[Wystawa] - 22, 23/11/2008 w Poznaniu

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lis 25, 2008 13:24

milva b pisze:
Cameo pisze:266 "X" HODOWLA LE-GRY*PL TUA

O nich chodzi? :(

niestety... handlowali kociakami :evil: :evil: :evil:
w sobotę wyprzedali część, w niedzielę donieśli na ich miejsce inne, większe w innych kolorach ale równie zapyziałe... :(
instruowali nabywców żeby codziennie czyścić uszy bo się szybko brudzą..... :roll:
a potem zniknęli w niedzielę o 16, co zostało zgłoszone do sekretariatu ale nikt się nie przejął :evil: :evil: :evil:

Biedne kociaki... TUA to taka piękna i rzadko spotykana rasa :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lis 25, 2008 13:36

Siasia pisze:Myślę że chodzi o ten miot 8)
Miałam wątpliwą przyjemność spędzić w pobliżu kilka chwil - znajomi mieli klatkę obok :(
Kocięta nie wyglądały na chore , raczej bardzo brudne i zaniedbane , a z całą pewnościa nie były przygotowane do wystawy :wink:

Narwanko trudno organizatorowi zawracać głowę tym ,że rano ktoś się nie umył :roll: :wink:

Stare przysłowie pszczół mówi " jaki pan taki kram" :wink:

Dziewczyny, ja o tych hodowcach pisałam na naszym (norweskim) forum. Już w 2001 roku zgłąszałam w Łodzi, że koty siedzące obok mnie śmierdzą. DOstało się tylko mnie, że się czepiam :(

Nie wiem, jak to można egzekwować. Wystawa to wystawa - koty powinny być czyste. Nie powinny śmierdzieć. Smród może (oprócz brudu) sugerowac chorobę.

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Wto lis 25, 2008 13:59

A co robiła słuzba weterynryjna ? W końcu po coś są na tej wystawie, nie tylko by sprawdzic chipa .

caminada

Od: Pt lip 25, 2008 10:54

Post » Wto lis 25, 2008 14:02

caminada pisze:A co robiła słuzba weterynryjna ? W końcu po coś są na tej wystawie, nie tylko by sprawdzic chipa .

Oni chyba tego nie wiedzą :D Kotkę jeszcze wyciągnęłam z kontenerka, ale kocura już nawet nie musiałam, koleś wsadził tylko rękę z czytnikiem, żeby nr chipa sprawdzić.
Ruda Paskuda :twisted:

Obrazek

Rudzielec

Od: Pt maja 11, 2007 9:31

Post » Wto lis 25, 2008 14:04

caminada pisze:A co robiła słuzba weterynryjna ? W końcu po coś są na tej wystawie, nie tylko by sprawdzic chipa .

to samo pomyslalam...
kto ich wpuscil???
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Wto lis 25, 2008 14:09

Cameo pisze:Do jakiego klubu należą?

do Cat Club Pomerania w Szczecinie - i do tego właścicielka jest członkiem Zarządu.
Ja również wielokrotnie na wielu wystawach zwracałem uwagę na koty tej Pani ( rok temu siedziała i wyłapywała pchły przed oceną ) - jak dla mnie biedne koty , klub powinien zrobić rzetelny przegląd hodowli i podjąć odpowiednie środki :evil:
sylwiah2 pisze:

to samo pomyslalam...
kto ich wpuscil???

może nie przeszli kontroli weter. - w Bydgoszczy w zeszłym roku wślizgnęli się około 10.00 - tuż przed oceną :roll:

EverGreen

Od: Pon sty 30, 2006 21:56

Post » Wto lis 25, 2008 14:36

EverGreen pisze:

do Cat Club Pomerania w Szczecinie - i do tego właścicielka jest członkiem Zarządu.Ja również wielokrotnie na wielu wystawach zwracałem uwagę na koty tej Pani ( rok temu siedziała i wyłapywała pchły przed oceną ) - jak dla mnie biedne koty , klub powinien zrobić rzetelny przegląd hodowli i podjąć odpowiednie środki :evil:
sylwiah2 pisze:

to samo pomyslalam...
kto ich wpuscil???

może nie przeszli kontroli weter. - w Bydgoszczy w zeszłym roku wślizgnęli się około 10.00 - tuż przed oceną :roll:

to sa jakies jaja !! :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Wto lis 25, 2008 14:42

Tak hodowla jest zarejestrowana w Cat Clubie Pomerania Szczecin i przykro czytać takie rzeczy ,aleeeee na każdej wystawie jest kontrola weterynaryjna która nietylko powinna sprawdzać czipy :evil: to po pierwsze i jak to sie stało że przeszli :evil: po drugie jest komisarz wystawy i powinno się zgłosić ,anie teraz wypisywac ze to niepierwszy raz nie bronię i niemam zamiaru tolerować takich rzeczy :evil:..Był tez przypadek na tej wystawie ze kot przywieziony z pozagranic polski miał grzybicą i po wielokrotne interwencji naszego członka klubu został usuniety z wystawy :D super i tak trzeba reagować .
Prezes Cat Clubu
R.Karasinska

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Wto lis 25, 2008 15:08

więc proszę dla dobra kotów zareagować również we własnym klubie :roll:

EverGreen

Od: Pon sty 30, 2006 21:56

Post » Wto lis 25, 2008 17:30

aż strach jeździć na wystawy... :roll:

nie dość ze mogą kota ukraść to jeszcze nie wiadomo z czym sie do domu wróci z grzybicą czy pchłami? :evil: :evil:

Monia_mco

Od: Nie lis 09, 2008 16:06

Post » Wto lis 25, 2008 17:39

EverGreen pisze:

do Cat Club Pomerania w Szczecinie - i do tego właścicielka jest członkiem Zarządu.
Ja również wielokrotnie na wielu wystawach zwracałem uwagę na koty tej Pani ( rok temu siedziała i wyłapywała pchły przed oceną ) - jak dla mnie biedne koty , klub powinien zrobić rzetelny przegląd hodowli i podjąć odpowiednie środki :evil:
sylwiah2 pisze:

to samo pomyslalam...
kto ich wpuscil???

Tym razem przyszli nawet później, a właściwie wbiegli...Brudni, upoceni... Pani wrzeszczała na Pana, żal mi staruszka było...Najpierw ich poczułam, potem zobaczyłam... :?
salma75

Post » Wto lis 25, 2008 17:56

O nieprawidłowościach na wystawie klub może zareagować na podstawie oficjalnie złożonego pisma dotyczącego takiej czy innej hodowli zarejestrowanej w danym klubie .Uwagi od osób anonimowych na forum nie są wiarygodne .Ocena miotu danego dnia nie budzi zastrzeżeń,gdyby było inaczej miot zostałby zdyskwalifikowany, na rażące uchybienia o których pisze EverGreen należy reagować natychmiast na miejscu.Do dnia dzisiejszego do klubu nie wpłynęło żadne pismo wskazujące,że hodowla Le-Gry*Pl łamie zasady i warunki przyjęcia na wystawy .Uwagi dotyczace czystości zwierząt jak i właścicieli na wystawie to zupełnie inny temat z którym dośc często spotykamy się , niestety nawet w renomowanych hodowlach .
R.Karasińska

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Wto lis 25, 2008 18:01

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Agata,
AbiDabi*PL
Obrazek

AbiDabi*PL

Od: Czw wrz 18, 2008 10:47

Post » Wto lis 25, 2008 23:01

MRUCZKI pisze:O nieprawidłowościach na wystawie klub może zareagować na podstawie oficjalnie złożonego pisma dotyczącego takiej czy innej hodowli zarejestrowanej w danym klubie .Uwagi od osób anonimowych na forum nie są wiarygodne .R.Karasińska

A wydawało by się że dobro kotów winno być najważniejsze :evil:
Po tylu sygnałach w dniu dzisiejszym od hodowców róznych ras można by się spodziewać przynajmniej informacji że sprawdzicie warunki w tej hodowli.
Smutne to bardzo i nie wystawia dobrego świadectwa CCP.

caminada

Od: Pt lip 25, 2008 10:54

Post » Śro lis 26, 2008 11:04

Madzik pisze:
pixi pisze:Prosimy o nominacje oraz wyniki ze Specjal Pers/Exo Show !!!!!!!!!!

Jeden wykrzyknik wystarczy :wink: , jak tylko je dostanę to oczywiście podam - tak na szybko to ideałem był czarny pers 8)

EC FREDI Stan-Bor*Pl, JW PER n
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

[poprzednia][następna]