Kastracja a odżywianie i nie tylko...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 04, 2003 8:35

Jolek, jakby to ująć.....
Jakoś nie jestem przekonana do Ks. Mieszka. Z Axlem i z kotami chodze do Piotra Dąbrowskiego. Przyjmuje na Zbąszyńskiej- ufam mu (juz niejednokrotnie uratował moje diabły).

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro gru 10, 2003 10:56

Już jesteśmy PO. Wszystko jest ok. :)
Powiem tak - widzę wiele sprzeczności w opiniach weterynarzy i mam mętlik w głowie. :o
Vet zalecił stosowanie specjalnej karmy dla kastratów, ja tymczasem naczytałam sie na vetserwis, że absolutnie nie ma powodu do zmiany diety. Powiedzcie proszę jakie są opinie Waszych weterynarzy i jaka dietę maja Wasze wykastrowane kotki.
Pozdrawiam.

Jolek

Od: Śro gru 03, 2003 9:00

Post » Śro gru 10, 2003 11:33

MOje diabły nie dostająjakiejś specjalnej karmy, teraz przechodzą z RC lighta na indoor'a.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Śro gru 10, 2003 17:32

Zanioslam kota tydzien temu do kastracji. Szybko, bez komplikacji, ale puscily mu zwieracze i posikal sie :( . W domu wspial sie na kaloryfer i przelezal do nastepnego dnia. Nastepnego dnia zglosilismy sie na zastrzyk z antybiotyku :?: To chyba u nas rutynowa sprawa. Gdy szedl do miski zataczal sie. Rana jest zamknieta i posmarowana srebrzanka wiec nie ma obaw o zwirek w kuwecie. Chcialam wykapac kota ale lekarz zalecil dopiero po 10 dniach. Co do karmy to slyszalam ze przed ukonczeniem pierwszego roku zycia nie powinno sie zmieniac na karme dla kastratow. Po roku ocenic czy waga jest podobna do innych kotow z tej rasy i dopiero gdy rzeczywiscie jest za duzo kilogramow zamienic karme na lzejsza. Jest taki sklepik przy lecznicy w Szczecinie gdzie sprzedaza m. in. zajmuje sie zootechnik z duzym doswiadczeniem. Na pytanie, jaka karme poleca kastratom pokazal na polke z RC - 'to sa karmy dla kastratow' wiec wszystko zalezy czy dostatecznie duzo ruchu zazywa nasz kot :D

agniesia

Od: Śro maja 21, 2003 23:52

[poprzednia]