Galastop-skutki uboczne?TrzeciaPowieka uKotki. Proszę o radę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 22, 2008 12:04 Galastop-skutki uboczne?TrzeciaPowieka uKotki. Proszę o radę

Nikt na razie nie podjął kwestii mleka u sterylizowanej kotki, a sprawa jest ważna i pilna...
Dzwoniłam do innej lecznicy, pan doktor powiedział, że to się czasami zdarza i że mam obkładać cycuszki Kotki tłuczoną białą kapustą (próbowałam już - powiedzmy, że są rzeczy, które Kotka lubi bardziej, niż bieganie po całym domu z liściem kapusty umocowanym pod brzuchem kaftanikiem pooperacyjnym :D )
Jeśli to nie pomoże - a na to wygląda - mamy jej dać galastop

Czy ktoś się z tym kiedyś zetknął? To zastrzyk? tabletki? Nie mogę nic znaleźć. Pan doktor powiedział w każdym razie, ze mleko nie jest przeskzodą w odrobaczaniu, ale w szczepieniu już tak...
Ostatnio edytowano Nie lis 23, 2008 18:52 przez MMKD, łącznie edytowano 3 razy

MMKD

Od: Nie paź 19, 2008 14:12

Post » Sob lis 22, 2008 12:41

Ja dawno temu, przez moment miałam do czynienia z galastopem (tez mleko w jednym z sutków u sterylizowanej koteczki ), na tyle krótkie, że niewiele pamiętam, ale w każdym razie był to płyn, bezproblemowy do podawania, o ile pamiętam, był skuteczny.. no i chyba nie był tani, ale jedna buteleczka powinna wystarczyć.. Tak więc może więc nie baw się w te liście kapusty ( ja tez kiedyś z nimi biegałam :evil: , nie neguję ich dobroczynnego - przy dłuuuugiiiim stosowaniu - działania, ale strasznie to upierdliwe, a kotka zazwyczaj nie rozumie, że to dla jej dobra.. ), zastosuj galastop, najprawdopodobniej będzie szybciej efekt, nie wspominając o mniejszym stersie.. Trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji !:ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob lis 22, 2008 12:51 przez Sanna, łącznie edytowano 1 raz
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Sob lis 22, 2008 12:42

Dziękuję!

MMKD

Post » Sob lis 22, 2008 13:26

Zetknelam sie.
Jest skuteczny.
Mleko zanika po jakims tygodniu mniej wiecej.
Mysle, ze kapusta jest jak najbardziej zasadna zeby sie nie zrobily zastoje mleka i zapalenie sutkow, dopoki nie zadziala Galastop.

Wpisalam w google, jest troche wypowiedzi, glownie stosowanie u psow.
Ale ja kotkom dawalam.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Sob lis 22, 2008 13:45

Właśnie wróciłam od lekarza z 5 strzykawkami galastopu. Wstrzyknęłam pierwszą i mam tylko nadzieję, że nie puści pawia, bo wtedy trzeba wstrzymać podawanie preparatu.
Dzięki za pomoc,m

MMKD

Post » Sob lis 22, 2008 13:49

Nie puści - mocno za to zaciskamy wszyscy kciuki i czekamy na dobre wieści 8)
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Sob lis 22, 2008 21:20

Kicia nie zwymiotowała, ale poszła spać. Wieczorem zrobiła sie jeszcze bardziej senna i ospała, ma też trzecie powieki.
Apetyt, jak przedtem, wilczy, siusiu&kupka w normie.

Myślicie, że taka może być reakcja organizmu na środek hormonalny? Albo na ciążę urojoną? martwimy się...

MMKD

Post » Sob lis 22, 2008 21:20

Nie ma temperatury.

MMKD

Post » Nie lis 23, 2008 18:53

Wszystko niby ok, a trzecie powieki są nadal. Czy to normalne po galastopie???

MMKD

Post » Nie lis 23, 2008 18:58

Przeczytałam na jakiejś anglojęzycznej stronie że mogą być: wymioty, senność, brak apetytu... może 3- powieki też?
AnielkaG

Post » Nie lis 23, 2008 19:03

Senność by się zgadzała, choć jak dorwie zabawkę, to się chce bawić. Poza tym żre jak smok - bardziej niż kiedy była w prawdziwej ciąży...
Ale może faktycznie - trzecia powieka bywa też spowodowana osłabieniem.
Dzięki :kitty:

MMKD

Post » Nie lis 23, 2008 19:40

u mojej kotki mocno rozregulowanej hormonalnie też pojawiło się po sterylce mleko w sutkach
bardzo mądry na temat rozrodu wet - dr Giziński z Gagarina uspokoił, że to całkiem normalna reakcja organizmu, nawet dokładnie opowiedział, w wyniku jakich skoków hormonów to się zdarzyło
powiedział również, że to już ostatnie mleko u mojej dziewusi (wcześniej zdarzały się ciąże urojone z pełnymi sutkami)
obserwowałam, masowałam... samo znikło...

trzymam kciuki za Twoje futerko :)

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Nie lis 23, 2008 20:26

A myślisz, że z tą powieką to normalne? Kicia się teraz rozbudziła,krzyczy, łasi się zaczepia - pomieszanie rui z ciążą jednym słowem. A powieki do pół oka...

MMKD