STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 06, 2008 16:24

Dziewczyny i chłopaki tu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85351 możecie poczytać o malutkim cudeńku, którego mam nadzieję uda się uratować.

Dzisiejsze dobre wiadomości na temat malutkiego Neko są najlepszym prezentem mikołajowym jaki można sobie wymarzyć :)

Cieszę się, że wszystko tak się prężnie rozwija :)

Jak to czytam to wraca mi wiara w ludzi.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Sob gru 06, 2008 17:54

iza5 trzymam kciuki za Neko!
PKDT pamietajcie o mojej Mikolajce(kotka dzis potracona przez samochod) plisss moze uda sie znalezc jej DT?
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob gru 06, 2008 17:57

Agnieszka, a co dokładnie jest z kotkiem? Tzn. kilka słów o niej, gdzie teraz jest i w jakim jest stanie?

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Sob gru 06, 2008 18:18

Kotka dzisiaj znaleziona na dwupasmowce na Morenie.Spotkalam ja w lecznicy.Z obrazen zew rozwalona lapka lecz niegroznie,z wew to nic nie wiadomo,ale pewnie cos jest.Czekamy. Dostala leki przeciwstrzasowe,antybiotyk.Jest u mnie bo miala trafic do schroniska jest mlodziutka cala czarna z bialymi koncowkami lapek.Prosze o DT to bardzo wazne.Nie moze trafic do schronu,trzeba dac jej szanse jest mala no i dzisiaj Mikolajki :!:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob gru 06, 2008 18:29

Kilka najważniejszych ustaleń Walnego Zgomadzenia PKDT ;)

1. Od nowego roku zakładamy stowarzyszenie/fundację :)

2. Każde zgłoszenie o nowym kocie potrzebującym pomocy wpisujemy w tym watku z uwzględnieniem: gdzie, jaki to kotek, wiek, jesli to możliwe zdjęcia, w jakim jest stanie, czego potrzebuje i co dana osoba zgłaszająca może zaoferować (ile dni pobytu u siebie, tańszego weta, karmę, żwirek, leki, transport, wsparcie finansowe itp. itd.)
Ponieważ mamy małe nakłady finansowe i ograniczoną liczbę rąk do pomocy na razie nie możemy przyjmować zgłoszeń od obcych ludzi typu "jest kotek, leży na ulicy/w lecznicy - trzeba go zabrać i znaleźć DT", bo niestety nic w takiej sytuacji zrobić nie możemy. Wszyscy na forum są zakoceni, jedyna nasza szansa na nowe domki to wyjście na zewnątrz - do ludzi, którzy nie wiedzieli dotychczas co to jest DT i co za tym idzie, nie wiedzieli, że mogą pomóc. Na naszej stronie będziemy umieszczać aktualności, aby osoby decydujące się na tymczas miały jasną sytuację co do stanu zdrowia kotka, jego sytuacji finansowej (ewentualne wsparcie) oraz jego wyglądu. Wierzę, że tylko w taki sposób możemy pozyskać kogoś spoza forum - nigdy nie wiemy kto wejdzie na naszą stronkę i zobaczy zdjęcie kociej biedy wołającej o pomoc i da jej szansę :)

3. Musimy wyjśc poza forum. Tutaj wszyscy są zakoceni po uszy i nie są w stanie przyjmować więcej kotów. Naszą jedyną szansą jest wyjście poza FM - np. poprzez umieszczanie naszego loga lub adresu strony www na różnych potralach społecznościowych, na forach, wszędzie gdzie się da. Przecież nie każdy wie o forum.miau i nie każdy odnajdzie nasz wątek, przebrnie przez niego i zostanie DT. Tylko reklama jest naszą szansą na pozyskanie nowych ludzi i nowych domków. Patrz przykład soso -> nowy domek tymczasowy pozyskany z naszej-klasy :)

4. Jak się już zarejestrujemy, przygotujemy różne materiały reklamowe, takie jak ulotki, plakaty itp. (jak się znajdzie duży sponsor także bilboardy i spoty radiowe i TV). Kontakty i chęci mamy, potrzeba tylko (aż) kasy :) Będziemy szukać sponsorów po firmach prywatnych i państwowych.

5. Nawiążemy współpracę ze sprawdzonymi weterynarzami, którzy zgodzą się leczyc kotki z PKDT po tańszych cenach (co nie oznacza za darmo).

6. W rozmowach z nowymi ludźmi nie używami skrótów DT, DS, DA, TŻ - nikt nie wie o czym mówimy ;)

7. Mamy plany na różne bardzo fajne akcje, ale o tym dopiero jak się zarejestrujemy, aby nie zapeszyć :D

To chyba na tyle na chwilę obecną :)

yammayca

Post » Sob gru 06, 2008 18:49

Co to jest DA?? :oops:
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Sob gru 06, 2008 18:55

Dom Awaryjny - na kilka dni, na trochę itp. :)

yammayca

Post » Sob gru 06, 2008 19:05

:D bardzo ładnie, bardzo podoba mi się :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob gru 06, 2008 19:37

Agnieszko ja co prawda nie wiem co z kotkiem z Patrolu, ale jeżeli nikt się nie znajdzie... jestem. Czas mam mogę się nią zająć. Ostatecznie będę miała 2 brzdące plus moja

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob gru 06, 2008 20:09

Seja bardzo bardzo dziekuje :1luvu: To dla mnie najpiekniejszy prezent mikolajkowy :s4: no i dla tego biedactwa.Mikolajka moze u mnie zostac jeszcze pare dni.Bede ja leczyc.Jak bede wiedziala,ze jej stan jest stabilny to poprosze Cie o DT u Ciebie.Nie wiem jak mam dziekowac.Jestes :aniolek:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Sob gru 06, 2008 20:32

tak jest...wątek pkdt
Ostatnio edytowano Sob gru 06, 2008 20:59 przez seja, łącznie edytowano 1 raz

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob gru 06, 2008 20:51

seja pisze:Właśnie się poryczałam. Jakieś dwie "debilki" urządziły sobie w wątku mojego zaginionego kota ... jest mi przykro ...

Watek dotyczy PKDT. Cala reszte gorzkich zali nie na temat PKDT wylewamy na pw.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob gru 06, 2008 21:08

Własnie weszłam po przerwie(praca praca praca :( ) na wątek i czytam o kotku Neko. Nazwałam tak tymczasika, który jest u mnie od dwóch tygodni :lol: , myslałam, że ktoś o moim pisze :lol: .
Myślę, żę zalegalizowanie działalności PKDT to dobry pomysł, co już zresztą pisałam. Bez tego wszędzie będziemy napotykać zamknięte drzwi. No i cały czas ktoś będzie szukał dziury w cały, a "życzliwych inaczej" nigdy nie brakuje.
Cały czas czekam na kotki, które mają zagościć na stronie PKDT, bardzo prosze o podsyłanie informacji i zdjęć na maile pkdt@wp.pl i pkdt@vp.pl

Ja nie zawsze moge wejść na forum i nie zawsze mam czas na przeszperanie wątku, więc naprawdę szybciej i sprawniej będzie jeśli będziecie podsyłać kotki otoczone opieką PKDT. Musze mojego tymczasika wrzucić na stronkę, ale to dopiero jak będzie troszkę bardziej fotogeniczny :wink: .

Na spotkanie nie mogłam trafić, za dużo obowiązków, za daleko... Ale jeśali będzie jakies spotkanie między 20 grudnia a Nowym Rokiem, to się chętnie stawię(od 20 mam wolne).
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Sob gru 06, 2008 22:59

seja pisałam, że kotka z lecznicy jest u wetki w domu i do odbioru będzie w poniedziałek. Niestety nie znaleziono dla niej domku, a jej stan wymagał widać odpowiedniej opieki, skoro wetka ją zabrała.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob gru 06, 2008 23:15

Betbet, czy jest szansa, aby TPOPZ partycypował w kosztach leczenia i utrzymania kici w DT po odebraniu z lecznicy?

yammayca

[poprzednia][następna]