już wszyscy chyba wiedzą dlaczego Brysia

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mar_tika pisze:Filomen pisze:hej. Tu DT pieknej Bianki vel Ciciek. powoli, powoli jest lepiej. dołączyłam lek o nazwie diarsanyl. Lekarz nam polecił przy biegunkach "tworzy na podrażnionej śluzówce jelit warstwę ochronną oraz pomaga w odtworzeniu naturalnej warstwy śluzu, wiąże toksyny, bakterie, wirusy i inne szkodliwe czynniki, uniemożliwiając ich wchłanianie.
Obecne w preparacie elektrolity przyczyniają się do uzupełnienie niezbędnych jonów utraconych podczas biegunki. Dekstroza pełni rolę łatwo przyswajalnego źródła energii" nigdy o tym nie słyszalam ale chyba działa. drugi dzien podaje i jakby lepiej, kupa nabiera kształtu. nadal bierze enterogast. Nie wiem czemu ale mam wrazenie, ze ta biegunka to od glist. nic nie wyszło w badaniu wprawdzie. na razie i tak nie mozna nic jej podac na odrobaczenie, bo podrazni jelitka. Poza tym dziewczynka broi, nabiera ciałka i sierść jej się lepsza robi. Musiała być chyba krótko w schronisku bo nie miała pcheł. Ciekawa jestem skąd się wzięla?
o kurczę o takim leku to nie słyszalam.To jest lek na receptę? Pytam bo u nas 99%które przychodzi ze schronu ma czyszczenie.Dobrze zaopatrzyć się w sprawdzone leki zawsze nam sie przydadzą
Dorota Wojciechowska pisze:terenia1 pisze:KĄCIK ADOPCYJNY-NA DOM CZEKAJĄ:
RODZEŃSTWO:LOLEK, żABCIA i TOLA-rodzeństwo 5 mies ,odrobaczone,odpchlone i zaszczepione(Żabcia DT HIDI,lOLEK I TOLA DT)
GAPCIA koteczka 4mies wyrzucona przez swoich Dużych w worku na śmieci.Zdrowa zaszczepiona,odrobaczona i odpchlona
Carmelek kocurek 6 mies .Przyjechał do nas z Huty Buczka.Zdrowy zaszczepiony ,odrobaczony i kuwetowy
MAŁA MI koteczka przywieziona jak maleńki okruszek ze schroniska .Obecnie ma około 6 tyg i nadal rośnie.(DT KROPECZKA I JADZIA)
TM MIKUSIA:kubuś,BUBUś,DEDAL I IKAR.Kubuś ma obecnie 4 mies,Bubuś około 2 mies ,natomiast rodzeństwo Dedal i Ikar 6-7 tyg
LUNA koteczka około 2 letnie sterylizowana.Trafiła do schroniska .Nic o niej nie wiemy(DT DOROTA)
BULI i DYMEK kocurki 5 mies.Zdrowe kuwetowe,odrobaczone i odpchlone(DT Cleo)Kociaki trafiły do nas ze schroniska
ISKIEREK kocurek 4 mies .Gienia koteczka 6 mies i KUBUSIA koteczka około 1,5 roczna(DT IWETA)
PELASIA-koteczka około 1 roczna .Do tej pory mieszkała na ulicy.Teraz szukamy dla niej domu wychodzacego.Koteczka do nowego domu pójdzie zaszczepiona,odrobaczona i wysterylizowana.Kotka bardzo przyjazna
KASIA-koteczka około roczna .Od sierpnia na ulicy,ot tak znudziła się dużym i co z kotem zrobić siooo na ulicę.Kotka zdrowa,odpchlona,odrobaczona ,będzie sterylizowana
RUDY-od wtorku 25.11 na kociarni,Przyjechal ze schroniska.Zdrowy zadbany.Zapewne znudził się duzym i ot tak sobie oddalli go![]()
DWA SREBERKA-dwa kocurki około 8 tyg .Przyjechały do nas 26.11 ze schroniska.Prawdopodobnie do schroniska trafiły z domu.Bardzo zadbane.
DWA ŚWIERZBIKI:)-koteczka bura z krawacikiem i kocurek czarny.Niestety mają świerzba .Traiły do nas ze schroniska 25.11.Na leczeniu
PUCHACZ VEL RYSIEK-kocurek z półdługa sierścią i okropna rana na łebku.Trafiła do jednej z lecznic sosnowieckich.Pańcia poprostu zaostawiła go jako reklamacje co to leczenia
DZIADZIUŚ-ciężarna kotka która okazala się niekastrowanym grubym kocurem.Kot bardzi duży bezzębny schorowany,Narazie w trakcie diagnozowania
BIAŁA-kotka wczoraj przyjechala ze schroniska(26.11)bezpośrednio na DT do ewy i Piotra;
KRÓWKA-koteczka około 1 roczna w łatki.Przyjechała na kociarnię 25.11 ze schroniska.W TRAKCIE LECZENIA
[size=18]ŚwiętaŚwięta kto ma serce i przygarnie kocięta[/size]![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: banka, Exabot [Bot], FAST WebCrawler [Crawler], Yahoo [Bot] i 155 gości