K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 09, 2008 14:24

Tweety pisze:
lutra pisze:My po wizycie u dr Diany. Kotka nieco lepiej, zjadła trochę szynki, dostała betagluken, zaraz podam jej conva. Kupiłam też Gerberki.
Dziś mamy zrobić testy białaczkowe, bo kicia nie ma temperatury, oskrzela czyste, na antybiotyk zdaje się nie reagować...
Dr Tarabuła powiedziała, że jeśli test wyjdzie negatywny, to może warto spróbować homeopatii, bo czasem skutki są bardzo dobre.
A - karmicielka

ale dają popalić te ogonki :(

a w schronisku jest maluszek, 2-miesięczny, strasznie zachudzony. Reszta to podrostki a tylko jeden ten maluch i nie mamy go gdzie wziąć :( :( :(

Aga, w schronisku są trzy lub cztery maluszki z kk w tym samym wieku czyli ok 2 miesięcy, oprocz podrostków.
Do tego na zdrowych jest jeden też 2 miesięczny buras i drugi trzy-miesięczny z wrzodem na oku, cała gałka biała z tego co widziałam, bo był zwinięty, natomiast on taki trochę niechętny podobno.
Obrazek
Obrazek

catalina

Od: Sob kwi 16, 2005 10:31

Post » Wto gru 09, 2008 14:24

Ręce opadają :roll: :roll: To moje koty już ze setkę razy powinny wrócic do Agi i Zowisi :lol: :lol: Co za ludzie :evil: :evil:
Obrazek

agalka

Od: Pt wrz 21, 2007 12:21

Post » Wto gru 09, 2008 14:49

Tweety pisze:pilna sprawa, kto może zrobić wizytę przedadopcyjną jutro (środa) ok godz. 19-stej lub później na Św. Tomasza? Ja niestety jestem w Krakvecie u dr Orła więc jak wrócę przed 21 to będzie cud boski :(

O 19 no problem, kto ma tam zamieszkać

BTW mówiłam do Marka niech te baby kupią sobie kota interaktywnego albo jajko Tamagochi :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Wto gru 09, 2008 15:00

kastapra pisze:
Tweety pisze:pilna sprawa, kto może zrobić wizytę przedadopcyjną jutro (środa) ok godz. 19-stej lub później na Św. Tomasza? Ja niestety jestem w Krakvecie u dr Orła więc jak wrócę przed 21 to będzie cud boski :(

O 19 no problem, kto ma tam zamieszkać

BTW mówiłam do Marka niech te baby kupią sobie kota interaktywnego albo jajko Tamagochi :)

Brazylka, ma być drugim kotem, bo jednemu się nudzi, jako, że pani pracuje cały dzień. Trzeba przepytać o warunki w nowym domu, bo pani jest na etapie budowy i to mocno zaawansowanej więc chyba nawet ważniejsze będzie to co w nowym miejscu.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto gru 09, 2008 15:36

A ja dostałam własnie wiadomość, w wyniku której powinnam wymordować moje psy i koty i zacząć się zywić suchym chlebem.

Bywa i tak.....
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto gru 09, 2008 16:21

Aga to daj mi na pw adres, dopytam gdzie ten dom i jak widzą tam zycie swoich kotów :0 I jak znajdziesz czas to błagam umów to ciachanie, zwłaszcza ze jest głos w sprawie Tornado!!!!!! Panstwo maja przyjechac ogladac, mam nadzieje ze gnojek nie ucieknie za szafke :)

kastapra

Post » Wto gru 09, 2008 16:30

kastapra pisze:Aga to daj mi na pw adres, dopytam gdzie ten dom i jak widzą tam zycie swoich kotów :0 I jak znajdziesz czas to błagam umów to ciachanie, zwłaszcza ze jest głos w sprawie Tornado!!!!!! Panstwo maja przyjechac ogladac, mam nadzieje ze gnojek nie ucieknie za szafke :)

a na który dzień chcesz, po podejrzewam, że nawet na jutro mogę Cię zapisać ale tylko po południu jest możliwość

Tweety

Post » Wto gru 09, 2008 17:07

my już po wizycie u weta
Keira tez się załapała, bo jak przyleciałam z pracy to na dzień dobry puściła mi pawika przy nodze.
u weta tak:
keira zestaw ten co kaja wczoraj
plus podskornie chyba sol fizjologiczna, tylko nie pamietam ile.
kaja podskornie chyba sol fizjologiczna, tylko nie pamietam ile.
osłuchowo obie dobrze
temperatura obie dobrze
czemu to gówniarstwo nie je??

conva będę miała jutro
dziś wieczorem test gerberka, whiskasa, i saszetki royala tej nowej
i kocie mleko tez mam, jakby sie skusily

i zakraplacze i strzykawki

jutro ponowna wizyta, zwlaszcza jak nie bedzie poprawy
kaja fikała u weta, pokazujac charakterek
keirze bylo troche wszystko jedno, pod koniec kroplowki sie zbuntowala.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Wto gru 09, 2008 18:39

Tweety pisze:
kastapra pisze:Aga to daj mi na pw adres, dopytam gdzie ten dom i jak widzą tam zycie swoich kotów :0 I jak znajdziesz czas to błagam umów to ciachanie, zwłaszcza ze jest głos w sprawie Tornado!!!!!! Panstwo maja przyjechac ogladac, mam nadzieje ze gnojek nie ucieknie za szafke :)

a na który dzień chcesz, po podejrzewam, że nawet na jutro mogę Cię zapisać ale tylko po południu jest możliwość

To na czw jak się da, kolo 18 i odbior w piatek tak samo, ok?

kastapra

Post » Wto gru 09, 2008 19:37

Noemik mam książeczki dla Ciebie - mogę je zabrać jutro do Pracy - AGH B1 - sala na priv. Ale jutro jestem dostępny tak do 12:00.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

cincian

Od: Pt paź 10, 2008 9:44

Post » Wto gru 09, 2008 20:30

Ja na szybko. KOta nie ma białaczki, znaczy test in minus, ma nieco apetytu, tylko na szynke, inhalujemy, zakrapiamy, homeopatujey i antybiotykujemy. A teraz domujemy, bo to ja z głodu umrę.
A
PS
Zostanę pracownikiem miesiąca. :p

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto gru 09, 2008 21:26

Właśnie jesteśmy po wizycie państwa, którzy chcą wziąć Tornado. Bardzo mili ludzie, kociarze! Tak jak myślałam, trudno było go złapać,wkońcu się udało i były przytulasy. Państwo są zdecydowani, po kastracji w przyszłym tyg Tornado idzie do domu!!! Mam nadzieję, że nic się nie zmieni. To jest dom, ale Tornado nie będzie wychodził. Tak ustaliliśmy. Pytali, bo ich drugi kot, 15 letni lubi skoczyć do ogródka na kupkę.

kastapra

Post » Wto gru 09, 2008 23:13

kastapra pisze:Właśnie jesteśmy po wizycie państwa, którzy chcą wziąć Tornado. Bardzo mili ludzie, kociarze! Tak jak myślałam, trudno było go złapać,wkońcu się udało i były przytulasy. Państwo są zdecydowani, po kastracji w przyszłym tyg Tornado idzie do domu!!! Mam nadzieję, że nic się nie zmieni. To jest dom, ale Tornado nie będzie wychodził. Tak ustaliliśmy. Pytali, bo ich drugi kot, 15 letni lubi skoczyć do ogródka na kupkę.

w końcu ruszyło i u Ciebie, żeby tylko nie zapeszyć, tfu, tfu

w takim razie umawiam chłopaka na czwartek, w piątek będzie do odbioru

Tweety

Post » Wto gru 09, 2008 23:14

Tweety pisze:
kastapra pisze:Właśnie jesteśmy po wizycie państwa, którzy chcą wziąć Tornado. Bardzo mili ludzie, kociarze! Tak jak myślałam, trudno było go złapać,wkońcu się udało i były przytulasy. Państwo są zdecydowani, po kastracji w przyszłym tyg Tornado idzie do domu!!! Mam nadzieję, że nic się nie zmieni. To jest dom, ale Tornado nie będzie wychodził. Tak ustaliliśmy. Pytali, bo ich drugi kot, 15 letni lubi skoczyć do ogródka na kupkę.

w końcu ruszyło i u Ciebie, żeby tylko nie zapeszyć, tfu, tfu

w takim razie umawiam chłopaka na czwartek, w piątek będzie do odbioru

Biedny maluszek znowu stresik :cry:

kastapra

Post » Wto gru 09, 2008 23:15

cincian pisze:Noemik mam książeczki dla Ciebie - mogę je zabrać jutro do Pracy - AGH B1 - sala na priv. Ale jutro jestem dostępny tak do 12:00.

złociutki, zrobiłeś może zdjęcia chironiakom? bo faceci krówkowi ponoć w ręce się aż pchają, szkoda ich tam trzymać a bez fotek domów nie znajdą :(

Tweety

[poprzednia][następna]