...dziękuję przyjaciołom,za to że byliscie ze mną...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 16, 2008 18:43

Pieniążki przydadzą się na dalsze badania i opiekę .Ważne że Forest pomimo tego że może coś mu dolega,jednak je i załatwia swoje potrzeby.
Nie płakuniaj , musi być dobrze :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lis 16, 2008 18:51

...
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2012 16:09 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 16, 2008 19:25

Znalazłam taki wątek - kotek też z problemem neurologicznym - może warto pogadać na PW :ok:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=77 ... &start=510
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lis 16, 2008 20:17

pieniądze sa dla Was....będziemy jeszcze zbierac ...trzeba kotka ratować..... Po cichu miałam nadzieję,ze dr. Garncarz przyjmie Was bez kasy.....on tak czasem robi..to Cudowny Człowiek o Wielkim Sercu.Nie pomyliłam się..... :D Urazy neurologiczne to powazna sprawa....biedn kicius ale miłośc swoje zrobi.......spokojnie Legnica.On da radę......może mozna go wspomóc jakos to nie musi byc nieodwracalne......trzymajcie się. :) Nie bez powodu odnalazł drogę do Ciebie- jestes jego ratunkiem. :)
Serniczek

Post » Nie lis 16, 2008 20:30

...
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2012 16:09 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 16, 2008 21:02

krwiak może się wchłonąć.....nie załamuj rąk-jeszcze bedzie cudnie zobaczysz.Jeśli trafil do Ciebie-ma żyć.Jestem pewna!!!!
Serniczek

Post » Nie lis 16, 2008 21:25

Witam Was wieczornie!

Wiesiu, dr Garncarz mówił o tomografie. Nadmienił, ze we Wrocławiu mamy bardzo dobra klinike i tam dobrych nerologów. Z tym , że nie kazał zwlekac z wizytą.

A tak po za tym, to Wiesia jest bardzo dobry człowiek, ciesze sie , ze ja poznałam.

Jest kobita o wieelkim serduchu :D .

I widziałam jej kotuchy :D :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Nie lis 16, 2008 21:33

Bojkot - tchórz, ale wyglada świetnie. Jeszcze trochę czasu minie, zanim zapomni swój pobyt w schronie :(

Kajtula, superasty kociak, bardzo sie ucieszyłam że jednak cos widzi. Niech by to były ogolne zarysy kontury, ale dr powiedział ze widzi. I to najwazniejsze. W takim stanie może dozyc swoje lata dłuuugo i szczesliwie.

A otoczony miloscia , bedzie długo zyl. Napewno.

Puchacz, no cóz, koniecznie potrzebuje domku. Musi byc kotem jedynakiem. To on wyglada jak hrabia. I koniecznie potrzebuje swojego człowieka do glaskania, czesania i dbania o jego futerko.

No i Forester... pierwszy raz zobaczyłam tak ślicznego kota. Oczy niebieskie raczej jasnoniebieskie. Bardzo spokojny, grzeczny.

Wiesiu, on nadaje się do twojej gromadki. Trzeba tylko dowiedzie sie jak mu pomóc.

Pomogę również Wiesi dostarczyć go do Wrocka, jak tylko będziemy miały namiar.
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Nie lis 16, 2008 21:48

...
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2012 16:10 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 16, 2008 21:51

...
Ostatnio edytowano Nie sty 01, 2012 16:10 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 16, 2008 21:52

Wiesiu - z medycznego punktu krwiak moze sie wchłonac.
Ale tomograf pokaze, czy on ma krwiaka, czy moze jest inna przyczyna takiego stanu.

Bo na moje oko, to on za malo ruchliwy jest. Jak nie kot... Dlatego pozostaje nam dalsza diagnoza. i to w jak najszybszym terminie.
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Nie lis 16, 2008 21:56

Wcale nie watpię ze woli spokój :D On jest cały uosobieniem spokoju i powagi. Nawet jego pysio jest poważne :D .

Ale jeszcze mam nadzieje, go wytlamosic. :D :D :twisted: i rozruszac.
Ale jak wspomniałam, we wczesniejszym wpisie, widac że jeszcze poschronowe zachowanie w nim jest. On stara się byc niewidoczny... nieklopotliwy... nienarzucajacy sie...
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Nie lis 16, 2008 22:24

...
Legnica

Post » Nie lis 16, 2008 22:27

piszę na podstawie doświadczeń z moją Babcią-leżała 11 lat po udarze.Mózg nawet nieodwracalnie uszkodzony ma zdolnośc przejmowania funkcji zniszczonych obszarów przez komórki zdrowe. trwa to jakis czas ale jest mozliwe.Przy dobrej diagnostyce ,leczeniu...na pewno. Krwiaki się wchłaniaja ale z różnym skutkiem. na pewno jesli sprawa nie jest bardzo stara,jesli nie jest to choroba np. genetyczna...jesli to uraz......np po wypadkowy jest szansa. na poprawę. Dlatego tomografia lub rezonans jest potrzebny i to szybko.
Z doswiadczeń psich...miałam psine z padaczka( pourazowa lub po złym leczeniu nużycy-przedawkowanie leków.) żyła 19 lat-no choraskiem była ale zyła -otoczona miłością bezgraniczną. Zawsze jest nadzieja...zawsze. :) miłośc czyni cuda.(+medycyna)
Serniczek

Post » Nie lis 16, 2008 22:58

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek. Legnica, musisz przyznac, że masz szczęście w nieszczęściu :lol: - takie pięknoty Ci podrzucają!! I jeszcze sami faceci!! Mi to się trafiają tylko takie szaro - bure tygryski. Trzymam kciuki za Foresta i szybką ( pomyślną :!: ) diagnozę. Co do zachowania Puchacza, to on pewnie ma taki charakterek. Mój pierwszy kiciuś, Szeryf, przez pierwszy tydzien po przyniesieniu następnego kota trzymał się od wroga w odległości metra, przyczajony do skoku i warczący jak wściekły tygrys. Następne koty witał już nieco spokojniej, ale nadal z żadnym za bardzo się nie spoufala, obserwuje, czasami jak ma zły humor spuści lekkie bęcki łapami, jak który za blisko podejdzie.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

[poprzednia][następna]