DASZKA- było:jutro zdejmujemy gips! jest: Daszka zdjęła sama

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 19, 2008 18:13

Czyli jutro Daszka-gwiazda foto :?:

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lis 19, 2008 23:01

hopla;p
- Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę. KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.

bohton

Od: Sob gru 03, 2005 21:13

Post » Czw lis 20, 2008 7:46

te cudne oczy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw lis 20, 2008 10:49

Fotki wstawie za chwile (ukradkiem w pracy :wink: ), ale najpierw 2 wiadomości.

Jedna dobra, druga troszke gorsza.

Dobra: Daszka będzie miała dom! :D

Dom stały i naprawde niezły. Pracowałam nad nim troche i moge juz powiedzieć, ze sie udało. To dom mojej mamy :wink:

Poniewaz jestem dorosłą i dojrzałą emocjonalnie osobą, która ceni siłę racjonalnych argumentów, to nasza rozmowa wyglądała mniej wiecej tak:

- Maaaamoooo (buuuuuu....) błagam Cie, weź ją... (buuuuuu....)

- Mila, nie moge mieć czwartego kota, wiesz, ze długo pracuje i często nie ma mnie w domu

- Maaamoooo (buuuuuu....), ale ona umrze, jak ją wypuszcze, a jak jej nie weźmiesz, to nie bede miała wyjscia (buuuuuuu.....) i na pewno bedzie siedziała pod klatką na mrozie i bedzie czekała i odnowi jej sie zapalenie płuc i ktoś może jej zrobic krzywde... (buuuuu....) Mamo ona tego nie przeżyje (buuuu buuuuu buuuu....)

- (westchnięcie..) Mila, ale obiecaj, ze będziesz szukała jej domu....

Oczywiscie obiecałam. To nic, ze Smokowi szukam domu juz prawie 6 lat, Patii ponad 5 , Termisi prawie 3... :mrgreen:

Tylko jest mały problem. Moja mama naprawde duzo pracuje, a teraz kilka m-cy temu zmieniła prace i często wyjeżdża na 1-2 dni, w tym czasie do kotów przychodzi dziadek, ale dziadek nie poda kotu tabletki ani nic specjalnego nie zrobi.

Także Daszka będzie mogła do mamy pojechać dopiero, jak będzie miała zdjety gipsik i jak nie będzie musiała brac antybiotyków. (czyli nadal nie mam co zrobić z małymi :? )
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw lis 20, 2008 10:57

No, ale urobiłaś Mamę :lol: :mrgreen: Szkoda, że mojego ojca nie można za nic na świecie urobić (bo mu "kocie kłaki" przeszkadzają...). Brat byłby do urobienia, ale pod warunkiem, że bym mu dawała kasę na utrzymanie JEGO kota, bo brata - jak mówi - nie stać... Mnie też nie stać, a jakoś 4 utrzymuję, sobie od ust odejmuję, zeby koty miały co jeść... :wink:
SUPER, że Daszka pójdzie do Twojej Mamy!!!! Szkoda tylko, że z małymi nadal nie ma co zrobić :(
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw lis 20, 2008 12:25

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewaw z mamą o tyle łatwiej, ze mam zawsze koronny argument: tak mnie przecież wychowałaś :wink:

potem pokaże Wam fotki nowego rodzeństwa Daszki :wink:

milenap

Post » Czw lis 20, 2008 12:50

a oto przyszli towarzysze Daszki:

Smok mi nie wybaczy pewnie trzeciej baby w domu :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dwie pozostałe dziewczynki, Pati i Termisia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czyli będą 4 burasy w domu :wink:

milenap

Post » Czw lis 20, 2008 13:10

Kurcze, chcialabym miec takie dorosle i dojrzale emocjonalnie dziecko:)) Moj syn jest bardzo dorosly ale niestety nie narazal mnie na takie stresy. Choc przyznaje, ze dzieki niemu zaczela sie kocia sprawa w naszym domu. Ale to bylo 11 lat temu.
Powiedz Mamie, ze my mamy osemke i tez duzo pracujemy. A koty swietnie daja sobie rade. Nawet osemka jest w stanie przetrwac jedna noc samodzielnie.
Trzymam kciuki na szybkie wyzdrowienie Daszenki.

Wici o malych kotkach juz tez rozpuscilam w ZG

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lis 20, 2008 13:17

Lidka, u nas to mama zaczęła historię z kotami, jak sie urodziłam to w domu juz były 2 koty :D także jakos nie czuje wyrzutów sumienia :wink:

zresztą mama mnie troche zna, ja ją też i to taki nasz rytuał właściwe, każdy kot tak lądował w domu :roll: a tak naprawde mama zrobiłaby to samo, czasem mam wrazenie, ze czuje sie w obowiazku stać na straży zdrowego rozsądku :wink:

nasze futra domowe też sobie radzą same, tylko, ze mama mieszka z nimi sama i rzeczywiscie wiem, ze dziadek, który je odwiedza, jak mamy nie ma nie dałby rady z lekami.

dziekuję za pomoc z kociakami :D

ja też mówiłam już o nich pani z inicjatywy dla zwierząt, w swojej lecznicy, znajomym... musze zrobić ogłoszenia papierowe i porozwieszać, tylko ładnych zdjęc na razie brakuje :?

milenap

Post » Czw lis 20, 2008 19:57

O Boże-jak się cieszę,że masz taką cudowną Mamę,a Twoja Mama ma taką cudowną córkę!!!!!
Miluś powiedz Mamie,że ja też mam 4 koty i mieszkam sama,a pracuję naprawdę długo-koty doskonale sobie dają rade w czasie mojej nieobecności,nawet się specjalnie nie nudzą-co widać po Sajgonie w domu :lol: :lol: :lol:

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lis 20, 2008 20:01

Mysle ze latwiej jest przekonac mame niz chlopaka ;) Ja mam cztery ale piatek juz wiem ze bym nie przeforsowala, na szczescie zawsze jak jakis piaty sie znajdzie to szybko znajduje mu nowy, dobry domek :)

lawinka

Od: Nie mar 16, 2008 15:42

Post » Pt lis 21, 2008 9:01

no moja mama nie jest zła :wink: tzn na razie jeszcze oczywiscie cały czas mówi, ze to tylko na troche, ze musze jej znaleźć domek.... :lol:

milenap

Post » Pt lis 21, 2008 17:02

masz super mamę, pozdrów ją i mocno uściskaj
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt lis 21, 2008 18:09

Ewaw z mamą o tyle łatwiej, ze mam zawsze koronny argument: tak mnie przecież wychowałaś

U mnie to nie działa, moja matka nie rozmawia ze mną od 3 miesięcy, od czasu znalezienia 5 kociąt...ale to nawet mnie cieszy bo przynajmniej mnie nie kontroluje...jakbym wiedziała że to tak podziała to wcześniej bym miała tyle tymczasów (2 jakoś zniosła, ale 7 nie)
I dała sobie wmusic tylko 1 kota, rok temu, Milunię. :)
AnielkaG

Post » Pt lis 21, 2008 18:16

milenap pisze:
Obrazek

Śliczna Daszeńka... :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]