K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 08, 2008 3:11

lutra pisze:Ok. Danke. Jej aż takie zielone gile wylewają się, a ja nie mogę jej tego ciągle wycierać, zresztą ona i tak mnie nienawidzi. Biedna jest, nie ma apetytu przez ten cholerny katar.

Na już: pomoże jej przemycie noska zwykłą wodą, ciepłą, z dużą ilością soli (zwykłej kuchennej). Nie piecze (wypróbowałam na sobie), sól odetka nosek, kot zje ;)

Tweety, nie mogę doczytać w wątku: o co chodzi z tytułem?
Jaki "co dzień nowy kot"?

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon gru 08, 2008 9:33

Ostatecznie, wczoraj wylądowałyśmy w Krakvecie. Kota po moich zabiegach postanowiła dać mi nauczkę. zaczęła przewracać się i sztywnieć. na sygnale pognałam na sanocką. kota znów 1514 gr. Znów kroplówka, dostała dożylnie antybiotyk i coś przeciwbólowego. Po powrocie nosek był trochę odetkany i zjadła odrobinę szynki. Dziś rano uskuteczniamy inhalację olejkową (merci), zjadła troszkę szynki, ok. 11 podam jej sól "donośnie". Popołudniu konsultujemy z dr. Tarabułą.
Dziękuję wszystkim za porady.
PS
Jechałam z duszą na ramieniu rano, ale widać takie są poniedziałki.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 08, 2008 9:37

Biedronek i Maksio w nowym domku
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jak widac wdarły sie do serca nowych opiekunów
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pon gru 08, 2008 11:01

sanna-ho pisze:

Tweety, nie mogę doczytać w wątku: o co chodzi z tytułem?
Jaki "co dzień nowy kot"?

Sanna-ho, od tygodnia przybywa nam średnio jeden kot dziennie, w wydawaniu takiego tempa nie mamy :( .

Najgorzej jest, że jak się okazuje sporo osób wyjeżdża na święta, tych osób mających tymczasy. Ogłoszenia niech ida pełna parą, bo jak się odrobinę nie odkocimy i w dodatku przeszeregujemy biorąc na chwilę te, które są u wyjeżdżających to ja to ciemno widzę :roll:
Jest ten hotel Tricolor ale oni biorą 18 zł od kociego łepka, nie wiem też jakie mają zagęszczenie w okresie świątecznym

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 08, 2008 11:14

Mufka, Puma i Brazylka ogłoszone: www.ojej.pl. www.adverts.pl, interpress.net.pl, ale.gratka.pl, animalia.pl. Na mojpupil.pl na razie nie mam jak, ponoc mam za duzo ogloszen w danej kategorii.

w następnej kolejnosci zrobię koty Miuti.
tylko czy gryziorka też ogłaszać, jak on taki średnio milutki?:-/
potrzebne zdjęcie Kolika.

markopolo00 - poprszę o opisy plus zdjęcia - Mopika, Triady, Dalii - na maila: k.tumm@uj.edu.pl

kosma_shiva, cincian - potrzebne opisy i zdjęcia - Tommi i Bruno.

Mała Kaja jakaś średnia była rano, nie chciała jeść (a cała rodzinka to żarłoki przeokropne), po pracy idę z nią do weta. mam nadzieję, że nic się nie dzieje powaznego.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Pon gru 08, 2008 11:23

noemik pisze:Mufka, Puma i Brazylka ogłoszone: www.ojej.pl. www.adverts.pl, interpress.net.pl, ale.gratka.pl, animalia.pl. Na mojpupil.pl na razie nie mam jak, ponoc mam za duzo ogloszen w danej kategorii.

w następnej kolejnosci zrobię koty Miuti.
tylko czy gryziorka też ogłaszać, jak on taki średnio milutki?:-/
potrzebne zdjęcie Kolika.

markopolo00 - poprszę o opisy plus zdjęcia - Mopika, Triady, Dalii - na maila: k.tumm@uj.edu.pl

kosma_shiva, cincian - potrzebne opisy i zdjęcia - Tommi i Bruno.

Mała Kaja jakaś średnia była rano, nie chciała jeść (a cała rodzinka to żarłoki przeokropne), po pracy idę z nią do weta. mam nadzieję, że nic się nie dzieje powaznego.

Gryziorek nie do ogłaszania, malutka Dzikunia tez nie, tylko pieszczoch Dzikusek.
u mnie wymiotowała rano malusia Iga, mam nadzieję, że to nic poważnego :(

Tweety

Post » Pon gru 08, 2008 11:25

No cóż jak tak wszyscy się chwalą wyczynami swoich podopiecznych to też powiem, że Tommy dziś zwrócił kilka razy... czyżby wszyscy byli meteopatami? ;P
ObrazekObrazekObrazekObrazek

cincian

Od: Pt paź 10, 2008 9:44

Post » Pon gru 08, 2008 11:31

cincian pisze:No cóż jak tak wszyscy się chwalą wyczynami swoich podopiecznych to też powiem, że Tommy dziś zwrócił kilka razy... czyżby wszyscy byli meteopatami? ;P

wściekli się?!

Tweety

Post » Pon gru 08, 2008 11:40

A mikro-kotek nadal grzeczniusi :) .
Co prawda co pewien czas krztusi sie, jakby chciał coś zwrócić, ale do tej pory nigdy nic. Nie mam pojecia, co to moze być. Typuje zbytnia łapczywość przy jedzeniu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon gru 08, 2008 11:40

Tweety pisze:
cincian pisze:No cóż jak tak wszyscy się chwalą wyczynami swoich podopiecznych to też powiem, że Tommy dziś zwrócił kilka razy... czyżby wszyscy byli meteopatami? ;P

wściekli się?!

nawet mnie nie straszcie.
jak wrócę, a pokój po parapety będzie zapawikowany, to zejdę na zawał.
mam nadzieję, że to tylko pogoda, i że reszta kociambrów nie podłapie tego samego.

cincian, złociutki, zróbże dziś może zdjęcie Brunona Lejusa>:)

z fajnych rzecz, żebyście widzeli maleńką Kropkę, jak pojawia się jedzenie... to nic żę jest sześć miseczek, po jednej na głowę. Kropka siada prakrycznie w swojej miseczce, obejmuje ją łapkami i je, warcząć.
urocze, ale też smutne, jak pomyślę, co one musiały jeść wcześniej. pewnie niezdrowo i na pewno za mało.

kochane kitki

ja zdębiałam, jak doliczyłam się ile w tej chwili mam w domu kotów, właściwie wytknął mi to brat.
ale cicho.
ubiję, jak ktoś z was mi się doliczy.
:lol:
Ostatnio edytowano Pon gru 08, 2008 11:48 przez noemik, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

noemik

Post » Pon gru 08, 2008 11:46

Ja jestem z Krakowa - może mogę jakoś pomóc. W okresie Świątecznym zostaję w mieście. Mogę podejść, nakarmić. Przyjąć do siebie raczej nie - ze względu na mój stan zdrowia, no i jeden maluch siedzi już w łazience.

Jeśli są potrzebne fundusze, dajcie znać na PW na jakie konto słać. Nie będzie tego wiele, ale zawsze coś uda mi się wyskrobać.
...czekam na wiatr, co rozgoni ciemne, skłębione zasłony...
ObrazekObrazek

Bast

Od: Śro sie 17, 2005 15:18

Post » Pon gru 08, 2008 11:52

noemik pisze:cincian, złociutki, zróbże dziś może zdjęcie Brunona Lejusa>:)

Mówisz i masz

cincian

Od: Pt paź 10, 2008 9:44

Post » Pon gru 08, 2008 11:58

Bast pisze:Ja jestem z Krakowa - może mogę jakoś pomóc. W okresie Świątecznym zostaję w mieście. Mogę podejść, nakarmić. Przyjąć do siebie raczej nie - ze względu na mój stan zdrowia, no i jeden maluch siedzi już w łazience.

Jeśli są potrzebne fundusze, dajcie znać na PW na jakie konto słać. Nie będzie tego wiele, ale zawsze coś uda mi się wyskrobać.

serdecznie witamy kolejną dobrą i pomocną duszę :1luvu:
Jeżeli masz jakieś nadwyżki finansowe albo też pieniądze nie mieszczą Ci się w portfelu i masz potrzebę je gdzieś umieścić to zapraszam na stronę www.afn.pl, tam są wszystkie dane do przelewu. Proszę tylko o dopisek w tytule "koty Krk"

Noemik, ja Ci nie napiszę ile masz kotów, bo ... już się zgubiłam :wink:
Ale mam nadzieję, że Ty nigdzie nie wyjeżdżasz, bo to już byłaby katastrofa 8O

Tweety

Post » Pon gru 08, 2008 12:00

cincian pisze:

Mówisz i masz

o kurcze, jaki świeżo pastowany 8O :D piękne kocisko.
słuchaj, czy ja wiem na kiedy mam umówić kastracje dla niego, bo przez ten cholerny prąd czy raczej jego brak to mnie się chyba przegrzały własne obwody :oops:

Tweety

Post » Pon gru 08, 2008 12:03

cincian pisze:

Mówisz i masz

piękny jest.
to jeszcze opis do ogłoszeń i już przestaję męczyć.:)
Obrazek

noemik

[poprzednia][następna]