KRK- Inez - proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 12, 2008 15:59

ogocha pisze:i moze na miaukunowo.eu - jeśli jej tematu tam juz nie ma...

temat na miaukunowie ja zakładałam, należy tylko odświeżyć i zmienić tytuł. Bedziemy działać :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lis 12, 2008 17:18

yammayca pisze:Pieczarko, czy mogę ogłosić Wiewiórę na Goldenline w grupie "Miłośnicy kotów rasy MCO?"

Tak oczywiście im więcej ogłoszeń tym lepiej. Dzięki za pomoc.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Śro lis 12, 2008 17:24

smoczyca3g pisze:Przepraszam, że sobie pozwolę odpowiedzieć :oops: Myślę, że takie ogłoszenie to dobry pomysł :)

Smoczyca pewnie że dobry pomysł. I nie martw się bo Wiórka znajdzie dobry dom. Nie wydam jej dopóki nie będę mieć pewności.

Będę zdecydowanie obstawać za domem ze starszymi dziećmi. Może faktycznie można szukać domu z kotem długowłosym.

Pieczarka

Post » Śro lis 12, 2008 22:28

Obiecałam, że zajrzę do wątku i coś napiszę. Tylko jakoś nic mądrego nie przychodzi mi głowy.
Może jutro pojawią się nowe pomysły i domek dla Wiórki :)

Felka

Od: Wto sie 05, 2008 13:00

Post » Czw lis 13, 2008 8:20

Pieczarka pisze:
smoczyca3g pisze:Przepraszam, że sobie pozwolę odpowiedzieć :oops: Myślę, że takie ogłoszenie to dobry pomysł :)

Smoczyca pewnie że dobry pomysł. I nie martw się bo Wiórka znajdzie dobry dom. Nie wydam jej dopóki nie będę mieć pewności.

Pieczarko :1luvu:

Podnoszę, piękna kociczka szuka domku! :ok: :ok: :ok:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw lis 13, 2008 15:58

Koteczko, na pierwszą stronę. Znajdziesz dom, jakiego potrzebujesz, napewno. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lis 13, 2008 16:26

MariaD pisze:Koteczko, na pierwszą stronę. Znajdziesz dom, jakiego potrzebujesz, napewno. :)

Dzięki twoje wsparcie bardzo się przyda. Popytaj wśród znajomych.

Pieczarka

Post » Czw lis 13, 2008 16:31

Felka pisze:Obiecałam, że zajrzę do wątku i coś napiszę. Tylko jakoś nic mądrego nie przychodzi mi głowy.

Ważne że zaglądasz i podnosisz wątek. Zresztą odbierałaś ze mną Wiórkę i nas ostatnio odwiedziłaś. Dzięki za pomoc.

Pieczarka

Post » Czw lis 13, 2008 16:39

Wiewóra robi pestępy w zachowaniu ale do mnie. Teraz jestem całowana w policzek tym pięknym różowym nosem. Były baranki i mruczanki a potem pogoniła Milę i była bardzo z siebie zadowolona. Wiem że powinnam przeciwdziałać takim sytuacjom ale ona jest dla mnie za szybka. Nafuczała dzisiaj na moją mamę bo jej ne pozwolila zaglądać do pralki. Dobrze że powiedziałam mamie jak ma się zachowywać w takiej sytuacji więc było fuczenie.

Pieczarka

Post » Czw lis 13, 2008 21:41

podnoszę i informuję że intensywnie szukam :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw lis 13, 2008 23:24

Pieczarka ja bym bardzo chciała zobaczyć jak ty fuczysz na Wiewiórę.
Więc to chce piękną kociczkę ?

Felka

Od: Wto sie 05, 2008 13:00

Post » Pt lis 14, 2008 11:13

Kto chce śliczną koteczkę?? Ktoooo? :lol:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pt lis 14, 2008 14:24

Na pierwszą stronę koteczko. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lis 14, 2008 17:10

Co tu tak cicho. U nas po staremu. Przez weekend wypróbuję spryskiwacz aby od razu przystopować ataki Wiewióry na Milę.
Nikt nie chce takiej charakternej kocicy.

Pieczarka

Post » Pt lis 14, 2008 22:47 Ratunek dla Wiewióry!

Witajcie,

I od razu przepraszam, ze nie czytam wszystkich postów, i jeśli dubluję sprawę to przepraszam..

Moja znajoma z forum GL, Kasia. prosiła abym zamieściła jej wiadomość, co też z przyjemnością czynię z nadzieją, że pomoże Pieczarce, to ważne.. więc wklejam:

Mam również kotkę MCO, szylkretkę, 1,5 roczną. Podobnie moja Pepsi jest/była agresywna. Za dwa tygodnie dokacamy się, przyjdzie do nas kocurek MCO. Agresja Pepsi stała się jednak nie lada problemem nie tylko ze względu na przyjście małego ale i dlatego, że kotka atakuje obcych...czyli naszych gości.

Hodowczyni, od której bierzemy kocurka poleciła nam skontaktować się z dr. wet Jagną Kudłą. Jest to kocia behawiorystka. Po konsultacji z nią, agresja Pepsi została zdiagnozowana jako agresja terytorialna. Dostaliśmy program terapii i go stosujemy. Powoli widać efekty, ale właściwie jesteśmy jeszcze na początku drogi do wyeliminowania agresji.

2,5 letnia kotka jest już z pewnością przywiązana do swoich właścicieli. Nie wyobrażam sobie, żeby tak oddać kota bo jest "trudny", wzięcie kota, to wzięcie za niego odpowiedzialności.

Najłatwiej jest pozbyć się problemu, jasne, ale może lepiej skontaktować się z behawiorystą, poświęcić kotu trochę swojego czasu, energii i troszkę pieniążków i kotkę wyleczyć.
Oddanie kotki uważam za ostateczność. Jeśli się ją naprawdę kocha należ spróbować wszystkiego, choćby żeby mieć pewność i czyste sumienie, że oddanie jej to jedyne wyjście.

Pozdrawiam
Kasia

i dopisek:

Jeśli możesz, to wrzuć tam proszę tą informacje o behawiorystce. Konsultacje u niej plus program kosztują tylko 100 zł(przynajmniej tyle od nas wzięła) a są efekty i może pomóc. Szkoda tej ślicznej szylkretki. Na pewno jest już przywiązana do swoich opiekunów, a zmiana ich na innych kotce nic nie pomoże, a wręcz może zaszkodzić i pogorszyć jej zachowanie.
Jeśli będą potrzebne jakieś szczegóły dotyczące tej weterynarki to służę pomocą ;)

Jeśli, droga Pieczarko, uznasz, że warto (a warto!), skontaktuj się ze mną poprzez PW, podaj swoje namiary, a ja skontaktuję Cię z Kasią osobiście. Razem możemy pomóc tej Waszej cudnej Wiewiórze :)))

pozdrawiam!
Ala.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

alunia77

Od: Pon lut 11, 2008 13:26

[poprzednia][następna]