poszukiwane dt posterylkowe/piękna długowłosa kicia/Warszawa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 06, 2008 15:41

to ja jeszcze podniosę ;)

(Agalenora, a to pw nie doszło)

asiamm

Od: Nie kwi 22, 2007 17:11

Post » Sob gru 06, 2008 22:03

hop

asiamm

Post » Nie gru 07, 2008 9:38

hops

asiamm

Post » Nie gru 07, 2008 13:55

jestem !

napisałam pw
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Nie gru 07, 2008 17:26

Mogłabym trochę finansowo się przydać, tylko poproszę o namiary.

Tam

Od: Pt gru 05, 2008 21:18

Post » Nie gru 07, 2008 20:51

Tam, dzięki! :)

kosmatypl, w ostatniej chwili przeczytałam pw, ale dzięki temu jeden kiciuś już w ciepełku :)

ale od początku... kicie okazały się wcale nie takie przylepne i do jedzenia owszem, przychodziły, ale od ręki uciekały :( no to jedzonko do transporterka i czekamy. dosyć szybko oba kociaki weszły do środka, ale przy zamykaniu drzwiczek czarny tak skoczył, że nawiał :? no to zakombinowałam drugi transporterek i łapanka czarnego. wszedł raz, ale jak pani zamykała drzwiczki to kociak wykatapultował się z transporterka. trzeci raz już nawet nie próbował wchodzić. dzisiaj albo jutro do pani dokarmiającej mają przyjechać ludzie po Batmana. jeśli się uda go wyadotować to pani zgodziła się wziąć czarnego kociaka na dt :) a jak nie to będziemy znowu łapać i do Pruszkowa ;)

mamusia też taka jak kociaki, czyli do jedzenia chętna, ale od ręki ucieka. tyle że ona bardzo chciała za jedzeniem do transporterka wejść więc i do klatki łapki powinna ;)

drugie miejsce zakocone:
długowłosa, bura kotka i drobna czarno-biała pójdą do kastracji w drugim podejściu. ale poza tym to okazało się że tam jest więcej tych kotów niż tylko te dwie. są widziałam jeszcze 3 czarno-białe - jeden też taki drobny jak ta kotka do sterylki, ale pani obstawia że to kocur. kolejne czarno-białe jakaś starszawa kotka, ale istnieje obawa że ma właśnie rujkę...
pod barakami podobno jest jeszcze kotka z dwoma około półrocznymi kociakami - cała trójka strasznie dzika. pani jej serwuje promon vet, ale jak widać kociaki i tak są.
zdjęcia zaraz wstawię.

kosmatypl, jak tam białasek?

asiamm

Post » Nie gru 07, 2008 20:58

przestraszony...

nie wiem jeszcze czy jest dzikiem - w tym wieku to już dośc trudno oswajalnym, bo IMHO gość nie ma 5 miesięcy tylko więcej, czy tylko przestraszony...

Kto powiedział, że ma 5 miesięcy ? Ta pani, bo wie kiedy się urodził czy sobie wymyśliła, że tyle ma ?

Jeśli dzik, to w tym wieku będzie duuuuuuuuuuży problem...

Nie wiem czy kot czy kotka - nie chcę stworzenia jeszcze bardziej wystraszać...

W każdym razie liczę na pomoc...
Obrazek

kosmatypl

Post » Nie gru 07, 2008 20:59

rzecz w tym, żeby to wszystko 'wyciąć' w pień - inaczej nie ma sensu zabieranie - za chwilę będzie tyle samo !!!!!!!!
Obrazek

kosmatypl

Post » Nie gru 07, 2008 21:07

kosmatypl pisze:rzecz w tym, żeby to wszystko 'wyciąć' w pień - inaczej nie ma sensu zabieranie - za chwilę będzie tyle samo !!!!!!!!

dokładnie.

co do wieku to pani je co dzień karmi więc powinna wiedziec w jakim one wieku. ale to starsza osoba...

asiamm

Post » Nie gru 07, 2008 21:09

karmi je dobrze - tłusty jest... nawet za ...

idę się z nim integrować (chwilowo siedzi w łazience, bo nie wiem czy kuwetkowy i wogóle)...
Obrazek

kosmatypl

Post » Nie gru 07, 2008 21:20

miejsce przebywania kociaków i mamy (więcej kotów tu nie mieszka):
Obrazek

oba kociaki:
Obrazek

tymczasowicz, który pojechał do Kosmatego:
Obrazek

Obrazek

mamusia młodych:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

asiamm

Post » Nie gru 07, 2008 21:28

kicia długowłosa (do ciachnięcia za tydzień):
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 07, 2008 21:43 przez asiamm, łącznie edytowano 1 raz

asiamm

Post » Nie gru 07, 2008 21:32

kicie czarno-białe (czort wie, które to kot, a która kotka :? )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

asiamm

Post » Pon gru 08, 2008 8:36

no, więc....

kot jest dziki, niestety...

na dodatek z gatunku kotów, które w panice fruwają po 'wysokich partiach'... demolka w łazience jest pełna...

Dziki, prawie dorosły kot - i co ja mam teraz z nim zrobić ?

Być może za parę dni zacznie przychodzić do miski, gdy będę w pomieszczeniu... Może za miesiąc da się dotknąć... Kociaki oswajają sie szybko, dorosłe koty ...powoli albo wcale...

Dziewczyny - trzeba sprawdzać takie rzeczy - miał być mały, oswojony - jest dorosły, dziki - rozumiem, że też zostałyście 'źle poinformowane', ale niestety ze starszymi karmicielkami tak bywa...

Oczywiście nie chcę drugiego dorosłego, dzikiego kota (chwała Bogu, że ten drugi zwiał) - bo ja kompletnie nie mam co z nim zrobić i na dodatek teraz będzie mi blokował łazienkę przez miesiące...

Jest jeszcze optymistyczna możliwość - że jest tak przestraszony i 'mu przejdzie'... ale ja w to nie wierzę...

Takim ruchem blokuje się DT na długi czas...
Obrazek

kosmatypl

Post » Pon gru 08, 2008 8:48

no to super 8) przepraszam Cię kosmatypl, ale ich wcześniej też na oczy nie widziałam. szkoda, że nie wstrzymałyśmy się do momentu zrobienia zdjęć i pokazania ich na forum (bo ja to nawet je widząc nie wiedziałabym czy one mają 5 miesięcy czy są starsze). no ale mleko rozlane, trzeba coś wymyślić. może po prostu go ciachnąć i po tygodniu z powrotem wypuścić :roll:

kosmatypl, podesłałaś nr konta tym dwóm osobom z wątku (Agnesce i Tam)?

asiamm

[poprzednia][następna]