Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2008 8:42

wsystko możliwe... Ale jak Nikuś to robi, że go wszyscy lubią? Puchasiowi nie udło się to przez ponad rok :(
Paluszek

Post » Pt lis 28, 2008 11:21

No bo Nikuś jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lis 28, 2008 21:42

Ale Puchaś też jest :1luvu:
No nic, aparat się ładuje, rano kładę blisko łóżka i może udadzą się jakieś fotki. na razie chłopcy i dziewczęta śpią :wink:
Paluszek

Post » Sob lis 29, 2008 12:54

Dzisiaj wszyscy chętnie pozowali do sesji zdjęciowej. Niestety osobno, chociaż rano były momenty...
Najpierw piękniła się Kizia:

Obrazek Obrazek Obrazek

Potem przyszła kolej na Puchasia:

Obrazek Obrazek Obrazek

A w końcu na Mizię:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 29, 2008 16:46 przez Paluszek, łącznie edytowano 2 razy
Paluszek

Post » Sob lis 29, 2008 12:58

A to Nikuś w swojej własnej małej budce:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

No i które jest najpiękniejsze? Wszystkie ślicznie pozowały :D
Paluszek

Post » Sob lis 29, 2008 13:10

wszystkieeeeeeeeeeeee :!: :!: :!: :D :D :D
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob lis 29, 2008 20:11

Dziekujemy! I prosimy o więcej (czemu nas nikt nie podziwia???).
Paluszek

Post » Sob lis 29, 2008 20:18

Wszystkie są piękne :love: :love: :love: :love: ale tylko Nikuś ma różowy noseczek :love:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob lis 29, 2008 20:22

Na Ciebie Nikuś jednak nadal może liczyć :wink:
no i tylko Nikuś jest taki przesłodko przylepny :1luvu:
Paluszek

Post » Sob lis 29, 2008 22:25

Paluszek pisze:Na Ciebie Nikuś jednak nadal może liczyć :wink:

Nikuś zawsze może na mnie liczyć.

Paluszek pisze:no i tylko Nikuś jest taki przesłodko przylepny :1luvu:

Bo on słodki jest, tylko u mnie pewnie nieco był zahukany stadem szalejących kociaków i podrostków :roll:

Niestety pocieszenie po Nikusiu zbliża się wielkimi krokami :roll: Niedługo po tym jak go do ciebie zawiozłam zgarnęłam rudego kota z ulicy. Jeśli dla pewnych dwóch kociaków nie znajdzie się inny DT to trafią do mnie. Życie nie znosi próżni :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob lis 29, 2008 22:56

genowefa pisze:
Paluszek pisze:Na Ciebie Nikuś jednak nadal może liczyć :wink:

Nikuś zawsze może na mnie liczyć.

Paluszek pisze:no i tylko Nikuś jest taki przesłodko przylepny :1luvu:

Bo on słodki jest, tylko u mnie pewnie nieco był zahukany stadem szalejących kociaków i podrostków :roll:

Niestety pocieszenie po Nikusiu zbliża się wielkimi krokami :roll: Niedługo po tym jak go do ciebie zawiozłam zgarnęłam rudego kota z ulicy. Jeśli dla pewnych dwóch kociaków nie znajdzie się inny DT to trafią do mnie. Życie nie znosi próżni :(

No tak... Mają szczęscie że do Ciebie trafią... Może kiedyś nam je tu na zdjęciach pokażesz :wink:? A jak Pelcia, Różyczka i Behemot? Co one na to 8O ???
Paluszek

Post » Nie lis 30, 2008 12:11

Paluszek pisze:A jak Pelcia, Różyczka i Behemot? Co one na to 8O ???

Kocice jak to kocice - wredne maupy są ;) Kocięta traktują z góry i każda próba zbytniego spoufalenia kończy się mantem dla nieostrożnego małego potfforka ;) Ale nie są też takie, żeby kogoś gnębić, czy specjalnie tłuc. Jeśli któryś kociak się zasiedzi (tak jak teraz Ziutek), to jest przyjmowany do stada. Pela jest trochę zazdrosna i widzę, że jak jest za dużo kotów w domu to robi się zła.
Siupsiupek (Behemot) jest natomiast zachwycony kociakami, traktuje je jak samobieżne futrzaste zabawki :roll:
Dorosłych kotów staram się już nie brać na tymczas (no chyba, że znajdę na ulicy, to trudno nie ma wyjścia). Kocice niestety bardzo źle znoszą dorosłych osobników. Jak taki próbuje przejąc władzę, to są bardzo przerażone. Taki kochany, grzeczny Nikuś :1luvu: nie często się zdarza. Dlatego staram się im tego nie robić, w końcu to jest ich dom.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lis 30, 2008 12:35

Naprawdę Nikuś to wyjątek. Wszystkie niezależnie od płci dorosłe koty walczą o władzę. A Nikuś zadawala sie miejscem, jakie mu łaskawie pozostawią, nie żąda więcej, a na dodatek sprawia wrazenie szczęśliwego. Podporządkowuje się innym w peni, one to czują i nie są agresywne. Takie słodkie kocie dziecko! Ja się z dnia na dzień bardziej cieszę, że właśnie Nikuś do nas trafił. Z innym kotem na pewno byłoby bardziej burzliwie i pióra by leciały :evil:
Paluszek

Post » Pon gru 01, 2008 13:13

Paluszek pisze:Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon gru 01, 2008 17:39

A na całuski to zapraszamy! Na pewno Nikuś wylezie. Dzis witały mnie po pracy CZTERY koty! I głaskałam na dwie ręce - Nikusia i Puchasia razem 8)
Paluszek

[poprzednia][następna]