Pucuś już w domu i Boluś w nowym domku:)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lis 18, 2008 12:28

Jak nowy domek Bolka? A co u Pucusia?
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Wto lis 18, 2008 13:03

Bolek od momentu włożenia do transportera do chwili znalezienia sie pod nowym domem darł ryjek na rożne tony. Okropnie histeryzował. W nowym domu wyszedł z najeżonym ogonem bo na dworze obwąchały go psy, więc zachował postawę bojową. Kotka rezydentka obwąchała go, przybrała wyraz obrzydzenia na ślicznym, burym pysiu i pospiesznie sie oddaliła. Bolesław z zadartym ogonem rozpoczął zwiedzanie salonu, ocierał się o nogi i meble, wskoczył na kanapę. Nie stresował się zbytnio, dla niego wszystko jest lepsze niż podroż i zamknięcie :) Domek ma zabezpieczone okna i dużo przestrzeni więc młody będzie mógł bezpiecznie brykać. A ja wróciłam do dziwnie cichego domu z zaledwie 3 kotami.. :(
Pucio grzecznie sprawował sie w domu, chociaż został owrzeszczany przez Senioritę, która wróciła do domu po urlopie (moim i jej). Wyszedł z nami na krótki spacer, oglądał sie na nas i dumnie biegał naokoło. To prawdziwy koto-pies. Wizyta adopcyjna jeszcze sie nie odbyła, ale odbyłam sympatyczna rozmowę z panią z Rumii. Generalnie jestem na tak chociaż oficjalnie powiem to po wizycie :)
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Wto lis 18, 2008 14:30

No to wspaniale :D . Świetne wiadomości dziś przynosisz! Tak więc kciuki za przyjaźń miedzy Bolkiem i burą rezydentką. Z Puciusiem też jestem sercem - oby wizyta przedadopcyjna zakończyła się wynikiem pozytywnym. Zresztą to, co do tej pory napisałaś o potencjalnym domku nastraja mnie optymistycznie co do tego wyniku :-).

Seniorita, to ile Ty masz w końcu rezydentów? Jak nam przywiozłaś Maję, zdaje mi się, że mówiłaś, że czterech...
Obrazek

wejaga

Post » Wto lis 18, 2008 15:02

wejaga pisze:No to wspaniale :D . Świetne wiadomości dziś przynosisz! Tak więc kciuki za przyjaźń miedzy Bolkiem i burą rezydentką. Z Puciusiem też jestem sercem - oby wizyta przedadopcyjna zakończyła się wynikiem pozytywnym. Zresztą to, co do tej pory napisałaś o potencjalnym domku nastraja mnie optymistycznie co do tego wyniku :-).

Seniorita, to ile Ty masz w końcu rezydentów? Jak nam przywiozłaś Maję, zdaje mi się, że mówiłaś, że czterech...

Mam 4: Tadka i Szymka oraz Seniorite i Lalę. Dziewczyny były przez miesiąc u mojej mamy i w weekend przywiozłam Senioritę, a Lala na razie siedzi u mojej mamy, mruczy jej do ucha i objada jej koty :) to w somie z Puckiem faktycznie są znowu 4.

seniorita

Post » Śro lis 19, 2008 10:24

Postanowione - Pucek zostanie Rumianinem :) Dogrywamy szczegóły z nowym domkiem i czekamy na transport :)

seniorita

Post » Czw lis 20, 2008 20:03

:dance: :dance2:

Bardzo się cieszę :D .
Obrazek

wejaga

Post » Pon lis 24, 2008 12:46

Pucek pojechał pociągiem do Gdyni (dzieki dla Apsy) skąd odebrała go pani Basia i zabrała do domu. Oswajanie Pucka z nowym miejscem przebiegło błyskawicznie - 20 minut spędził pod łózkiem, 10 minut za szafa a potem wlazł na kolana i już poczuł sie u siebie (rozwalił sie na łóżku). Poudeptywał, połaził, psa obsyczał, kuwetę odwiedził, najadł sie i nawet dał swoim ludziom usnąć :)

seniorita

Post » Pon lis 24, 2008 13:10

Super!!!
Obrazek

wejaga

Post » Śro gru 03, 2008 15:17

wejaga pisze:Super!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53