Poszukuję kotki rasy SFINKS pomocy!!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 07, 2003 18:53 Poszukuję kotki rasy SFINKS pomocy!!!!!!!!!

Proszę o pomoc, jestem alergikiem i tylko taki kot może u mnie mieszkać.
Rafał Kielce

Post » Nie gru 07, 2003 18:56

Poszukaj hodowli tej rasy kotów.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie gru 07, 2003 19:03

Nie jest prawdą że sfinksy nie uczulają. Możesz mieć uczulenie na ślinę kocią (powszechnie uważa się że uczulenie "na kota" to uczulenie na sierść, a w większości jest to uczulenie na ślinę która znajduje się na sierści). Podobno najmniej uczulają syjamy ze względu na brak podszerstka który lata w powietrzu i zatruwa życie alergikom. W Polsce spotkałam się z jedną hodowlą sfinksów - niestety "sfinksy" te miały całkiem sporo sierści... :roll:
Jedyny prawdziwy, łysiutki sfinks (jakiego u nas w kraju widziałam) mieszka sobie z jedną z naszych forumowiczek i jest sprowadzony ze Stanów.

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Pon gru 08, 2003 9:50

Rafale, a czy sprawdzałeś już czy na koty też jesteś uczulony? I czy na sierść czy na ślinę? Moja przyjaciółka jest uczulona praktycznie na wszystko z wyjątkiem kotów. Czytałam gdzieś amerykańskie badania wskazujące, że obecność kota, w przypadku osób z alergiami oddechowymi (NIE NA KOTY), znacznie obniża ryzyko astmy alergicznej.
Gracka + Kichulka i Bubulek :) oraz Mała Czarna

Gracka

Od: Wto wrz 09, 2003 9:31

Post » Wto gru 09, 2003 19:55 Sfinks

Podpisuję się pod wcześniejszymi listami, najpierw sprawdź tę alergię!
ale jeżeli już bedziesz całkowicie pewien to mogę ci podać kontakt do znajomej znajomej, która ostatnio wystawiała 2 takie koty na wystawie.
Anna

anna100

Od: Sob kwi 12, 2003 10:13

Post » Śro gru 17, 2003 15:33 sfinks

Sfinksów w Polsce jest tylko kilka.

Jest to kot drogi, z tego co rozmawiałam z Panią na wystawie za swojego zapłaciła ponad 2tys $ i sprowadząła go z Kanady.

Nie wiem czy są już do dostania w Polsce.
Na stanie:
zwierzęta na "k" - Kiełbasa, Mały
Koń

Kiełbasa

Od: Śro gru 17, 2003 15:19