Zdecydowałam się na wątek Tygrysa i Kici vel Furii ;))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 02, 2008 12:05 Zdecydowałam się na wątek Tygrysa i Kici vel Furii ;))

Jesteśmy nad jeziorami , na działce naszych znajomych. Jest super ,a nasze koty są niesamowite :D .Pierwszy dzień koty chodziły na smyczce( 10 m. linki + szelki, na kołku wbitym w ziemię) ,ale koty były bardzo nieszczęśliwe.... Nie mogły łazić za mną po całej posiadłości , nie mogły iść nad jezioro :roll: .... Dziś więc rano zaryzykowałam :oops: i kociaste wyszły na dwór bez szelek (wszyscy byli nastawieni na pościg.. :oops: ). Okazało się ,że koty owszem ,do lasu chodzą w szelkach (zwłaszcza Kicia 8O ) ,a czas na działce spędzają w moim i Dzieci towarzystwie 8O .Leżą sobie na trawce w słonku ,ale najmniejszy nasz ruch prowokuje kociaste do wstania i łażenia za nami :cry: . Mam wrażenie,że to jest "doświadczenie bezdomności" na własnej skórze..... :cry: Kicia zawarła znajomość z okolicznymi kotami i musiałam dokupić żarełka :oops: :oops: (a tu w sklepie tylko KK) a wiejskie koty mają i tak minę jakby nic lepszego nie jadły... :oops: Nic to jutro ugotuję rosołek ...może się skuszą....

olek73

Od: Śro sty 09, 2008 18:44

Post » Pt maja 02, 2008 15:51

Ależ się cieszę!
Rozumiem, że teraz duuuuuużo nowych wieści i zdjęć będziesz nam prezentować?
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pt maja 02, 2008 15:59

Historia Kici zaczęła się bardzo smutno...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2721756
Kończy się jednak dobrze i pokazuje jak niewiele trzeba, by dać szczęście.

Olek73 dzieki Ci wielkie!
Wyczochraj futra od ciotki!
I niech zażywają weekendowych rozkoszy!
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt maja 02, 2008 16:26

to ja sie melduje w watku kociastych bo Kici bardzo kibicowalam :)
i tez czekam na kolejne wiesci.

Ja mojego Drakula balabym sie wypuscic bo pewnie by bylo szukaj wiatru w polu. Za to Amisia strachulec pilnuje sie mnie jak pies.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro gru 10, 2008 9:42

Niestety olek73 nie może zalogować sie na miau :(
No, ale mamy Nasza Klasę i dlatego przekazuje najnowsze wieści o Kici vel Furii od olek73:

Ech mogę o niej dużo pisać,jest jednak jedyna w swoim rodzaju...
Lubi się wyczesywać, może ,dosłownie (wzięłam Ją na przetrzymanie) leżeć pod ostrą szczotką i pławić się w pieszczotach nawet cały dzień (*przerwa na kuwetę , i jedzenie) obowiązkowa :))) .
W zamian za to ,jestem wylizywana co noc ostrym jak brzytwa jęzorkiem ,(za uszami mam strupy , śpię jak suseł;)).
Mało tego ,to Kota jest najlepszym strażnikiem mojego domostwa. Ona wie ,kto za drzwiami stoi ,listonosz może wejśc ,Teściowa moja NIE ;))) czasem jest to pomocne :)).
A ,jeszcze jedno ,tylko ja mogę Kicię głaskać pod brzuszkiem ,reszta jest drapana ,gryziona, i "ofukana".
Mało tego Kicia wychodzi ze mna na spacer :)) idzie ładnie na smyczy "przy nodze" wskakuje na mnie tylko jak widzi jakiegoś psa (dużego) .Nie wiem ,czemu tylko mnie molestuje o spacery (tam załatwia swoje potrzeby :0)
Myślę , że poznałyśmy siebie na wzajem.... Kochamy i szanujemy siebie wzajemnie ,jesteśmy przyjaciolkami .

:P
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro gru 10, 2008 10:00

ale boskie wiesci :)

super dom Kicia znalazla :) z nieba jej spadl normalnie!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25