterystyczna, pomaranczowa w stokrotki

mowilam ze nie chce je zarzucac rzeczami zbednymi, ze moze jesli cos nie bedzie pasowalo to moga oddac, ale nic nie zwrocily, wszystko przyjely

po niedzieli pojade po karme dla psa, bo o tym zapomnialam ostatnio w sklepie, a 15kg worek ktory zawiozlam na poczatku grudnia pewnie juz sie konczy

natur11

Post » Nie gru 28, 2008 18:36

Ze wzruszeniem przeczytałam.... domyslam się, że dziewczyna jest niepełnosprawna ma zespół downa. Czy wyjeżdżała w lecie na turnusy rehabilitacyjne? Istnieje taka mozliwośc, za niewielką opłata, bo będzie miała dofinansowanie. Zawsze te 2 tydognie zabiegów i zmiany otoczenia dobrze by jej zrobiło. Popytajcie, ale to trzeba załatwiać już na początku nowego roku w odzdziale PRFONu. :D
alina_b25
Obrazek Obrazek

Levi Nova*PL Zuzia

alina_b25

Od: Nie paź 12, 2008 16:18

[poprzednia][następna]