Drombo vol. III - nowe zdjęcia - s.98! :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 07, 2008 14:25

agul-la pisze:mnie nie odwiedził co mnie zbulwersowało do tego stopnia, że mój opis na gg brzmiał"WHERE THE FUCK IS SANTA CLAUS??"co z kolei strasznie moich znajomych bawiło :lol: a ja naprawdę przeżyłam to bardzo, bo taka grzeczna przecież byłam :twisted: postanowilam więc sama sobie prezent zrobić i zakupić go na allegro :twisted:

pokaż :twisted:

vadee

Od: Wto lis 01, 2005 7:20

Post » Nie gru 07, 2008 14:29

ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Nie gru 07, 2008 14:32

mi tez - fajne kolory, wygląda na miękkie i ciepłe :)

vadee

Post » Nie gru 07, 2008 14:35

też mi sie takie wydaje i myślę o tym jasnoszarym :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie gru 07, 2008 14:37

granatowy tez ładny. i ten sprzedawca ma też ładne http://www.allegro.pl/item495190926_now ... m_uni.html

vadee

Post » Nie gru 07, 2008 14:41

o tego nie zauważyłam. też mi się podobają :lol:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie gru 07, 2008 15:19

Ratunkuuuu, Beniowi w moczu wyszly "liczne" kryształy trójfosforanowe, czy coś takiego!!!! :cry: :cry:

Przecież on je weterynaryjną karmę dla kastratów!!! Co mam robić??? Jutro jedziemy do doc.
Już umieram ze strachu :cry: :cry:

olesia.b

Od: Nie sty 07, 2007 2:14

Post » Nie gru 07, 2008 15:22

co to są te kryształy?skąd oni się biorą, te kryształy znaczy się? 8O dochodzę do wniosku, ze nic o kotach nie wiem jak czytam wasze posty.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie gru 07, 2008 15:39

olesia.b pisze:Ratunkuuuu, Beniowi w moczu wyszly "liczne" kryształy trójfosforanowe, czy coś takiego!!!! :cry: :cry:

Przecież on je weterynaryjną karmę dla kastratów!!! Co mam robić??? Jutro jedziemy do doc.

nie martw się, to się leczy, rozpuszcza karmą, spokojnie :)

a czytałaś, co powiedziała wetka o Peli? :(

vadee

Post » Nie gru 07, 2008 15:52

przestańcie obydwie!nie panikować mi tu. trzeba myśleć pozytywnie. ja mam psa z nowotworem i gdybym nie myślała tak, to już dawno wylądowałabym w psychiatryku. także uspokoić mi się. zwierzęta wyczuwają emocje właścicieli i przejmują je, a chyba nie trzeba im dokładać stresu co?
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Nie gru 07, 2008 15:57

vadee pisze:
olesia.b pisze:Ratunkuuuu, Beniowi w moczu wyszly "liczne" kryształy trójfosforanowe, czy coś takiego!!!! :cry: :cry:

nie martw się, to się leczy, rozpuszcza karmą, spokojnie :)

a czytałaś, co powiedziała wetka o Peli? :(

Aniu, zauważyłam ostatnio, że lekarze lubią tak na zapas nastraszyć, żeby potem było miłe zaskoczenie :evil:
Myślę, że mogła się dorobić tymi wizytami na balkonie.
Jak ona się teraz czuje?

olesia.b

Post » Nie gru 07, 2008 16:02

jest na mnie śmiertelnie obrażona i właśnie wcina chrupki ;)
apetyt ma ładny, zastrzyki przeciwgorączkowe i przeciwzapalne też chyba pomogły, bo wychodzi spod łóżka :)

obsikaniec mały (zrobiła do kontenera, mała wystraszona świnka ;) )

vadee

Post » Nie gru 07, 2008 16:36

co znaczy karmę dla kastratów? Taka nazwa to zazwyczaj chwyt reklamowy ;) nawet jeśli to np RC
taka karma oczywiście zmnijesza ryzyko ale nie likwiduje
Benio musi dużo pić i jeść specjalną karmę
a ph ma jakie?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie gru 07, 2008 16:42

vadee pisze:Pela ma zapalenie górnych dróg oddechowych.

Wetka pocieszyła mnie też, że w tym wieku wychodzi też FIP i białaczka, więc nie można wykluczyć, że to to.

Nie mam już siły, naprawdę.
spokojnir
jak wetka wdząc kota pierwszy raz i diagnozując (mam nadzieję słusznie) chore gardło, straszy przy okazji FIPem czy białączką, to ja bym jej poważnie nie traktowała
do takiego straszenie trzeba by miec jakieś podstawy! Badania krwi, czy fakt że kot się kiepsko ogólnie leczy

POza tym kiedyś dla spokoju i wiedzy warto zrobić testy na FIV i bialaczkę. Jakby ktoś cie namawiał na test na FIP to spusć na bambus...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie gru 07, 2008 16:45

Mysza pisze:

co znaczy karmę dla kastratów? Taka nazwa to zazwyczaj chwyt reklamowy ;) nawet jeśli to np RC
taka karma oczywiście zmnijesza ryzyko ale nie likwiduje
Benio musi dużo pić i jeść specjalną karmę
a ph ma jakie?

Myszu, jak dobrze że jesteś :oops:
Nie wiem dokładnie jakie są wszystkie wyniki, bo ma je Tz i tylko przez telefon mi czytał - wyłapałam te kryształy i białko w moczu jest (nie pamiętam ile). Zaraz jedziemy do dr B. mam nadzieję, że dzisiaj przyjmuje?
Benio pije sporo od zawsze, a karmę je głównie suchą, bo lubi: Hillsa veterinary dla kastratów, no i ostatnio Taste of the Wild dodatkowo...

olesia.b

[poprzednia][następna]