SOPOT - szukamy DT dla slodkich krowek :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 09, 2008 20:27 SOPOT - szukamy DT dla slodkich krowek :)

wlasnie przed chwilka rozmawialam z kumplem, ktory pracuje wlasnie w tym barze z tematu - w Barze Przystan. od okolo poczatku wrzesnia pojawily sie maluchy i ich mama. najpierw byla 3 maluchow,ale od jakiegos czasu pojawia sie tylko 2 i mamuska oczywiscie. jasna sprawa,ze kocia rodzinka jest dokarmiana przez pracujacych tych ludzi.
ale ja sie martwie. niedlugo przyjdzie zima, zreszta maluchy sa coraz starsze i chyba fajnie by bylo je wykastrowac i matke tez.
prosze powiedzcie co robic??ja niestety mieszkam w poznaniu, wiec nie jestem w stanie nic zrobic oprocz po proszenie o pomoc.
jesli jeszcze jakies info potrzebne to zaparaszam na pw.

maluchy nie wiem jakiej sa plci i tez nie wiem czy sa zdrowe.
mam nadzieje,ze uda mi sie zdjecia wkleic.
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lis 24, 2008 22:26 przez kochajaca_kociska, łącznie edytowano 2 razy

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Nie lis 09, 2008 20:32

można spróbowac im domku poszukać, w tym wątku podac namiary na osobę która tam pracuje, można też na razie budki im zoorganizować takie ocieplane, może właścicel tego baru byłby chętny do pomocy?oczka chyba mają zdrowe te koteczki, nie wyglądają jak przy kk.
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie lis 09, 2008 20:37

no wlansie tez mi sie wydaje,ze sa zdrowe, ale fajnie by bylo,zeby ktos je obejrzal.
nie wiem czy wlasciciel bedzie chetny do pomocy, moj kolega pracuje tam jako kelner (albo barman ;) ) i to raczej z nim bedzie trzeba wszystko zalatwiac.
jesli ktos ze chce pomoc - prosze pisac na pw.

kochajaca_kociska

Post » Nie lis 09, 2008 21:02

Zostało jeszcze nam kaski na 1 budkę. Taką, jaka stoi zaraz obok baru Przystań: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3692358#3692358

Możemy tam budkę postawić?

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie lis 09, 2008 21:09

yammayca pogadam z kumplem, ale to niestety dopiero chyba jutro. teraz ma wlasnie randke i nie chce mu przeszkadzac ;)
a moze sama sie z nim skontaktujesz?? moze na pw po prostu podam Ci jego nr telefonu i powolasz sie na mnie. co Ty na to??

kochajaca_kociska

Post » Pon lis 10, 2008 0:00

no my stawiałyśmy budkę kawałek dalej dla kotków. yammayca wysłała link do naszego wątku. jak koty małe to nie będzie problemem je wyadoptować. bo te nasze sopociaki koło baru zatoka na emilii platter 5 już troszkę dzikuski :evil: sądzę, że pracownicy baru przystań mogą złożyć się na budkę- bo pan boguś za 50 zł chętnie zrobi, a i koszty niewielkie. kotkę trzeba wykastrować to fakt. koleś może podejść do azylu i poprosić o skierowanie, jak kotka odkarmi maluchy to można ja ciachnąć. skoro jest oswojona to nie będzie problemu ją złapać. tyle, że po sterylce trzeba kilka dni ją w domku potrzymać. maja- te 50 zł musimy trzymać na wszelki wypadek- i do materiałów na aukcję świąteczną można dołożyć. póki co nie wydawajmy już kaski na budki- bo od izy sądzę, że niebawem jest szansa dostać te czerwone sztuk z 10 :)
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lis 10, 2008 0:05

a póki co niech barman weźmie z pustostanu obok 2 prowizoryczne budeczki- stoją na emilii platter 5 obok w krzaczkach, nasze "sopociaki" maja juz gdzie dupke przytulić wszak!!!!!!!!!!! a juz noce bardzo zimne, szczególnie nad morzem- więc kotka z małymi mogła by się w nich chronić. to są budki wykonane ze zwiniętego styropianu, w środku wyłożone sianem a po wierzchu workiem od śmieci obwiązane. więc jedna z czerwonych mogła by stanąć na zimę tam albo zamówiona od pana bogusia.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon lis 10, 2008 11:03

sabina skaza, ja watpie,ze pracownicy beda chcieli sie skladac. Wiesz jak to jest. Latwiej dawac resztki - niz zbierac pieniadze na obce koty. Zreszta moj kumpel ma podejscie "a moze koty tego nie chca??". Wiec watpie,ze mozna na niego liczyc. osobiscie wolalabym,zeby ktos tam sam poszedl i dowiedzial sie co i jak. sama bym to zrobila,ale niestety jestem z poznania i do trojmiasta to daleko - tym bardziej,ze sie ucze i tak slabo mam z czasem :(

kochajaca_kociska

Post » Pon lis 10, 2008 12:50

kochająca- więc jak już pisałam my mieszkamy tez dosyć daleko (3 godzimy zajmuje nam dotarcie tam i z powrotem) i właściwie gdynia i puttraya - obsługujemy sopot, bo mało kto udziela się w wątku "sopociaków"nad morzem. więc najprostszym wyjściem będzie żeby twój kolega postawił prowizoryczny domek z emilli platter 5,niech jeden lub 2 weźmie i ustawi dla kotków. a my jak już dostaniemy budki z ciapkowa to ustawimy jedną pod barem przystań. nie możemy sobie pozwolić na finansowanie budek dla całego trójmiasta z własnej kieszeni. co innego jakby ktos się chciał z nami złożyć na nie. owszem mamy konto, ale ono jest póki co minimalnie dofinansowane i póki co chcemy skupić się w pierwszej kolejności na ludziach którzy na nie wpłacają. zostało nam 50 zł wolnej gotówki, ale myślę że to akurat będzie minimum do świątecznego bazarku- materiały plastyczne pewnie i tak wyniosą ponad stówkę.
więc molestuj moja droga kolegę żeby w pierwszej kolejności udał się na pustostan!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon lis 10, 2008 13:01

ok sabina, bede molestowac. a bron bosze nie chce,zebyscie dawaly z wlasnej kieszeni na kociaki. cos sie na pewno zorganizuje, cos wymysle.
jak ktos mialby jeszcze jakies pomysly to niech da znac :)

kochajaca_kociska

Post » Śro lis 12, 2008 0:34

KOCHAJĄCA - BUDKI Z TEGO CO WIEM MOŻE NIEDŁUGO ODZIEDZICZYMY PO CIAPKOWIE. kaske nasze stowarzyszenie na bank będzie miało, ale dopiero rozpoczynamy nasza działalność- i liche te nasze wpłaty póki co....... jeżeli kolega domku prowizorycznego nie zechce im ustawić(tego małego tuneliku z emilii platter 5) to popros o to dziewczynę o nicku PUTTRAYA, ona zajmuje się watkiem "SOPOCIAKÓW" w wątku: APEL DO TRÓJMIASTA!!!!!!!! jak będzie na spacerze w sopocie szła do naszych "sopociaków"- tunelik z pewnością ustawi pod knajpka bez problemu. a jak nic sie ciekawego nie rozwinie- to złozymy się wspólnymi siłami na willę od panów bogdanów :wink: wszak maluchy marznąć nie mogą zimą :!:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lis 12, 2008 1:51

Kiciuski potrzebuja domki!!!
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro lis 12, 2008 10:31

koniecznie!!!

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Śro lis 12, 2008 10:41

Nie spodziewalam sie kolejnej Rodzinki a tu prosze nastepne Pingwiny i to pare krokow od rezydencji Sopociakow 8O chyba ,ze spokrewnione.Koniecznie trzeba postawic im domek skoro sa niepotrzebne budki na Emilii Plater to zaden problem postawic je przy Przystani.Kochajaca , podaj swemu kumplowi do mnie maila i jak tylko bede w Sopocie skontaktuje sie z nim.Nie ma na co czekac.A czy wlasciciel Przystani wie wogole o ich istnieniu,chyba nalezloby spytac kogos o pozwolenie,postawimy domek a on za pare dni zniknie.Wlasciciel posesji przy Emilli P.ma ja gleboko gdzies,tu jest inaczej.
Jesli potrafisz wklej ich zdjecia do mojego watku APEL DO TROJMIASTA!Postaram sie dzis utworzyc dla nich osobny watek tylko tez prosilabym o zamieszczenie ich zdjec.One sa dzikie czy oswojone?

Kochajaca czy Ty mieszkasz moze niedaleko Rataj w Poznaniu bo tam namierzylam male kotki i szukam kogos kto zajal by sie sterylizacja ich matki bo podobno zbyt czesto na swiat wydaje mlode.Wiecej info mozesz znalezc w moim watku Poznan.oS Piastowskie.male cudne kotki!!!

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Śro lis 12, 2008 10:42

Nie spodziewalam sie kolejnej Rodzinki a tu prosze nastepne Pingwiny i to pare krokow od rezydencji Sopociakow 8O chyba ,ze spokrewnione.Koniecznie trzeba postawic im domek skoro sa niepotrzebne budki na Emilii Plater to zaden problem postawic je przy Przystani.Kochajaca , podaj swemu kumplowi do mnie maila i jak tylko bede w Sopocie skontaktuje sie z nim.Nie ma na co czekac.A czy wlasciciel Przystani wie wogole o ich istnieniu,chyba nalezloby spytac kogos o pozwolenie,postawimy domek a on za pare dni zniknie.Wlasciciel posesji przy Emilli P.ma ja gleboko gdzies,tu jest inaczej.
Jesli potrafisz wklej ich zdjecia do mojego watku APEL DO TROJMIASTA!Postaram sie dzis utworzyc dla nich osobny watek tylko tez prosilabym o zamieszczenie ich zdjec.One sa dzikie czy oswojone?

Kochajaca czy Ty mieszkasz moze niedaleko Rataj w Poznaniu bo tam namierzylam male kotki i szukam kogos kto zajal by sie sterylizacja ich matki bo podobno zbyt czesto na swiat wydaje mlode.przydaloby sie porobic im pare fotek.Wiecej info mozesz znalezc w moim watku Poznan.oS Piastowskie.male cudne kotki!!!

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

[następna]