K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 06, 2008 12:51

w kwestii zdjęc
bo moze ja powtarzam prawdy dawno znane ale
dwa ostatnie domy ktore wziely ode mnie kota powiedzialu
ze bardzo pomaga zdjecie gdzie widac kota na rękach
wtedy wiadomo jaki jest duzy
ja nie pisze tego w sensie ze ludzie chcą malutkie drobniutkie
ale zdjęcie z dłonią mą pomogło w wyborze bo "taka własnie była niusia"
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob gru 06, 2008 14:34

Kama Kamulek już po kontroli :

waga 1900 gram

Rana po ropniu na grzbiecie bardzo ładnie sie goi jeszcze parę dni i strupki odpadną.

Ucho prawe praktycznie zdrowe śladowa ilość "brudu"

Ucho lewe lepsze - nie ma już wycieku ropnego powoli wraca do normy.

Oczka czyste ze śladową ilością wydzieliny

Drogi oddechowe - tu niestety jeszcze furczy i rzęzi trzeba jeszcze poczekać aż antybiotyk wytłucze dziadostwo.

Tweety na razie z arthroflex się wstrzymam Paweł ma się dowiedzieć czy jeszcze produkują koci preparat. Jest tańszy od artroflexu.

W przyszłym tygodniu towarzystwo zostanie odrobaczone Advocate.

Tu mam pytanie do Wszystkich czy nie wiecie gdzie można dostać FELLISIMO ?
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob gru 06, 2008 16:52

Etiopia pisze:Tu mam pytanie do Wszystkich czy nie wiecie gdzie można dostać FELLISIMO ?

trzeba popytać u wetów

Kamila z dogo odwaliła kyupę dobrej roboty z agitacją na NK, cegiełki ładnie idą, kociuchy aż przytupują nogami :)

A ja miałam oczywiście kolejny telefon ... krótko mówiąc mamy kolejnego kocurka 4-5 miesięcy, czarno-biały, wyrwany z miejsca gdzie jedna nawiedzona baba truje koty a pozostali obiecali jej, że ją zrzuca za to ze schodów Z racji tego, że dzisiaj sobota i popołudnie to wziął go do siebie chłopak mojej Joaśki a w poniedziałek idzie do hotelu, panie dały na te okazję pieniądze na 20 dni hotelowania

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob gru 06, 2008 17:12

Tweety pisze:
Etiopia pisze:Tu mam pytanie do Wszystkich czy nie wiecie gdzie można dostać FELLISIMO ?

trzeba popytać u wetów

Kamila z dogo odwaliła kyupę dobrej roboty z agitacją na NK, cegiełki ładnie idą, kociuchy aż przytupują nogami :)

A ja miałam oczywiście kolejny telefon ... krótko mówiąc mamy kolejnego kocurka 4-5 miesięcy, czarno-biały, wyrwany z miejsca gdzie jedna nawiedzona baba truje koty a pozostali obiecali jej, że ją zrzuca za to ze schodów Z racji tego, że dzisiaj sobota i popołudnie to wziął go do siebie chłopak mojej Joaśki a w poniedziałek idzie do hotelu, panie dały na te okazję pieniądze na 20 dni hotelowania

zgadza sie, a my mozemy jeszcze pomagac, zapraszajac tego uzytkownika i polecajac jego zdjecie (lub profil) znajomym

a no wlasnie, tam w podpisach jakas pani proponuje pomoc w postaci karmy i pieniedzy, prosi o kontakt na swoj profil, Aga zagladnij tam, albo zapytaj Kamili z Dogo czy ona moze odpowiadala tej milej pani.
Taka pomoc tez sie przeciez baaardzo przyda !!
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob gru 06, 2008 19:04

kosma_shiva pisze:
zgadza sie, a my mozemy jeszcze pomagac, zapraszajac tego uzytkownika i polecajac jego zdjecie (lub profil) znajomym

a no wlasnie, tam w podpisach jakas pani proponuje pomoc w postaci karmy i pieniedzy, prosi o kontakt na swoj profil, Aga zagladnij tam, albo zapytaj Kamili z Dogo czy ona moze odpowiadala tej milej pani.

napisałam do niej.

Umieśćcie, proszę, moją Pumę w ogłoszeniach, znowu niewypał :(
Tak samo jak Neskę, Brazylkę i Mopika

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 19:48

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:

napisałam do niej.

ojejku, co sie podzialo, czemu Mipik tez?
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob gru 06, 2008 19:55

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:

napisałam do niej.

ojejku, co sie podzialo, czemu Mipik tez?

Mopik miał kontakt z kk więc nie nadaje się, bo pani ma nieszczepione tymczasy

Kosmuś, proponowałaś p. Sylwi Tonię? może ten jej pączek przyjmie dziewczynkę? Jest weekend, mogą zobaczyć co się będzie działo. Jej płec była obojętna.
A ja bym wzięła wtedy najwyżej Tommiego do siebie

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 20:01

Krzychu zrobil przepiekne zdjecia tym kociestwom u Noemik :)

Tylko się pogubilismy - tyle burości :D:D:D
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob gru 06, 2008 20:05

kosma_shiva pisze:Krzychu zrobil przepiekne zdjecia tym kociestwom u Noemik :)

Tylko się pogubilismy - tyle burości :D:D:D

dawać tu, galopkiem :D

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 20:15

Tweety, pytałam czy moze nawet Malinkę by nie wzieli - ona jest bardzo malutka, milutka i fajniutka,

ale Tweety, oni juz nie chcą drugiego kota :(

Pączek się rozchorował i sie o niego boją...

A w ogóle to mieli zabrać dziś Tommiego do weta, ale się im ten Pączek pochorował i dla Tommiego przywieźli mi synulox w tabletkach na zapalenie gardla na 5 dni.
Tylko patrze w książeczke a tam Słowiński. On wszystkim kotom na wszystko daje synulox w tabletkach. Nawet Tommy juz od niego dostal kiedys, pierwszego dnia, jak z nim p. Müller do niego pobiegła.

Nie wiem czy mu dawać, Po nim nic nie widać...
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob gru 06, 2008 20:29

kosma_shiva pisze:Tweety, pytałam czy moze nawet Malinkę by nie wzieli - ona jest bardzo malutka, milutka i fajniutka,

ale Tweety, oni juz nie chcą drugiego kota :(

Pączek się rozchorował i sie o niego boją...

A w ogóle to mieli zabrać dziś Tommiego do weta, ale się im ten Pączek pochorował i dla Tommiego przywieźli mi synulox w tabletkach na zapalenie gardla na 5 dni.
Tylko patrze w książeczke a tam Słowiński. On wszystkim kotom na wszystko daje synulox w tabletkach. Nawet Tommy juz od niego dostal kiedys, pierwszego dnia, jak z nim p. Müller do niego pobiegła.

Nie wiem czy mu dawać, Po nim nic nie widać...

poobserwuj go.
Szkoda, że się rozmyslili.
natomiast jest szansa, że dzisiejszy krówek, miziasty Antoś, wiek ok. 4-5 miesięcy, zostanie tam gdzie jest, bo siostra mojego przyszłego zięcia chyba ma na tego kota chrapkę :wink:

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 20:38

Lutra, czy Tiger nadawałby się już do wydania? On jest kastrowany prawda? Potrzebny jest dorosły kot lub pannica, ciachnięty, miziasty. Dom takiego chce a u nas każdemu czegoś brakuje z tych cech :wink:

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 20:41

Tweety pisze:Lutra, czy Tiger nadawałby się już do wydania? On jest kastrowany prawda? Potrzebny jest dorosły kot lub pannica, ciachnięty, miziasty. Dom takiego chce a u nas każdemu czegoś brakuje z tych cech :wink:

a pana w średnim wieku nie cha?

możnaby Bruno ciachnąc. On bardzo miziasty i rozśpiewany kot :)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob gru 06, 2008 20:43

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:Lutra, czy Tiger nadawałby się już do wydania? On jest kastrowany prawda? Potrzebny jest dorosły kot lub pannica, ciachnięty, miziasty. Dom takiego chce a u nas każdemu czegoś brakuje z tych cech :wink:

fotki daj, można spróbować, kiedy to ciachnięcie w końcu u niego zamawiać?

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 20:46

Tweety pisze:
kosma_shiva pisze:

fotki daj, można spróbować, kiedy to ciachnięcie w końcu u niego zamawiać?

wiesz co, on ma antybiotyk jeszcze na jutro i na za 3 dni. Potem mam go pokazać doktorowi.
Według mnie to on jest ogazem zdrowia, tylko to paskudne zapalenie dziąseł miał...
A zdjecia za chwilke jakieś zrobimy - jak się doproszę Krzysia oczywiście :P
Obrazek

kosma_shiva

[poprzednia][następna]