Ile kotów ma pod swoją opieką?
Ile dorosłych a ile maluchów?
Debili nie brakuje..
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
orchidka pisze:Dowiedziałam się też wczoraj, że spółdzielnia wystawiła imienne zakazy karmienia kotów karmicielkom. Krew mnie zalała![]()
Karmicielka boi się iść do urzędu po karmę, bo ma to pismo.
Karmi więc koty tym co ma - czyli makaron z oliwąNic dziwnego, że kociaki mają biegunkę i są chude.
Czekam aż mi pokaże pismo i zrobię raban temu, kto się tam podpisał.
Normalnie czasem nienawidzę mojego miasta
orchidka pisze:Imienne!!!! Wyobrażasz sobie!?
Już ja im przygotuje pismo! Jakiemuś urzędnikowi pójdzie w pięty!
Kaprys2004 pisze:Wysłałam link do Fundacji Pro Bono. Oni walczą o dobro futrzaków. Może jakoś będą mogli pomóc. Mam nadzieję. Niesłychane rzeczy..
A żeby im szczury wchodziły w komputer.. (chociaż kocham szczury)
orchidka pisze:Kaprys2004 pisze:Wysłałam link do Fundacji Pro Bono. Oni walczą o dobro futrzaków. Może jakoś będą mogli pomóc. Mam nadzieję. Niesłychane rzeczy..
A żeby im szczury wchodziły w komputer.. (chociaż kocham szczury)
Chętnie bym się ich poradziła i troche nimi wsparła. Wiesz, zawsze Fundacja to brzmi inaczej niz prywatny człowiek...
orchidka pisze:Po kilku godzinach jednak zmienił zdanie i pozwolił się spokojnie pomiziać i troche umyć, bo brudny i okurzony był niemiłosiernie (jak to piwniczak).
Myślę, że dużą rolę w jego nawróceniu, miała nasza pogadanka, kiedy to przez godzinę w łazience tłumaczyłam mu jak fajnie jest być domowym kotem![]()
(swoja drogą - widok mnie klęczącej na podłodze i opowiadającej kotu, że jak będzie grzeczny i pokaże dupke by stwierdzić jakiej jest płci, to będzie mógł sobie wybrać kolor kocyka - bezcenne
![]()
)
orchidka pisze:Dowiedziałam się też wczoraj, że spółdzielnia wystawiła imienne zakazy karmienia kotów karmicielkom. Krew mnie zalała![]()
Karmi więc koty tym co ma - czyli makaron z oliwąNic dziwnego, że kociaki mają biegunkę i są chude.
Kaprys2004 pisze:orchidka pisze:Dowiedziałam się też wczoraj, że spółdzielnia wystawiła imienne zakazy karmienia kotów karmicielkom. Krew mnie zalała![]()
Karmi je jednak. Makaron bo makaron, ale karmi.
Nie boi się karmić, ale iść do urzędu po karmę.
A może powinna iść do prezydenta miasta i pokazać to bezprawie?? Bo wierzę, że wydawanie takich zakazów to bezprawie..
Nie mówię już o tym, że to bestialstwo w białych rękawiczkach.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 58 gości