Schron Wro - zamknięty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 26, 2008 9:40

martka pisze:Czarna koteczka niestety nic nie zdjadła. Przedwczoraj wieczorem też nic nie zjadła. Nie wiem czy to ze stresu, czy z bólu. Nie jest jednak chuda, ma trochę ładnego ciałka :wink: Ale jedank jest mała i p[owinna jeść.

Może ma zaparcie. Tak długo nic nie jadła. Jest taka pasta Calo-Pet -może lekarz pozwoli jej ją podawać. Witaminy, minerały, tauryna, tłuszcze omega-3 i omega-6. Smaczna.Może lekarz pozwoli jej to podawć do lizania.
Droga-ok. 30 zl tubka.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Śro lis 26, 2008 10:00

Muszkieterek jest naprawdę cudownym koteczkiem, wyrośnie z niego wspaniały kot :) W lecznicy przez godzinę siedział u mnie na rękach, był niesamowicie grzeczny i szczęśliwy.... non stop ugniatał łapkami i mruczał niesamowicie - newet wet nie mógł go osłuchać - taki motor włączył :lol:
Wtulał się jakby mnie znał od zawsze.... chyba poczuł sie bezpieczny i szczęśliwy.... ja się zakochałam- takie cudo!

Z niecierpliwością czekamy na relacje Kici z DT, na watku wrocławskich schroniskowców. Bedziemy szukać chłopakowi domu - Najlepszego na świecie! Trzymaj się maluchu...

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lis 26, 2008 11:44

Muszę zaltwić sprawy papierkowe w schronie. Kicia czy Ty byś podeszła i podpisała umowy? bo ja zabrałam kotki po godz. czynnego biura.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro lis 26, 2008 12:38

martka pisze:Muszę zaltwić sprawy papierkowe w schronie. Kicia czy Ty byś podeszła i podpisała umowy? bo ja zabrałam kotki po godz. czynnego biura.

Dopiero w piątek dam radę, mogę podpisać umowę od razu na wszystkich trzech Muszkieterków, bo mam zamiar ich zabrać :wink:
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Śro lis 26, 2008 13:44

Kicia_ pisze:
Kaja89 pisze:Hej mam pytanie odnośnie sterylizacji w schronisku wrocławskim. Weterynarz ten co jest w schronisku usuwa całą macicę z jajnikami czy tylko podwiązuje jajniki? Czytałam, że różni lekarze różnie robią. Ja osobiście wolałabym żeby miała usuniętą macicę z jajnikami by nie męczyły jej rujki... :?

Idź z tym do lekarza polecanego na forum. Lekarze w schronisku nie mają czasu operować zwierząt po wypadkach, które mają "na stanie" i które tygodniami leżą połamane w klatkach. Nie zabieraj im jeszcze więcej czasu na sterylkę swojej domowej kotki.

Jak brałam swoją kotkę w czwartek ze schroniska to pani powiedziała, że mam przyjśc tam w piątek bo będzie miała sterylizację. Inaczej kotów dorosłych nie wydają. Ona była tam już zapisana na zabieg.

Kaja89

Od: Pt lis 21, 2008 17:27

Post » Śro lis 26, 2008 18:50

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lis 26, 2008 19:47

Kaja89 pisze:
Kicia_ pisze:
Kaja89 pisze:Hej mam pytanie odnośnie sterylizacji w schronisku wrocławskim. Weterynarz ten co jest w schronisku usuwa całą macicę z jajnikami czy tylko podwiązuje jajniki? Czytałam, że różni lekarze różnie robią. Ja osobiście wolałabym żeby miała usuniętą macicę z jajnikami by nie męczyły jej rujki... :?

Idź z tym do lekarza polecanego na forum. Lekarze w schronisku nie mają czasu operować zwierząt po wypadkach, które mają "na stanie" i które tygodniami leżą połamane w klatkach. Nie zabieraj im jeszcze więcej czasu na sterylkę swojej domowej kotki.

Jak brałam swoją kotkę w czwartek ze schroniska to pani powiedziała, że mam przyjśc tam w piątek bo będzie miała sterylizację. Inaczej kotów dorosłych nie wydają. Ona była tam już zapisana na zabieg.

Kotka mojej mamy też była sterylizowana w schronisku i przez całe życie ma problemy z drogami moczowymi,przez jakiś drobny błąd lekarza.
Zrobisz,jak będziesz chciała,ale w tym wypadku lepiej uczyć się na cudzych błedach,niż na swoich.

Mruczeńka1981

Post » Śro lis 26, 2008 20:16

Kaja89 pisze:
Kicia_ pisze:

W sierpniu wydano piękną, srebrną, dorosłą kotkę, dwuletnią, niewysterylizowaną. Teraz siedzi z powrotem w klatce, bo "brudzi w domu". Aż się boję myśleć, gdzie ta domowa koteczka trafi przez nieodpowiedzialnych opiekunów, którzy nie wysterylizowali jej na czas. Ta pani miałą rację, że lepiej wydawać już wysterylizowane kotki, ale myślę, że jak przyniesiesz jej zaświadczenie, że wysterylizowałaś kotkę gdzie indziej, to nie będzie miała do Ciebie pretensji. Kolejki ludzi ze swoimi pulilami do schroniskowego lekarza są czasem do godz. 21 wieczorem. Jak ten lekarz ma potem wydajnie od rana pracować lecząc schroniskowe zwierzaki? A od rana też przychodzą pacjenci "z miasta". Im więcej pacjentów pójdzie do lekarza koło domu, tym więcej pieniędzy zostanie na leczenie zwierząt, które dopiero czekaja na swoich opiekunów. Teraz Czarna leżała w klatce czekając na ratunek od 9 listopada i nikt jej nie pomógł. Miała tylko ciepło i jedzenie i jak już było bardzo źle, to kroplówki, ale przez brak konsultacji chirurgicznej będzie kaleką do końca życia. Osobiście uważam, że jeśli ktoś juz bierze zwierzę ze schroniska, to nie powinien go więcej tam zanosić. Napisz w jakiej okolicy mieszkasz, polecimy Ci dobrego weterynarza.

Kicia_

Post » Śro lis 26, 2008 22:34

Kicia, czy Rudy znalazł już dom? Potrzebuje jeszcze ogłoszeń?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Śro lis 26, 2008 22:35

Mieszkam na Balonowej. Jakie problemy z drogami moczowymi miała? Nie chcę żeby mojej Tarze coś się stało ;/ Ile kosztuje normalnie sterylizacja? U mnie teraz trochę cieńko z kasą, ale czego się nie zrobi dla kochanej kici.

Kaja89

Post » Śro lis 26, 2008 22:43

Mruczeńka1981 pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=492787247
posimy o pomoc

Kupiłam cegiełkę :) Niestety tylko jedną na razie. ;/ Trzeba pomagać tym biedactwom. :(

Kaja89

Post » Czw lis 27, 2008 7:44

Kaja89 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=492787247
posimy o pomoc

Kupiłam cegiełkę :) Niestety tylko jedną na razie. ;/ Trzeba pomagać tym biedactwom. :(

Dziękuję!!

Sterylizacja to koszt ok 150 zł!Na Balonowej nikogo nie znam-czy ktoś może kogoś tam polecić?
Moja Nokia miała profesjonalnie zrobioną sterylkę u dr Kanzawy na Czajkowskiego.

Mruczeńka1981

Post » Czw lis 27, 2008 8:19

Monisek pisze:Kicia, czy Rudy znalazł już dom? Potrzebuje jeszcze ogłoszeń?

Niestety Rudy wciąż jest u nas. To indywidualista, łasi się do nóg kiedy sam chce, głaskania za bardzo nie lubi. Jak widzi obcych to zamienia się w Rudzillę i trudno potencjalnym domkom wytłumaczyć, że nie taka Rudzilla straszna jak ją widzą :wink: Dzięki niemu jednak kilka innych kotków znalazło domki. Rudy czeka na prawdziwego konesera rudego koloru, któremu wystarczy, że będzie sobie na niego patrzył, a niekoniecznie przytulał. Jest faktycznie piękny, ale jego zaufanie zdobywa sie długo i mozolnie. Ogłaszajmy go dalej, może w końcu trafi się ktoś mądry, kto go zaakceptuje takim, jakim jest.

Kicia_

Post » Czw lis 27, 2008 13:37

wrzuć 5- taka na Rudziaka :):):)
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Czw lis 27, 2008 20:41

:ok:
ObrazekObrazek

maxiking