Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 05, 2008 21:31

a bicie innych kotów po łepetynach to boks zawodowy. Albo najlepszy przykład imienia Słonka: kuweta + umywalka (kibel) + ŁÓŻKO...........
już wszyscy chyba wiedzą dlaczego Brysia :twisted:
MIKUŚ

Post » Pt gru 05, 2008 22:01

http://www.sosnowiec.schronisko.net/ado ... rona0.html

Po prostu szok.....jakie brednie. w pale mi się to nie mieści. Takie kochane mamy schronisko.
Wiedzieliście o tym?? BO JA NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SAME KŁAMSTWA. NIC WIĘCEJ. TYLE KOTÓW ADOPTOWALI. CHYBA POLICZYLI ILE WZIĘLIŚMY I POSTANOWILI POCHWALIĆ SIĘ!!!!!!!!!!!

Większość tych kotów wygląda mi znajomo :evil: :evil: :evil: :evil:
Ale nasze urocze schronisko sosnowieckie je wyadoptowało. Przecież oni tyle robią dla kotów :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
MIKUŚ

Post » Pt gru 05, 2008 22:52

mar_tika pisze:
Filomen pisze:hej. Tu DT pieknej Bianki vel Ciciek. powoli, powoli jest lepiej. dołączyłam lek o nazwie diarsanyl. Lekarz nam polecił przy biegunkach "tworzy na podrażnionej śluzówce jelit warstwę ochronną oraz pomaga w odtworzeniu naturalnej warstwy śluzu, wiąże toksyny, bakterie, wirusy i inne szkodliwe czynniki, uniemożliwiając ich wchłanianie.
Obecne w preparacie elektrolity przyczyniają się do uzupełnienie niezbędnych jonów utraconych podczas biegunki. Dekstroza pełni rolę łatwo przyswajalnego źródła energii" nigdy o tym nie słyszalam ale chyba działa. drugi dzien podaje i jakby lepiej, kupa nabiera kształtu :roll: . nadal bierze enterogast. Nie wiem czemu ale mam wrazenie, ze ta biegunka to od glist. nic nie wyszło w badaniu wprawdzie. na razie i tak nie mozna nic jej podac na odrobaczenie, bo podrazni jelitka. Poza tym dziewczynka broi, nabiera ciałka i sierść jej się lepsza robi. Musiała być chyba krótko w schronisku bo nie miała pcheł. Ciekawa jestem skąd się wzięla?

o kurczę o takim leku to nie słyszalam.To jest lek na receptę? Pytam bo u nas 99%które przychodzi ze schronu ma czyszczenie.Dobrze zaopatrzyć się w sprawdzone leki zawsze nam sie przydadzą :wink:

chyba nie na recepte bo wyszperałam w sklepach internetowych. wlasnie dawałam lekarstwo Cićkowi i chyba ucisnęlam brzuszek bo mnie obsrała :ryk: no nic to, nikt nie obiecywał, ze bedzie latwo 8) a wogóle już jest fajna, bawi się i troszkę niegrzeczna czyli wraca do normy, bo grzeczny kot to chory kot :twisted:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 05, 2008 23:38

mar_tika pisze:A to nasza Krówka do adopcji
Obrazek

Kurcze to jest Krówka - normalnie nie poznałam jej :) fakt faktem, że w kociarni dość dawno nie byłam :oops: ale jak ją z Basią zabierałyśmy ze schronu to była jedna wielka kupa nieszczęścia a teraz 8O piekność 8O

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 05, 2008 23:44

Poduchy juz prawie skonczone.
Jeszcze tylko pozaszywac. Ale prania juz nie bede robila.
Tak patrze na nie i sama nie wiem czy nie dalam za duzo wypelnienia. Jutro sprawdze jeszcze. Bardzo milutki jest ten polar.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob gru 06, 2008 10:18

Hop do góry :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob gru 06, 2008 10:27

mar_tika pisze:a to Tymczas Filemonka .Cicia vek Biała vel Śniezka a dla mnie poprostu BIanka,tak z hiszpańskiego :wink:
Obrazek

Zobaczcie jaki ma ogonek :wink: Koteczka bielutka jak śnieg a ogonek czarno -rudy 8O

Śliczna... :lol: :lol:
Może ma swój wątek????
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob gru 06, 2008 10:49

Hoop!
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Sob gru 06, 2008 10:50

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:KĄCIK ADOPCYJNY-NA DOM CZEKAJĄ:

RODZEŃSTWO:LOLEK, żABCIA i TOLA-rodzeństwo 5 mies ,odrobaczone,odpchlone i zaszczepione(Żabcia DT HIDI,lOLEK I TOLA DT)
ObrazekObrazekObrazek
GAPCIA koteczka 4mies wyrzucona przez swoich Dużych w worku na śmieci.Zdrowa zaszczepiona,odrobaczona i odpchlona
Obrazek
Carmelek kocurek 6 mies .Przyjechał do nas z Huty Buczka.Zdrowy zaszczepiony ,odrobaczony i kuwetowy
ObrazekObrazekObrazekObrazek

MAŁA MI koteczka przywieziona jak maleńki okruszek ze schroniska .Obecnie ma około 6 tyg i nadal rośnie.(DT KROPECZKA I JADZIA)
Obrazek
TM MIKUSIA:kubuś,BUBUś,DEDAL I IKAR.Kubuś ma obecnie 4 mies,Bubuś około 2 mies ,natomiast rodzeństwo Dedal i Ikar 6-7 tyg
ObrazekObrazekObrazek

LUNA koteczka około 2 letnie sterylizowana.Trafiła do schroniska .Nic o niej nie wiemy(DT DOROTA)
ObrazekObrazek
BULI i DYMEK kocurki 5 mies.Zdrowe kuwetowe,odrobaczone i odpchlone(DT Cleo)Kociaki trafiły do nas ze schroniska
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ISKIEREK kocurek 4 mies .Gienia koteczka 6 mies i KUBUSIA koteczka około 1,5 roczna(DT IWETA)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek
PELASIA-koteczka około 1 roczna .Do tej pory mieszkała na ulicy.Teraz szukamy dla niej domu wychodzacego.Koteczka do nowego domu pójdzie zaszczepiona,odrobaczona i wysterylizowana.Kotka bardzo przyjazna
Obrazek

KASIA-koteczka około roczna .Od sierpnia na ulicy,ot tak znudziła się dużym i co z kotem zrobić siooo na ulicę.Kotka zdrowa,odpchlona,odrobaczona ,będzie sterylizowana

Obrazek

RUDY-od wtorku 25.11 na kociarni,Przyjechal ze schroniska.Zdrowy zadbany.Zapewne znudził się duzym i ot tak sobie oddalli go :evil:
Obrazek

DWA SREBERKA-dwa kocurki około 8 tyg .Przyjechały do nas 26.11 ze schroniska.Prawdopodobnie do schroniska trafiły z domu.Bardzo zadbane.
ObrazekObrazek
DWA ŚWIERZBIKI:)-koteczka bura z krawacikiem i kocurek czarny.Niestety mają świerzba .Traiły do nas ze schroniska 25.11.Na leczeniu
Obrazek
PUCHACZ VEL RYSIEK-kocurek z półdługa sierścią i okropna rana na łebku.Trafiła do jednej z lecznic sosnowieckich.Pańcia poprostu zaostawiła go jako reklamacje co to leczenia

ObrazekObrazek

DZIADZIUŚ-ciężarna kotka która okazala się niekastrowanym grubym kocurem.Kot bardzi duży bezzębny schorowany,Narazie w trakcie diagnozowania
Obrazek

BIAŁA-kotka wczoraj przyjechala ze schroniska(26.11)bezpośrednio na DT do ewy i Piotra;

KRÓWKA-koteczka około 1 roczna w łatki.Przyjechała na kociarnię 25.11 ze schroniska.W TRAKCIE LECZENIA

[size=18]ŚwiętaŚwięta kto ma serce i przygarnie kocięta[/size] :catmilk: :lol:

Hooopsasasa! dla kociasa :lol:
Obrazek

Nesca38

Post » Sob gru 06, 2008 10:56

Hmmm chciałabym z Wami skonsultować taki oto fakt: Nesca (wysterylizowana) mamuśkuje Kamci (8 m-cy) i ją uroczo wylizuje. Mała w tym czasie ciągnie jej cyca i mlaska aż ją w Katowicach słychać :twisted: Obie zadowolone a ja... zdurniałam :twisted: Norma to? czy też moim koteczkom w łepetynkach się z dobrobytu miesza :wink:
News: właśnie przyniosła któraś pod okno upolowanego kosa po czym umierając z głodu rzuciły sie na suchy pokarm :twisted: -ależ ja dobroci serwuję 8) Co wy na to ciućkanie powiecie?
Obrazek

Nesca38

Post » Sob gru 06, 2008 11:18

:D
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Sob gru 06, 2008 11:18

Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Sob gru 06, 2008 11:21

Pelasia
Obrazek Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Sob gru 06, 2008 11:36

Mundek, czyż nie jest słodki... :D

Obrazek Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek

Kropeczka13

Post » Sob gru 06, 2008 13:15

No przesłodki jak biszkopcik ! Jeszcze na tej pościelce. A w kwestii ciumkania. Mój Poldek którego wykarmiłam butelką a ma juz 5 lat jak tylko dorwie mi się do gołej ręki- uwielbia- moje krągłe ramionko natychmiast się przysysa i tak potrafi ciamkać z godzinę. Przeciąga się wtedy , mruczy, przewraca oczami, depta no i niestety czasami puszcza bąki ! :ryk:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]