Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 23, 2008 14:53

Nikuś chodzi w dzień cały czas wokół kotów... Niestety bez większych skutków. Poza tym, że Puchaś cały czas siedzi na szafie Obrazek
Ale za to NIkuś przytula się w dzień bez skrępowania, no i niewiele siedzi w szafie. Mruczanki od Nikusia dla Genowefy, TŻ i odwiedzających!
Paluszek

Post » Nie lis 23, 2008 17:07

Może potrzeba im więcej czasu? :roll: Zdjęcia jak zwykle superowe :)

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Nie lis 23, 2008 18:49

A może feliway? Dla wszystkich ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lis 23, 2008 20:28

Feliwey w kontakcie już kolejny, jeden skończyłam prawie gdy przyjechaliście, teraz drugi. Ja myślę, że jednak czas... Puchaś to ciężki przypadek, poczul się zagrożony, ale przecież gdy przyjechał do nas, był o wiele gorszy psychicznie i jakoś się pozbierał. Potrafił trzy dni nie jeść po fuknięciu Mizi. Jemu po prostu trzeba czasu, przytulania i powoli załapie. A teraz jak zaśnie - dopieszczam NIkusia żeby sie nie zniechęcił. Najważniejsze, że u Puchasia nie rozwinęła się zadna infekcja...
Paluszek

Post » Pon lis 24, 2008 16:52

a co tu tak cicho dzisiaj? :D
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon lis 24, 2008 18:42

Już, już, biegniemy z nwymi zdjęciami:

Ja chcę na pieszczotki!
[url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/151993]Obrazek
Uwielbiam pieszczotki...
[/url] Obrazek Obrazek Obrazek [url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/152001]Obrazek
Szkoda, że Puchaś jest zazdrosny...
[/url] [url=http://upload.miau.pl/show.php?u=3/152003]Obrazek
Nie chce się nawet przytulać...
[/url] Obrazek
No bo Kizia z Mizią to nic sobie ze mnie nie robią...Obrazek Obrazek
Paluszek

Post » Pon lis 24, 2008 18:46

Puchaś nie jest chory, minęło już kilka dni, markotny i zazdrosny, ale nie chory. Nikusia za to wszędzie pełno, cały dzień krąży po mieszkaniu, tylko jest strasznie szybkobieżny. Ale rano wyraźnie czeka na dywanie na swoją porcję głasków. Znów mi nadzieja wróciła, że powoli dojdziemy do jakiejś zgody. Nikuś rano i wieczorem bryka, skacze, rozrzuca poduszki, podrzuca zabawki, nawet przez chwilę bawił się myszką ZE MNĄ! POZA SZAFĄ! Że też miał odwagę :lol: . Ale najlepiej lubię, jak przechodzi koło Puchasia i tak się ślicznie o niego ociera. Puchaś na razie twardo nic, nieugięty. Poczekamy...
Paluszek

Post » Pon lis 24, 2008 21:47

Co za wieści :lol: Nie poznaję Nikusia, wszędzie go pełno :?: 8O :lol:
Kciuki za "odbrażenie" Puchatka :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon lis 24, 2008 23:58

genowefa pisze:Kciuki za "odbrażenie" Puchatka :ok:

:ok: :ok: :ok:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto lis 25, 2008 8:49

Też potrzymam kciuki :ok: za mądrego, dzielnego Nikusia i dobre relacje w stadzie :D
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Wto lis 25, 2008 17:31

Dziękujemy za kciuki! Pomagają bardzo, bo chyba się poprawia powoli... Zobaczmy:

Chłopcy znowu razem i chyba Puchaś bardziej zrelaksowany...

Obrazek

Nawet odważyli się wyprawić razem do drugiego pokoju i nie wpadli w panikę na mój widok. Gdzie się podział strach???

Obrazek
Paluszek

Post » Wto lis 25, 2008 17:45

Paluszek pisze: Obrazek

Paluszek nie obraź się, ale nie mogę się powstrzymać :lol: ALE PIĘKNE KLUCHY :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto lis 25, 2008 17:53

Wiem... :oops: Ja mam same grube koty... Ale jak zamówiłam kiedyś całe pudło karmy light w różnych smakach, to wszystkie strajkowały przez kilka dni i nic nie wzięły do pyszczków. A bawić się chce jeden Nikuś. Reszta najchętniej spoczywa na kanapie. To już stare koty... Chociaż oczywiście chciałabym, żeby schudły, ale ja niestety nie jestem mistrzynią odchudzania, wiem :evil:
Paluszek

Post » Wto lis 25, 2008 18:20

Paluszek pisze:Wiem... :oops: Ja mam same grube koty... Ale jak zamówiłam kiedyś całe pudło karmy light w różnych smakach, to wszystkie strajkowały przez kilka dni i nic nie wzięły do pyszczków. A bawić się chce jeden Nikuś. Reszta najchętniej spoczywa na kanapie. To już stare koty... Chociaż oczywiście chciałabym, żeby schudły, ale ja niestety nie jestem mistrzynią odchudzania, wiem :evil:

Nic się nie stresuj... najważniejsze, że zdrowe i szczęśliwe :D

Ja się czasem złoszczę na mojego TŻ jak spojrzę na jego brzuchol ...z profilu :twisted: odgrażam się, że mu zrobię dietę cud :lol: a on zawsze ze stoickim spokojem odpowiada mi w kółko to samo... cyt. TŻa :lol: "wolę być tłusty i zdrowy, niż chudy i chory" !!! nie skomentuję tego nawet :twisted:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto lis 25, 2008 18:31

Paluszek pisze:Nawet odważyli się wyprawić razem do drugiego pokoju i nie wpadli w panikę na mój widok. Gdzie się podział strach???

Obrazek

Chyba jakiś order za odwagę musisz im sprawić :lol:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]