SUPER KOT 2008

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2008 14:20

Witam i ponownie proszę o wyjaśnienie osób z EKKRu ,które ustalały regulamin dlaczego pominięto :( BOB i BIC na wielu wystawach zagranicznych oraz polskich koty je otrzymuję .
POZDRAWIAM
Renata Karasińska [/b]

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Nie lis 23, 2008 23:00

To ja podbiję...

MartaD

Od: Wto gru 14, 2004 14:29

Post » Pon lis 24, 2008 11:29

wspominając nie aż tak odległą przeszłość ...

mogę przypomnieć ... że to wola organizatora ... jakie koty chce sobie zaprosić ... i co chce promować ... ustalając takie kryteria ...

danunka
Mistrz Forum

Wysłany: Pią Wrz 02, 2005 8:55

... W tym roku zamiast TOP CAT odbedzie sie w niedziele 11.09 Pokaz KOCICH PIEKNOSCI 2004...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon lis 24, 2008 11:36

Go!Go! pisze:wspominając nie aż tak odległą przeszłość ...

mogę przypomnieć ...

:? Ty na ten czas możesz tylko wspominać i przypominać !!
nie do Ciebie było skierowane pytanie ,bo jak się narazie orientuję nie jesteś w klubie EKKR !!!!
i super,że "podbijasz" wątek do góry !
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon lis 24, 2008 11:49

MRUCZKI pisze:Witam i ponownie proszę o wyjaśnienie osób z EKKRu ,które ustalały regulamin dlaczego pominięto :( BOB i BIC na wielu wystawach zagranicznych oraz polskich koty je otrzymuję .
POZDRAWIAM
Renata Karasińska [/b]

To ktoś z EKKR ustalał regulamin? Jesteś pewna?
Obrazek

Atlas

Od: Pon lip 21, 2003 22:50

Post » Pon lis 24, 2008 12:10

danunka pisze:
Go!Go! pisze:wspominając nie aż tak odległą przeszłość ...

mogę przypomnieć ...

:? Ty na ten czas możesz tylko wspominać i przypominać !!
nie do Ciebie było skierowane pytanie ,bo jak się narazie orientuję nie jesteś w klubie EKKR !!!!
i super,że "podbijasz" wątek do góry !

To tylko osoby z niektorych klubow moga pisac w tym watku? :evil: Wymien ktore z laski swojej. :twisted:
Pozdrawiam,
Pit

bratpit

Od: Sob sty 17, 2004 14:33

Post » Pon lis 24, 2008 12:11

Po pierwsze byłam na WALNYM i tam FPL zobowiązał przedstawicieli EKKRu do ustalenia regulaminu Super KOTA 2008 przed klikoma minutami ponownie zadzwonił do Pani I.Nalewj z pytaniem czy napewno niebylo zmian i odpowiedz : tak EKKR ustalał zasady punktacji :evil:

MRUCZKI

Od: Śro sie 10, 2005 10:09

Post » Pon lis 24, 2008 12:23

bratpit pisze:To tylko osoby z niektorych klubow moga pisac w tym watku? :evil: Wymien ktore z laski swojej. :twisted:

:wink: dziwne zadajesz pytania
ni jak mające się do tematu "Super Kot 2008"
chcesz wiedzieć jakie były zasady ustalania takiego a nie innego Regulaminu - to pytaj ,no chyba ,że jesteś współautorem tegoż Regulaminu - więc odpowiedz :D
a ja w imieniu Cat Club Pomerania-Szczecin dziękuję za podnoszenie wątku - mamy czas do dnia 15.01.2009 r.
my chcemy wiedzieć ,bo nas o to pytają nasi członkowie

danunka

Post » Pon lis 24, 2008 13:34

jak mnie pamięć z Walnego nie myli to owszem EKKR miał opracować PROPOZYCJĘ regulaminu a Zarząd FPL zatwierdzić ...

to Zarząd zatwierdził z brakami w punktacji ? :wink:

i szczerze to myslałam że dostaniemy jako kluby taka propozycje żeby się zapoznać i może doradzić :oops:

PS Danusia tegoroczna nie była w Barcelonie tylko w Lizbonie :) gdzie Ciebie do Hiszpanii wywiało :D
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Pon lis 24, 2008 13:39

almathea pisze:
PS Danusia tegoroczna nie była w Barcelonie tylko w Lizbonie :) gdzie Ciebie do Hiszpanii wywiało :D

:ryk: bo ja mam sentyment do tego miasta ,chcę go obejrzeć (kiedyś nie było mi dane :-( )

danunka

Post » Pon lis 24, 2008 13:44

almathea pisze:jak mnie pamięć z Walnego nie myli to owszem EKKR miał opracować PROPOZYCJĘ regulaminu a Zarząd FPL zatwierdzić ...

to Zarząd zatwierdził z brakami w punktacji ? :wink:

No coraz ciekawiej :) Nie ma nikogo odpowiedzialnego?
Nikt się nie ustosunkuje do naszych pytań?

MartaD

Post » Pon lis 24, 2008 13:58

danunka pisze:
almathea pisze:

:ryk: bo ja mam sentyment do tego miasta ,chcę go obejrzeć (kiedyś nie było mi dane :-( )

Lizbona ładniejsza :P

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto lis 25, 2008 19:24

Ponieważ nie uzyskałam odpowiedzi na forum FPL ponawiam pytanie tutaj:

Olivia pisze:Też mam pytanie, bo z regulaminu to nie wynika, lub nie doczytałam: czy mogę zgłosić kota, który był mój w 2008, zarejestrowany w mojej hodowli w 2008r. ktorego wystawiałam w 2008 roku, ale został wyrejestrowany w 11.2008 i już nie należy do mnie?
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Śro lis 26, 2008 11:40

A mnie sie wydaje ze CI co tworzyli ten regulamin sugerowali sie tez regulaminami ktore w takim przypadku sa i w innych krajach np. Czechy, Slowacja,Wlochy itd.
Pewnie ze super by bylo aby dolozyc jeszcze przynajmniej BOB. Co do BIC mam podobne zdanie sa przyznawane na niewielu wystawach.
A wszelkiego rodzaju takie konkursy musza byc wykladnikiem wszystkich wystaw w roku.
Co do samego BOB to i w tym roku bylo pare przypadkow gdzie BOB przyznawano zarowno kotu doroslemu jak i kociakowi wiec tez nie mozna mowic o rownosci.
A jak juz wczesniej napisalam konkurs musi byc wykladnikiem wszystkich wystaw w roku.
Co do WS to mialo byc 11 osob z 25 kotami a bylo moze z 8 osob ( powod to samolot o czym byla mowa juz na innym watku ). Mam nadzieje ze w przyszlym roku bedzie nas Polakow wiecej.

Dla tych ktorym Lisbona podoba sie bardzo wstawiam pare zdjec:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A oto pare zdjec z samej wystawy:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i na koniec nasza mala grupka z Polski ( na zdjeciu brak jest paru osob ).

Obrazek

Wiecej zdjec z wystawy na stronie www hodowli
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Śro lis 26, 2008 11:59

CZANKRA pisze:A mnie sie wydaje ze CI co tworzyli ten regulamin sugerowali sie tez regulaminami ktore w takim przypadku sa i w innych krajach np. Czechy, Slowacja,Wlochy itd.
Pewnie ze super by bylo aby dolozyc jeszcze przynajmniej BOB. Co do BIC mam podobne zdanie sa przyznawane na niewielu wystawach.
A wszelkiego rodzaju takie konkursy musza byc wykladnikiem wszystkich wystaw w roku.
Co do samego BOB to i w tym roku bylo pare przypadkow gdzie BOB przyznawano zarowno kotu doroslemu jak i kociakowi wiec tez nie mozna mowic o rownosci.

Zgoda, ale kto komuś bronił jechać na wystawę gdzie było BIC? Tak samo jak nikt nikomu nie bronił jechać na światówkę. To często nasz wybór, czasami własnie pod tym względem wybiera się wystawę... Koniec roku blisko i dopiero teraz się dowiadujemy o tak znaczących zmianach?

Ja np mam kociaka, który w 3-6 dostał dwa razy BIC. Wybierany był tylko BOB 1 (brak 2,3 i 4). I dlaczego w takim razie ma być na równi z kociakami, które dostały "gołego" BISa? Czy to dlatego ze nie było wyboru BIC, czy też dlatego, że BIC nie zdobyły?

Wg mnie taki regulamin wprowadza dużo zamieszania i niepotrzebnych emocji. Że o wynikach ex equo nie wspomnę...

MartaD

[poprzednia][następna]