Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 11, 2008 19:47

HALOOOO...............ZIEMIA-> POLSKA-> S O S N O W I E C-> MARIOT

Witajcie kochani :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Jak miło się przywitać jako "prawie" ostatni 8)
MIKUŚ

Post » Wto lis 11, 2008 19:48

:D :D :D

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lis 11, 2008 19:49

Witamy wszystkich forumowiczów i tajnos agentosów :!: :!: :!:

Pozdrawiam Ja i moje tymczasy :roll:
MIKUŚ

Post » Wto lis 11, 2008 19:54

Slapcio ma już domek stały.
Oto wieści z nowego domku:
Teren mój. Właściciele pod pantoflem.
Wszystko dobrze tylko jeść nie mam ochoty.
Pozdrawiam serdecznie - SLAPCIO

Kubuś, Bubuś, Dedal i Ikar, no i moja "córusia"=Słonusio ---->dalej do wzięcia :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
MIKUŚ

Post » Wto lis 11, 2008 20:06

MIKUŚ pisze:Slapcio ma już domek stały.
Oto wieści z nowego domku:
Teren mój. Właściciele pod pantoflem.
Wszystko dobrze tylko jeść nie mam ochoty.
Pozdrawiam serdecznie - SLAPCIO

Kubuś, Bubuś, Dedal i Ikar, no i moja "córusia"=Słonusio ---->dalej do wzięcia :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Baska przedszkolakom trzaa foty porobić :wink: daj znać jak ci pasuje:)_

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lis 11, 2008 20:09

Na razie może tylko Bubuś i Kubuś. Ok? Dedal i Ikar są za mali :roll:
MIKUŚ

Post » Wto lis 11, 2008 21:50

Zosiaczek pisze:Witam, to i ja się melduje na nowym wątku.

Mała Lu zaaklimatyzowała sie bardzo dobrze. Je za trzy koty, dużo śpi i gonią się wspólnie z Laserkiem. Na razie nie ma jeszcze miłości ale szukają koteczki ciągle kontaktu. Jak zaczynają się gonić to zazwyczaj Lu goni Laserka :)))
Jeżeli chodzi o zdrowie Lu to jeszcze kicha lecz jakby mniej, świerzb w uszach prawie wyleczony lecz chyba przeniósł się na pyszczek i trochę mnie to martwi. W srode ide z nią do wetka i zobaczymy co poradzi.
Lu jest bardzo kochana i przytulaśna niesamowicie. Śpi w moich nogach i grzeje jak grzejniczek :) nikogo się nie boi od razu na kolanka i traktorzy :))) Po prostu sama słodycz. Bardzo się cieszę że ją wzięłam :)

Bardzo się cieszę że mała Lu znalazła u Was domek to taka słodka kicia, jej byli włascieciele chcieli ją oddać do schroniska w Sosnowcu :twisted: przywieźli ją do nas, może na jej szczęście :) ona taka przesmieszna jak siedziała w boksie to tak fajnie przeginała główkę patrząc co my tam takiego ciekawego robimy - kicia słodka jak miodzik cieszę się, że nie musi juz u nas siedzieć w boksie :lol: dziękuję bardzo

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lis 11, 2008 22:00

mamucik1 daj znać jak tam kociaste łacznie z Burasiem, czy p. Ola skontaktowała się z Tobą w sprawie książeczki i ewentualnych szczepień jak coś to do niej przedzwonię :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 12, 2008 13:30

terenia1 pisze:Tu jest adres naszej stronki www.nadziejanadom.org

Dane na stronce są mocno nieaktualne, ale już powoli podjęłyśmy pracę nad uaktualnieniem stronki i wprowadzeniem większej ilości rózności na nią :) prosimy o chwilę cierpliwości :wink:

Tak tak koniecznie uaktualnić bo ja Kamci i Nesci nie oddam za chiński mur nawet ;D :twisted:
POLECAM KOTY sosnowieckie-są przegrzeczne :D !!!!!
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Śro lis 12, 2008 17:12

Nesca38 pisze:
terenia1 pisze:Tu jest adres naszej stronki www.nadziejanadom.org

Dane na stronce są mocno nieaktualne, ale już powoli podjęłyśmy pracę nad uaktualnieniem stronki i wprowadzeniem większej ilości rózności na nią :) prosimy o chwilę cierpliwości :wink:

Tak tak koniecznie uaktualnić bo ja Kamci i Nesci nie oddam za chiński mur nawet ;D :twisted:
POLECAM KOTY sosnowieckie-są przegrzeczne :D !!!!!

Nesca38 a co tam słychać u Nesi i Kamusi? Moje rezydenty tęsknią za Kamą i za charcami z nią, zwłaszcza moje kudłate kocisko :)
napisz proszę co u nich słychać bo umieram z ciekawości ;)

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Śro lis 12, 2008 17:43

Byłam dziś z Małą Lu u wet-a i co się okazało, świerzb świetnie się leczy. Koło pyszczka mała dostała grzybicy (nie mam pojęcia skąd), kichanie jej nie przeszło więc dostaje antybiotyk, żeby jej nie przeniosło sie to na płuca. Niestety nie było zbyt miłe przezycie dla nas obu, bo Mała Lu strasznie miauczała nawet krzyczała (jesli można tak powiedzieć) i podrapała mnie okropnie no i weta trochę. Pierwszy raz widziala takie przerazenie u kota.
Trzymajcie kciuki żeby Mała Lu szybko wyzdrowiała :)

Zosiaczek

Od: Śro paź 22, 2008 13:12

Post » Śro lis 12, 2008 20:52

Zosiaczek pisze:Byłam dziś z Małą Lu u wet-a i co się okazało, świerzb świetnie się leczy. Koło pyszczka mała dostała grzybicy (nie mam pojęcia skąd), kichanie jej nie przeszło więc dostaje antybiotyk, żeby jej nie przeniosło sie to na płuca. Niestety nie było zbyt miłe przezycie dla nas obu, bo Mała Lu strasznie miauczała nawet krzyczała (jesli można tak powiedzieć) i podrapała mnie okropnie no i weta trochę. Pierwszy raz widziala takie przerazenie u kota.
Trzymajcie kciuki żeby Mała Lu szybko wyzdrowiała :)

Zosiu mała zawsze reagował tak na weta ,mierzenie temp i podawanie leków.Ona niby mala ale w tej malutkim futrku istna tygrysica drzemie :wink:
Ja się zastanawiam skąd ten grzybek? :roll: Musiała przyjśc z nim juz na kociarnię ,bo u nas nie mamy zagrzybionyvh kociaków.

A powiedz mi jaki antybiotyk ona bierze?na tego gluta?

mar_tika

Post » Śro lis 12, 2008 20:54

JESZCZE JEDNO.
ZAKTUALIZOWAŁAM PIERWSZA STRONKĘ.
Tzn jaki kot do adopcji ,jaki kot adoptowany i jaki odszedł.
Jeżeli jakiegos kociaka pominęłam proszę dajcie znać .Konkretnie interesuje mnie okres pohiltonowski czyli sierpień ,wrzesien, październik i połówka listopada.

CZEKAM NA INFO:)

mar_tika

Post » Śro lis 12, 2008 21:13

Melduje ze Zabcia jest juz u mnie na tymczasie i na razie rozpoznaje teren :D Chyba jej sie moj balagan nie podoba bo kreci nosem :wink: ale chodzi po claym mieszkaniu i miauczy. Patrzy na mnie zz aciekawieniem :lol: I juz sie bawila olowkiem wiec chyba nie jest az tak przestraszona :) ale dwa razy weszla do otwartej szafy! A tak poza tym straszna ciekawa otoczenia jest :D

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro lis 12, 2008 21:19

hidi pisze:Melduje ze Zabcia jest juz u mnie na tymczasie i na razie rozpoznaje teren :D Chyba jej sie moj balagan nie podoba bo kreci nosem :wink: ale chodzi po claym mieszkaniu i miauczy. Patrzy na mnie zz aciekawieniem :lol: I juz sie bawila olowkiem wiec chyba nie jest az tak przestraszona :) ale dwa razy weszla do otwartej szafy! A tak poza tym straszna ciekawa otoczenia jest :D

ale super !!Żabcia jest najbardziej wypłoszona z calego stadka.Potrzebuje człowieka żeby uwieżyć że my ludzie tak do końca nie jestesmy tacy źli:)
Żabcia potrzebuje czasu i miziania.Ostatnio jak byłam z moim chłopem na kociarni to wlazła mu na kolana i traktorzyla :)

hidi powiem ci ze jak jeszcz nie miałas kociaka to nielatwe zadanie przed tobą :wink: Żabcia jest łagodna choć uciekajaca :wink: się nabiegasz za nią :D

ale to był mój pomysl coby obdzieliś cie kocią -żabcią.
Ona musi mieć kontakt z człowiekiem a to kochane kocisko :)

mar_tika

[poprzednia][następna]