STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 21, 2008 23:26

jarekm pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To jest ten czarny kocur o którym wcześniej pisałem. Jest tak ufny i do wszystkich się łasi że zawsze ściągnie na siebie nieszczęście . Latem był w takim stanie że myślałem że już będzie po nim, ale udało się, wrócił do zdrowia ,podkarmiłem go, nabrał ciałka. no i znowu ktoś zrobił jemu krzywdę. Ogonek dalej wygląda niezbyt dobrze, ale ze stanem z przed 2 tygodni to i tak już jest duzo lepiej. Kocur ten nie wiem ile moze mieć lat, chyba około pięciu, od takiego czasu przebywa w okolicy mojego bloku.

Biedny :(
I taki ufny. Zeby mu sie tylko krzywda nie stala. Jesli chcesz dam mu tymczas w Ciapkowie... i ogonek tez naprawimy.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pt lis 21, 2008 23:56

O rany 8O nie wiedzialam ze tak preznie to cos dziala... wlasnie to cos to jak sie w koncu nazywa :?: Kochajacych inaczej przybywa,hehe super!!!
Przesledzilam watek i cieszy mnie powstanie strony jak juz bedzie gotowa prosze o info.
Szkoda ze nie moge uczestniczyc w wycinankach,ale mam nadzieje,ze pod wplywem tak wspanialego trunku jakim jest wino stworzycie istne arcydziela i pokazecie swiatu najpiekniejsze kartki,bo wierze ze takie wlasnie beda a tym samym podreperuje sie budzet.
ja juz nawet znajomym przeslalam nr konta by dokonywali wplat,ale niestety nie kazdy jest milosnikiem kociego pazura:(ale co tam powysylam reszcie :roll:
zycze trafiania nozycami w papier :D

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Sob lis 22, 2008 0:26

sabina, yammayka, złaożyłam wątek ślepej koteczce: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3744189#3744189

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob lis 22, 2008 11:15

Może przypomnę o stronce.
Mimo, że strona dopiero powstaje, to można, a nawet należy juz wysyłać maile z kotkami, które powinny się na niej znaleźć. Najlepiej kilka zdjęć kotka, krótka historia, miejsce, w którym się znajduje i kontakt do osoby/instytucji, która kotka wyadoptuje. Ja po prostu nie dam rady przeszperać miau we poszukiwaniu pomorskich biedaków i przebrnięciu przez ich historie itd.
Proszę o maile na pkdt@wp.pl albo pkdt@vp.pl
Dziś omówimy co na stronce powinno się znaleźć, ale w zasadzie przecież juz mogłaby działać i pomagać.
http://www.koty-pkdt.pl.tl
Ja jeszcze mam kilka pytań odnośnie stronki, ale to już naprawdę łatwiej, szybciej i przyjemniej omówimy na żywo :D .
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Sob lis 22, 2008 11:20

Trzeba zabrać tego ufnego biedaka do Izy do Ciapkowa!!! on jest z Redy??

Nie będzie mnie dzisiaj u Sabiny :( :( napisałam już smsa do Gacior bo z nią miałam jechać, strasznie mi smutno bo cały tydzień na to czekałam :(

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Sob lis 22, 2008 12:44

w mojej klatce stoi budka z reklamacji od pana bogusia- zwróćcie uwagę na nią......odwalił lekka chałturę......... mpacz78- naprawisz błędy?
jarku współczuje ja to mam ochotę opisać historię mojego osiedla- mam boskich sąsiadów i żadnych problemów- u nas koty królują niczym lordy!!!!!!!!

mamy 2 budki- stoi w mojej klatce, po drobnych poprawkach, będzie lux- komu?????? komu????????????

druga do odbioru od bogusia- mpacz78- jedziemy po nia jutro? budki już zapłacone!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob lis 22, 2008 13:04

jak tam Wam idzie? bo wiem ze planowane bylo stowarzyszenie..a to dość długa i mozolna walka z biurokracją...coś o tym wiemy;) mam nadzieję na współpracę, po co się rozdrabniać jak działać mozn a razem:)
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob lis 22, 2008 18:35

Dla przejrzystości i jawności finansów w PKDT informuję że przyjełam 50zł z funduszy PKDT z przeznaczeniem na zakup balota styropianu gr.5cm - taki balot wystarczy na wyłożenie 4-6 domków (w zależności od ich wielkości). Zabraliśmy też dziś od Sabiny 3 "szafki" , które są idealne na kocie domki - są to pudła z płyty wiórowej, malowanej lub laminowanej, wystarczy dorobić jedną lub dwie płaszczyzny, wyłożyć styropianem, wyciać wejście i będą domki eleganckie - a koszt materiału na jeden domek wyniesie około 10-15zł.
Wiec na razie ja z Wojtkiem podejmujemy się robić domki - oczywiście w miarę mozliwości czasowych.
Więc nie ma sensu zamawiać u p. Bogusia bo szafki ze śmietników to sami mozemy zbierać, styropian (to jak wyzej pisze nie jest duży koszt na 1 domek), jakaś pianka montażowa (1 starcza na kilka) troche majsterkowania i naprawdę tanim kosztem mozna to robić.

No niestety p. Boguś się nie popisał: do szafki pewnie gdzieś znalezionej włozył styropian nawet nie na wszystkie płaszczyzny (przedni bok i sufit - nieocieplony), wyciął otwór w drzwiczkach i ...tyle - sory tyle to prawie każdy z nas moze zrobić dużo mniejszym kosztem.
Ostatnio edytowano Sob lis 22, 2008 20:14 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lis 22, 2008 20:08

m&j pisze:Trzeba zabrać tego ufnego biedaka do Izy do Ciapkowa!!! on jest z Redy??

Nie będzie mnie dzisiaj u Sabiny :( :( napisałam już smsa do Gacior bo z nią miałam jechać, strasznie mi smutno bo cały tydzień na to czekałam :(

Tak samo pomyslalam,z tego co wiem ufny pechowiec jest w Redzie :!:

putrajaya

Post » Sob lis 22, 2008 20:19

cropka pisze:Może przypomnę o stronce.
Mimo, że strona dopiero powstaje, to można, a nawet należy juz wysyłać maile z kotkami, które powinny się na niej znaleźć. Najlepiej kilka zdjęć kotka, krótka historia, miejsce, w którym się znajduje i kontakt do osoby/instytucji, która kotka wyadoptuje. Ja po prostu nie dam rady przeszperać miau we poszukiwaniu pomorskich biedaków i przebrnięciu przez ich historie itd.
Proszę o maile na pkdt@wp.pl albo pkdt@vp.pl
Dziś omówimy co na stronce powinno się znaleźć, ale w zasadzie przecież juz mogłaby działać i pomagać.
http://www.koty-pkdt.pl.tl
Ja jeszcze mam kilka pytań odnośnie stronki, ale to już naprawdę łatwiej, szybciej i przyjemniej omówimy na żywo :D .

Stronka zapowiada sie ciekawie, dziewczyny czy mozna zalaczyc zdjecia kociakow z Przystani w Sopocie,poki co sa oswajane przez barmanow.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83 ... sc&start=0

ich matce tez by sie przydal DT po sterylizacji,czy tylko na stronce maja pojawiac sie ogloszenia z tymi oswojonymi?prosze o info

putrajaya

Post » Sob lis 22, 2008 20:23

A jak ten domek wygląda? Ja potrzebuję domek,ale musi być estetyczny bo na razie wszystko co przypominało szafkę zostało przez tajemniczego ktosia wyniesione. Dopiero jak postawiliśmy budkę z prawdziwego zdarzenia to wszyscy są zadowoleni. Planowaliśmy zbudować jeszcze jeden, ale funduszy brak, a i czasu mniej bo właśnie zostałam kobietą za ladą i nie mam kiedy ojcu w planach i budowie pomóc :?

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

Post » Sob lis 22, 2008 21:50

dziś z dziewczynami prężnie działałyśmy (ja chyba najkrócej :oops: ) i pokleiłyśmy dobre kilka świetnych kartek świątecznych :D kartki będą do kupienia na allegro i na bazarku w pakietach 3sztuki po 10zł :D
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Sob lis 22, 2008 22:17

Ewutek pisze:A jak ten domek wygląda? Ja potrzebuję domek,ale musi być estetyczny bo na razie wszystko co przypominało szafkę zostało przez tajemniczego ktosia wyniesione. Dopiero jak postawiliśmy budkę z prawdziwego zdarzenia to wszyscy są zadowoleni. Planowaliśmy zbudować jeszcze jeden, ale funduszy brak, a i czasu mniej bo właśnie zostałam kobietą za ladą i nie mam kiedy ojcu w planach i budowie pomóc :?

Ewutek, ten domek nie tyle przypomina szafkę co jest szafką z dwoma drzwiczkami z dwoma gałeczkami, tyle że 4 płaszczyzny w środku sa wyłożone styropianem, ale z tych rzeczy co dała mi dziś Sabina będą estetyczniejsze domki bo to są "pudełka" całe białe estetyczne - myśle ze to sie da zrobić tak zeby nie wygladało jak szafki, ten od. p. Bogusia też przerobimy - dziś nie zmieścił sie do samochodu, bedziemy mieć Cię na uwadze - chyba na stronie trzeba ustalić zapisy na domki - :wink:
Ewutek a czy domek który może u Ciebie stanąć jeżeli nie będzie przypominał szafki ale będzie dość duży tzn. 78x50 i wys. na 55 to mógłby być ? bo taki niedługo będę mieć (znaczy już go mam tylko jakąś folię muszę skombinować żeby go "opakować") - dwukomorowy z przedsionkiem :!: komora głowna na 2 koty spokojnie - nie mam innego przeznaczenia na niego, bo na Pustki potrzeba jeszcze jeden mały, a pod pracę na razie nic bo Kubuś chodzi spać do domu do starszych państwa w kamienicy.

Ja już śpię spokojniej, zważywszy pogodę za oknem, bo dziś byłam na Pustkach - wszystkie 3 domki które postawiłam są zaakceptowane przez mieszkańców kocich oby również przez mieszkańców bloków.

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lis 22, 2008 23:15

Przepraszam że tak długo po poście Izabeli się nie odzywałem, ale cały dzień byłem w pracy , pogoda jaka jest to widać, a w energetyce taka pogoda to okres awarii.
Teraz w sprawie tego kocura. Chciałbym dla niego jak najlepiej. Ale jestem wewnętrznie rozdarty. Nie wiem co jest dla niego najlepsze. W okolicy mego bloku przebywa od około 5 lat, cały czas na wolności, na swój sposób szczęśliwy, pomimo przykrości doznawanych od złych ludzi, pomimo niedojadania a teraz na dodatek pomimo zimna. Nie mam pojęcia jak zareaguje na zamknięcie - stres. Pewnie operacja ogonka - stres. Na dodatek i pewnie kastracja i nie wiadomo co jeszcze, pomimo poprawy wyglądu nie wiadomo jaki jest jego stan zdrowia. A równie dobrze pomimo moich obaw może stać sie typowym kanapowcem. Pewne jest jedno, trzeba jak pisała Iza, naprawić ten ogonek. I wtedy zdecydować co dalej, albo powrót do Redy, albo ..... a może znalazłby domek, może taki z ogrodem.... marzenia
Marzenia jak ptaki szybują po niebie....jak niepada
A jak pada.....to nie szybują
Przepraszam, za podły nastrój, jestem powoli zmęczony, tym złem na świecie, waleniem głową w ścianę, mur obojętności...................
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob lis 22, 2008 23:24

melduję wykonanie zadania - 58 kartek!!!!!! jeszcze dorobię........ wyszły naprawdę ładne :) wkrótce zdjęcia z naszych "wypocin" na wątku :) tyle, że były 3 wina- a zeszło tylko jedno- jestem niepocieszona!!!!! ale agata przyniosła dobre ciacho i było co chrupać :)
ewutek szafka -domek wygląda jak mebel i póki monika nie przerobi to każda śmieciara zaiwani go na wysypisko- bo wygląda jak rupieć z wystawki
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]