Uszkodzony kręgosłup... Jest Dom, ale.. Wawa Saska Kępa s.16

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 09, 2008 8:29

Emiś pisze:Była dziś "znajoma znajomej" zobaczyć Mufkę... ma się zastanowić.. ale raczej nic z tego chyba nie będzie :roll:

To ja a szczególni Pysia - trzyma za domek dla malutkiej.
I chętnie dopowiem na różnej pytania potencjalnego domku.
Pysia jest tez takim kotkiem. Znaleziona w wieku 5-6 tygodni z problemami z poruszaniem się. Nie do końca wiadomo co jest tego przyczyna, jedna to byc może matka przechodziła pp w ciąży, druga to może mechaniczne uszkodzenie. Znaleziona została z raną w boku, tak jak by coś miała wbite, jeszcze inna to uraz około porodowy.
Pysia jest kotkiem przypodłogowym, wskakuje tylko na niskie meble - kanapę, fotel, Nie wejdzie do szafy, nie wskoczy na krzesło.
Leczyliśmy ją cocarboxylaza, nivolinem itp. Zastrzyki te pomogły jej w lepszej koordynacji. Obecnie jest na karmie hillsa j/d.
Czy malutka jest jakoś leczona.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie lis 09, 2008 20:04

Jak będziesz mieć chwilkę Emiś, daj znać co u Mufki :kitty:

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Nie lis 09, 2008 20:28

Anuk pisze:Zaglądam! Ale pomóc nie mogę :(
ja niestety też :( :( :(
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie lis 09, 2008 20:29

Myszi pisze:Jak będziesz mieć chwilkę Emiś, daj znać co u Mufki :kitty:
:kitty: :kitty: :kitty:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Pon lis 10, 2008 7:01

no to zaczynamy na dziś, może domek wypatrzy kiciuchnę
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon lis 10, 2008 10:19

Mufka niestety ma kontynuowany antybiotyk, bo rozlizała brzusio :roll: ubranko, które mamy dla kotek po zabiegach okazało się na pannę za duże i sobie z nim poradziła :?

Teraz jest w ekstra mini stroju panterki. Wrzucę dziś fotki, wygląda w nim przeuroczo :)

No i matrwi mnie to, że teraz załatwia się na posłanko i przesiaduje raczej w kuwecie. Mam nadzieję, że to tylko strajk przeciko ubranku... bo jeśli okaze się, że ona do tej kuwety załatwiała się przypadkowo, to jej szanse na dom drastycznie spadną...

A potencjalny domek zrezygnował, bo myślał, że ona ma tylko nóżkę niewładną, a nie że tak strasznie chodzi. I oni nie byliby w stanie patrzeć na to. Ja to romumiem. Nie każdy jest gotowy na zaopiekowanie się "kotem specjalnej troski".

A Mufka jakby rozumiała, że to o nia chodzi, o jej szansę, dała taki popis zabawy futrzastą mychą... podrzucała ją, łapała, zargyzała i znowu rzucała. Pokazywała, jak wielką ma radość życia w sobie, jakby chciała powiedzieć "widzisz? ja sobie z tym swietnie radzę, nie będę sprawiać problemów, nie będę przeszkadzać. Postaram się zachowywać jak zdrowy kot"...

Hannah12, u Mufki też jest rozważana opcja z powikłaniami po pp. Nie stosowaliśmy u niej tych leków, zaproponuję wetce.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pon lis 10, 2008 10:28

Ha! "Kot specjalnej troski"! Ha!
Przecież ona jest prawie zdrowa, tylko troszkę inaczej się rusza. Głupi ci ludzie.
A na fotki czekamy z utęsknieniem.
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pon lis 10, 2008 12:03

Jeżeli Mruf ma tylko problemy z poruszaniem, tak jak Pysia, zarzuca tyłem przewraca się to ona nie jest kotem specjalnej troski.
To jest kot dla osób, które nie lubią jak im zwierzaki po stołach chodzą i wyjadają z talerzy.
Pysiunia jak była malutka, to nie potrafiła wyjść z kuwety i zakopać urobku - często ładowała w tym co zrobiła. Jak podrosła i wzmocniły się jej łapki, dużo się z nią bawimy, gonimy ja, zmuszamy do wskoczenia no niskie meble, przez rzucanie na fotel, kanapę jej ulubionych zabawek - to nie ma takich problemów. Goni się też z Hakerem i nie zraża ją to, że często się przewraca, uderza o meble itp. wstaje i dalej bryka.
Ciężko jest patrzeć na tej jej problemy z chodzeniem, moja mama jak nas odwiedza to mimo, że nie lubi kotów, a raczej się ich boi, zawsze współczuje Pysi i bardzo przeżywa jej ułomność.

Pysia ani w kaftanie, ani w kołnierzy (musiała ostatnio chodzić bo miała ropień na uszki) nie potrafi się poruszać. Od razu się wywraca, a jaką przy tym mam minę :evil: bierze nas na litość.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon lis 10, 2008 12:35

AguśSosnowiec pisze:podnosimy!!!!!
malutka na górę!!!!
Kto może niech porozsyła znajomym linka z ogłoszeniem małej=> http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=15043

Ehh żeby się znalazł domek...

rozsyłam, a takze jest tutaj, mam nadzieję,ze wkrótce pojawi sie dobry domek dla Mufki
http://nasza-klasa.pl/profile/18757875/gallery
czy koteczka ma jeszcze gdzies ogłoszenia, czy porobić?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lis 10, 2008 16:19

Mrufka a'la Bardzo Groźna Pantera, Która Upolowała Myszę :)

Obrazek Obrazek

Na razie mała nie ma więcej ogłoszeń, jakbym mogła prosić o pomoc... :oops:
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pon lis 10, 2008 17:30

Piekna panterka :ryk:

Zapraszamy na hiltonowy bazarek:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84024

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lis 10, 2008 20:24

Emiś pisze:Mrufka a'la Bardzo Groźna Pantera, Która Upolowała Myszę :)

Takie ma groźne wdzianko :D ,

a oczka nadal przestraszone...

Myszi

Od: Śro lis 02, 2005 12:19

Post » Pon lis 10, 2008 20:31

W tym wdzianku wyglada szałowo :) A teraz cętki są na topie ;)

Killatha

Post » Wto lis 11, 2008 9:09

I nikt tu nie zagląda?:( A dziewczynka jest taka "drapieżna" :D

Killatha

[poprzednia][następna]