Biało-srebrny Bernie-CoolCotek. Pojechał do domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 24, 2008 18:20

Pięknościowy jest :love:
fufu

Post » Pon lis 24, 2008 18:54

Mały jest półdziki - powiedziała CoolCaty - trzeba go oswoić.

Dobra, zrobi się. Po przyjeździe do domu i urządzeniu apartamentu pierwsze "oswajanie". Wyciągnęłam malucha, siadłam na kanapie, położyłam gnojka na kolanach, miziam. Pół minuty później dochodzi mnie dziwny dźwięk. Znaczy dziwny jak dziwny, raczej niespodziewany. Mały gnojek mruczy jak młockarnia :lol:

Dałam na ręce TŻ-towi i poleciałam zrobić herbatki. TŻ trzyma kota do góry kołami, mały niezmiennie mruczy.

TŻ chce do łazienki, oddaje futrzaka. Kładę go znów na kolanach. Mruczy. Nagle wielkie oczka się otwierają, Bernard patrzy na mnie, wzdycha głęboko i... leje mi na spodnie. :twisted: TZ leci z pomocą i papierowymi ręcznikami, maluch sika dalej, mam już mokre całe spodnie i kawałek bluzy...

taaaaa, miałam oswajać, a nie uczyć wołać siku :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lis 24, 2008 18:59

:lol:

no teren już naznaczony :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pon lis 24, 2008 19:23

Bannerek dla Coolcotka
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/6q1g][IMG]http://images47.fotosik.pl/34/8798e51de6dd9da0.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lis 24, 2008 19:38

ha Inga- takie samo dzikie niby siedzialo w klatce z Lukrecjuszem, ale jak ciocia ponosila to pomruczalo i nawet sie spodobalo :)

Twoj CoolCotek nie wyglada mi na dzikie, to kocia przytulanka no!
:)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon lis 24, 2008 20:06

Ciociu CoolCaty, coś Ty nam dała w tych strzykawach? :twisted:
Histeria to mało powiedziane, to był cyrk na kółkach, łącznie z gryzieniem, drapaniem, syczeniem i wrzaskiem wniebogłosy! Berni tak się wydarł, że Georgowi się szczotka z ogona zrobiła, a Klemens w nerwach się na niego rzucił 8O

Był akurat siostrzeniec TŻ-ta, przyleciał nowy nabytek obejrzeć i bardzo chciał trzymać małego do zastrzyku. Dobrze, że wolałam nie :roll:

Georg-inia

Post » Pon lis 24, 2008 20:08

Ruru, dzięki za banerek :love:

Georg-inia

Post » Pon lis 24, 2008 20:27

łoj, to będzie szybki tymczas chyba :) rozmruczany miziak i to w takim kolorku??
Jeszcze tylko oduczenie od pieluch i do DS!! :twisted:

Chyba bolesne musiały być te zastrzyki :(

rozbawiła mnie scenka z Klemensem rzucającym się na Georga :D :lol:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lis 24, 2008 21:22

Georg-inia pisze:Mały jest półdziki - powiedziała CoolCaty - trzeba go oswoić.

Dobra, zrobi się. Po przyjeździe do domu i urządzeniu apartamentu pierwsze "oswajanie". Wyciągnęłam malucha, siadłam na kanapie, położyłam gnojka na kolanach, miziam. Pół minuty później dochodzi mnie dziwny dźwięk. Znaczy dziwny jak dziwny, raczej niespodziewany. Mały gnojek mruczy jak młockarnia :lol:

Dałam na ręce TŻ-towi i poleciałam zrobić herbatki. TŻ trzyma kota do góry kołami, mały niezmiennie mruczy.

TŻ chce do łazienki, oddaje futrzaka. Kładę go znów na kolanach. Mruczy. Nagle wielkie oczka się otwierają, Bernard patrzy na mnie, wzdycha głęboko i... leje mi na spodnie. :twisted: TZ leci z pomocą i papierowymi ręcznikami, maluch sika dalej, mam już mokre całe spodnie i kawałek bluzy...

taaaaa, miałam oswajać, a nie uczyć wołać siku :roll:

:ryk: :ryk:
fufu

Post » Pon lis 24, 2008 21:24

Chyba sobie wstawię banerek malucha do podpisu...
fufu

Post » Pon lis 24, 2008 21:24

oooo... braciszek Mgiełki :lol:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon lis 24, 2008 21:50

A no właśnie! Zapomniałam Ci powiedzieć, że on bardzo nie lubi zastrzyków :lol:
Ale jak to mruczy? U nas nie mruczał! Zdrajca!
Akcja z sikaniem jest the best!!!!!!!!!!!!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon lis 24, 2008 22:37

Mówiłam że żaden z niego dziki tylko Fufek Przytulaczek :evil: :lol:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 25, 2008 9:12

Poniedziałek, godzina 14.00. Siedzę w pracy, dzwoni telefon, nie patrząc na wyświetlacz, odbieram:
"Proszę Pani, jak w sprawie Bernarda. Chciałem tylko powiedzieć, że Bernard ma już własne ogrzewanie i nie prycha"

no tak, TŻ... znaczy imię mały już ma... delikatnie podpytuję, skąd i w ogóle taki pomysł.
"No przecież CoolCotek to tylko dla wtajemniczonych, co znają CoolCaty, a ona w Bernardzie pracuje, więc mały z Bernarda, nie? "
nie wnikając w zawiłości rozumowania TŻ-ta wyrażam zgodę na imię i wracam do roboty.

Popołudnie. Zdechnięta jak pies wracam do domu, wchodzę do sypialni i 8O klatka stoi, owszem, a na klatce leży... blacha z piekarnika 8O nawet nie usiłowałam zgadnąć w jakim celu, przecież wiem, że zostanie mi objaśnione. Zostało: mały Bernard na pewno marzł. Więc TŻ zdemontował grzejnik z łazienki, przykręcił do kawałka płyty, płytę wsunął za klatkę, grzejnik jest zaraz obok posłanka Berniego. No tak, ale ciepło idzie do góry, więc stąd ta blacha. Ma ekranować uciekające ciepło :roll:

bez komentarza. Ale jakby ktoś chciał mieć koniecznie blachę do pieczenia w sypialni, to już wie, w jaki sposób można uzasadnić jej tam obecność.
:mrgreen:

Georg-inia

Post » Wto lis 25, 2008 9:41

Inga przy okazji mozesz sobie na tej blaszce kawe podgrzewac, jkbys kiedys chciala dluzej pospac :twisted:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]