[Wystawa] - 22, 23/11/2008 w Poznaniu

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2008 8:06

Mysza pisze:te kociaki powyżej są chude :(
a to jest zaniedbanie....

jesteś monotonna w swoich zapędach :-(

"Ciało tureckiego kota angorskiego jest wąskie i długie i wraz z wysmukłymi, długimi kończynami.... stanowi naturalną rasę o orientalnie wysmukłej budowie ciała, którego fenotyp jeszcze nie jest zdominowany przez obce domieszki.....waga kota dorosłego od 2,5 do 5 kg"
Opisy rasy pochodzi z książki "RASY KOTÓW" wydanej przez Oficynę Wydawniczą MULTICO.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt lis 28, 2008 8:46

Mysza pisze:te kociaki powyżej są chude :(
a to jest zaniedbanie....

dlamnie jak na ten wiek wygladaja normalnie
jak ta rasa ma wygladać w tym wieku,chyba nie jak okrągłe pulpety

Cameo
nie porównuj tamtych zdjeć ,robionych też innym aparatem z wysyconym kolorem
do tych zamieszczonych wyżej
kocieta w takim bladym kolorze ,sfocone aparatem z lampa nie beda wygladac cudnie
tu widac ze sa rzeczywiście zaspane
jeśli ewinentnie byłyby zaniedbane sedzia wyrzuciłby ich ze stołu
były juz takie przypadki
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pt lis 28, 2008 8:47

nieraz moim kotom zdarza sie ze maja suchego paprocha(spiocha) w oku
mam nadzieje ze nikt nie obgaduje mnie na wystawach ze jestem fleja i brudne koty woże
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Pt lis 28, 2008 9:43

zenia pisze: jeśli ewinentnie byłyby zaniedbane sedzia wyrzuciłby ich ze stołu
były juz takie przypadki

Różnie bywa.
Bywa też tak, że np. jednego dnia sędzia mówi wprost, że kotka jest zaniedbana i odsyła, a drugiego - ten sam kot, tak samo wyglądający dostaje CACa od innego sędziego.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pt lis 28, 2008 9:51

Oberhexe pisze:
zenia pisze: jeśli ewinentnie byłyby zaniedbane sedzia wyrzuciłby ich ze stołu
były juz takie przypadki

Różnie bywa.
Bywa też tak, że np. jednego dnia sędzia mówi wprost, że kotka jest zaniedbana i odsyła, a drugiego - ten sam kot, tak samo wyglądający dostaje CACa od innego sędziego.

Dlaczego? BO mu się ne chciało, na przykład. W Łodzi był taki przypadek, w sobtę sędzia zdykwalifiował kota, a wsobote inny ocenił i dał CACIBA 8O Kot był brudny, smierdzący, z obwódkami od szczyn ma łapach. Kociak, z którym był w klatce także leżał w zaszczanej kuwecie na podkładzie pampersowym. Więc nie mówcie mi proszę, dlaczego sędzia ocenił. Dlatego. I już.

I naprawdę, jeśli X osób mówi, ze koty tych państwa są brudne i zaniedbane (to, jak wyglądają i pachną ich właściciele mnie nie obchodzi, rozmawiamy tu o kotach) chyba coś znaczy. CHyba, że wszyscy nagle dostają zbiorowych zwidów i "zwęchów" ;)

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Pt lis 28, 2008 10:55

agal pisze:I naprawdę, jeśli X osób mówi, ze koty tych państwa są brudne i zaniedbane (to, jak wyglądają i pachną ich właściciele mnie nie obchodzi, rozmawiamy tu o kotach) chyba coś znaczy. CHyba, że wszyscy nagle dostają zbiorowych zwidów i "zwęchów" ;)

A.

pofolguj sobie Agal z wyrażaniem opinii .
Przez pół wątku mowa była, o tych kotach , Ty i Twoi klakierzy wypisywali "brudne,brudne,zaniedbane koty, na kartonach leżące" :-(
celowo wkleiłam zdjęcia właśnie z wystawy poznańskiej !!! gdzie widzisz karton,gdzie widzisz brud na kotach ???
Bronimy z Renatą tej hodowli bo takie mamy prawo!! Są członkami naszego klubu,którzy jak większość u nas nie żyją z kotów a dla kotów !!!
Nie są "rozmnażalnią" ,nie trzymaja kotów w klatkach , nie sprzedają kotów na Allegro ,nie sprzedają kotów bez Rodowodów !!!!
i jeszcze jeżdżą na wystawy ,gdzie uzyskują coraz wyższe certyfikaty dla swoich kotów a nie tylko licencje hodowlane.
Więc proszę zbastować , bo robi się to coraz nużące i przykre :-(

danunka

Post » Pt lis 28, 2008 11:01

Danunka, ja też to widziałam, na wystawie w BlueCity. Omamy miałam?

Klakierzy? Wszyscy, którzy mają takie obserwacje, są klakierami Agnieszki. Nie przesadzasz czasem Danunko?

Oberhexe

Post » Pt lis 28, 2008 11:11

Oberhexe pisze:Danunka, ja też to widziałam, na wystawie w BlueCity. Omamy miałam?

to trzeba było wtedy reagować ,na miejscu na wystawie - służba weterynaryjna , organizator !!!
pisałyśmy wcześniej ,że takie sprawy załatwia się na miejscu ,tu ,teraz .... a nie wyciąga historie na forach .....

danunka

Post » Pt lis 28, 2008 12:24

danunka pisze:
Oberhexe pisze:Danunka, ja też to widziałam, na wystawie w BlueCity. Omamy miałam?

to trzeba było wtedy reagować ,na miejscu na wystawie - służba weterynaryjna , organizator !!!
pisałyśmy wcześniej ,że takie sprawy załatwia się na miejscu ,tu ,teraz .... a nie wyciąga historie na forach .....

Organizatorzy machają na to ręką. Jak widać klub macierzysty też.

Oberhexe

Post » Pt lis 28, 2008 12:50

Byłam w Łodzi. Koty miały klatkę czysta i odpowiednio wystrojoną. Kocur był bardzo brudny. Dostał certa, bo sędzia stwierdził, że dzisiaj jest grzeczny to mu da. Poprzedniego dnia pogryzł właściciela. Nie byłam jedyna osobą, która to widziała. Mnie tylko dziwi postawa sędziego i to takiego, po którym bym się tego nie spodziewała. Przecież wystawa to pokaz piękności i czystości.
Obrazek

Atlas

Od: Pon lip 21, 2003 22:50

Post » Pt lis 28, 2008 13:04

Oberhexe pisze:Organizatorzy machają na to ręką. Jak widać klub macierzysty też.

nie doczytałas tego wcześniej : szkoda :-(

MRUCZKI pisze:Bardzo proszę zakończyć dywagacje na temat właścicieli hodowli Le-Gry*Pl ,rozmowa wyjaśniająca zostala wczoraj przeprowadzona

danunka

Post » Pt lis 28, 2008 13:14

danunka pisze:
Oberhexe pisze:Organizatorzy machają na to ręką. Jak widać klub macierzysty też.

nie doczytałas tego wcześniej : szkoda :-(

MRUCZKI pisze:Bardzo proszę zakończyć dywagacje na temat właścicieli hodowli Le-Gry*Pl ,rozmowa wyjaśniająca zostala wczoraj przeprowadzona

Doczytałam. Doczytałam też, że klub nie widzi problemu, więc jakie inne wnioski można wyciągnąć?

Oberhexe

Post » Pt lis 28, 2008 13:25

Oberhexe pisze:Doczytałam. Doczytałam też, że klub nie widzi problemu, więc jakie inne wnioski można wyciągnąć?

nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków ,bo takie wnioski mogą doprowadzać do absurdalnych oskarżeń i pomówień :-(

oby każdy inny klub miał tylko tego typu "problem" ,który powiedzmy można umyć i odświeżyć jeśli zajdzie potrzeba :wink:

danunka

Post » Pt lis 28, 2008 13:37

Oberhexe pisze:Organizatorzy machają na to ręką.

chyba nie tak do końca ...
sama osobiście w zeszłym roku prosiłam organizatora wytawy i lek.wet. o interwencję co prawda w innej sprawie ,byli i sprawdzili ....
tylko trzeba mówić głośno i wyrażnie !! i w czasie , na miejscu :wink:

danunka

Post » Pt lis 28, 2008 13:43

danunka pisze:
Oberhexe pisze:Doczytałam. Doczytałam też, że klub nie widzi problemu, więc jakie inne wnioski można wyciągnąć?

nie wyciągaj zbyt pochopnych wniosków ,bo takie wnioski mogą doprowadzać do absurdalnych oskarżeń i pomówień :-(

oby każdy inny klub miał tylko tego typu "problem" ,który powiedzmy można umyć i odświeżyć jeśli zajdzie potrzeba :wink:

Twoja wypowiedź potwierdza moje wnioski.

Oberhexe

[poprzednia][następna]