Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2008 18:57

A propo poruszanego powyzej watku o wetach w 3city,to odezwala sie do mnie na priv mloda dziewczyna z pytaniem gdzie najlepiej wysterylizowac kotke w Gdyni lub Wejherowie,gl chodzi jej o Klinike na Stryjskiej w Redlowie,a ze ja nie mialam stycznosci z tamtejszymi wetami wiec zdania nie mam.
Prosze o porade na priv zeby nie zasmiecac watku. :wink:

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Śro lis 19, 2008 19:15

W niedzielę przyjeżdża do mnie jeden z kociaków z tego wątku:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83176&highlight=
DT byłbardzo potrzebny, więc zaoferowałam mój. Oczywiście kotka po kastracji przetrzymam, ale będzie musiał wrócić na dwór :cry: . No chyba, że będzie ciachnięty w święta, tak jak wcześniej planowałyśmy, jest szansa, że do tego czasu tymczasik będzie miał domek :)
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Czw lis 20, 2008 14:38 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

cropka nie przejmuj się.Ja się nie obraziłam,rozumiem że temte bardziej potrzebują pomocy. :wink: A kotek zgodnie z umową(jak załatwię kupon)zostanie ciachnięty. :twisted: A jeśli chodzi o weta to myślę także że mogłabym z nim pojechać na Słowackiego.Moja siostra była tam z królikiem :wink: Lub pojadę na Elbląską.

_Aga_

Od: Śro sie 27, 2008 13:02

Post » Czw lis 20, 2008 19:45

Aga, zanim pojedziesz na Elbląską dpytaj czy tam kupon od Pani z Przymorza będzie ważny, gdzieś na miau czytałam że oni już nie mają talonów...

ilijen

Od: Nie wrz 14, 2008 20:02

Post » Czw lis 20, 2008 19:57

Gdzieś na Żabiance jeszcze niedawno mieli talony, chyba na Gdyńskiej.
ObrazekObrazek

cropka

Post » Sob lis 22, 2008 17:12

-Aga_, udało Ci się załatwić kupon?

ilijen

Post » Sob lis 22, 2008 23:05 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

Przepraszam bardzo ale kupon załatwię w przyszłym tygodniu :evil: :cry: Od jakiegoś czasu mama przynosi mi tego kota(dużego bo mały się boi) do domu i dajemy mu jeść oraz go głaszczemy.Dziś moi rodzice kupili karmę dla kota by nie dawać im naszych wędlin itp.Boję się lekcji którą mam poprowadzić,nie wiem od czego mam zacząć...Zacznę ostro ćwiczyć to co mam powiedzieć. :oops:

_Aga_

Post » Sob lis 22, 2008 23:15

Aga napisz sobie wszystko, najpierw w punktach, ustal kolejność.
Może najpierw coś o kotach ogólnie, o zaletach posiadania kota :wink: o jego potrzebach , potem o problemach, o bezdomności, przepełnionych schroniskach, o źródle problemów (bezmyślnym rozmnażaniu, nie pilnowaniu kotów, kotek w rui , niesterylizowaniu zwierząt ), potem o tym jak można pomóc(przygarnięcie kota, datki na fundacje, dokarmianie, łapanki i sterylizowanie, kocie domki, uświadamianie innych ludzi), o kocich grupach działających w okolicy. Myślę, że jak sobie wszystko przemyślisz i ustalisz punkty i kolejnośc to wszystko pójdzie jak najlepiej :) trzymam kciuki.
ObrazekObrazek

cropka

Post » Sob lis 22, 2008 23:20

Aga, nie przepraszaj, to Twoja wolna wola a nie obowiązek.
No i też trzymam kciuki! Potrzebujesz jakiejś pomocy w przygotowaniu tej lekcji?

ilijen

Post » Nie lis 23, 2008 0:01 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

cropka i ilijen bardzo dziękuję za trzymanie kciuków. :wink: Pomocy już więcej nie potrzebuję.A przepraszam dlatego że najpierw pisałam że w sobotę pojadę po kupon a nawet w piątek,a potem co :?: Mówić będę ogólnie o zwierzętach,nie tylko o kotach.Myślę,że powiem o tym by nie kupować dziecku zwierzęcia na prezent(akurat na święta :wink: )Oczywiście wspomnę o wspaniałych forach(miau. , dogomania)na których dobrzy ludzie starają się pomagać zwierzętom.Tą lekcję tak naprawdę zawdzięczam wam i kotom,bo gdyby koty się nie pojawiły,to choć wcześniej myślałam o tej lekcji nigdy nie odważyłabym się Pani o to zapytać. :wink: Wasze wsparcie mnie podbudowało.Mówić będę tylko przez 15min. bo ok.27min. trwa film.Na koniec powiem klasie by ta lekcja nie była tylko teorią ale także praktyką.

_Aga_

Post » Nie lis 23, 2008 20:17

Agusiu trzymam kciuki,aby Ci sie wszystko udalo.No i dziekuje Ci,ze dajesz mi wiare w ludzi.Pozdrawiam Cie bardzo,bardzo goraco.
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto lis 25, 2008 1:16 Re: Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

_Aga_ pisze:Przepraszam bardzo ale kupon załatwię w przyszłym tygodniu :evil: :cry: Od jakiegoś czasu mama przynosi mi tego kota(dużego bo mały się boi) do domu i dajemy mu jeść oraz go głaszczemy.Dziś moi rodzice kupili karmę dla kota by nie dawać im naszych wędlin itp.Boję się lekcji którą mam poprowadzić,nie wiem od czego mam zacząć...Zacznę ostro ćwiczyć to co mam powiedzieć. :oops:

Przyjechałabym i sama poprowadziła, ale za daleko mam :) będzie dobrze :ok:

jeśli potrzebujesz materiałów typu ulotki- chętnie podrzucę coś swojego autorstwa :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 27, 2008 0:01 Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

Wega wróciła :!: Miałam ją dzisiaj w domu żeby ją nakarmić i dać pić.Już daje się podnosić,nie wyrywa się :wink: :) Teraz przebywa w piwnicy.Ten filmik do lekcji mi na dvd nie działa :evil: Ale to może być dlatego,że ostatnio w ogóle dvd u mnie się psuje :evil: Może w szkole będzie działać...Jak jutro nie zadziała to przeprowadzę tą lekcję w grudniu :( Poproszę wtedy Panią od informatyki by to odtworzyła na komputerze(by się zrobiło przyrodę w sali od informatyki).Tym bardziej że ma rzutnik. :wink: Spróbuję namówić mojego dziadka i babcię by wzięli chociaż jednego z tych kotów.Dorosły samiec nie mógłby przebywać w towarzystwie królika...Widać jeszcze trochę,że Wega sie boi.Bo jak wchodziła dzisiaj do mojego domu to zachowywała się niepewnie.Trochę boję się,że nie będzie kuponów...Ale nawet jeśli ich nie będzie,to może jest jakaś szansa że dziadkowie któregoś kota przygarną.Koty grzecznie zachowują się w domu.Tylko dorosły samiec wskakuje trochę na kanapy. :wink: A na filmie mi bardzo zależy bo jest ciekawszy niż gadanie :? Już kończę bo muszę się wyspać. :D

_Aga_

Post » Czw lis 27, 2008 9:32

_Aga_, koty niestety nie chodzą tylko po podlodze, ale wskakują na rózne meble a najbardziej lubią na fotelach i kanapach się wylegiwac - czy Twoi dziadkowie o tym wiedzą????

Powodzenia na planowanej lekcji!!!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw lis 27, 2008 13:06 Re: Potrzebna pilna pomoc z Gdańska !!!

_Aga_ pisze:Wega wróciła :!:
Trochę boję się,że nie będzie kuponów...

Jak nie będzie kuponów, to Wega ma obiecane pieniążki na sterylkę od XAgaX, także tym nie ma się co martwić :wink:

A jak się sprawuje ten mały kocurek?
Może nazwiemy go Kajtek? Kociak któremu niedawno znalazłam domek dostał takie imię, może przyniesie szczęście temu młodziakowi...

ilijen

[poprzednia][następna]