Kochałam ją a ona umarła;(Pelasia ma swój kochający dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 08, 2008 3:48

Akcja - przesuń szafę, skończyła się nieoczekiwanym sprintem na dól Panny Pe. Peściak (jak ja mogłam nie wierzyć we własne koty?!) pokazał mi droge do Pelaśki, bez żadnych oporów dała się wtargać na kolanka, była spięta, oczy nadal ogromne. Peściak ją próbował zaczepiać, nie reagowała, patrzyła na mnie tymi swoimi pięknymi oczętami. Przestałąm głaskać, nadal patrzy i... nie ucieka. Gadam do niej i tłumaczę, że jest wspaniałą Pelasią, że nic jej tu nie grozi, że jest przepiękna i juz ją kocham. Pelaśka się jeno wpatruje i nadal nie zwiewa. Poczekałam, zeszła z kolan, spokojnie, popatrzyała na mnie i dała się znowu pogłaskać i powolutku odeszła. Dam jej teraz "chwilę dla siebie", nich spokojnie się tu oswaja.
A mi ktoś sennoś zapierniczył, bom jednak nadal na emocjiach, pewnie jutro wstanę dopiero popołudniu, czyli jeszcze gorzej niż dzisiaj. Cóż, może jam "nocny marek"...

martaEG'a

Od: Czw gru 21, 2006 13:00

Post » Sob lis 08, 2008 7:41

coz trzymam kciuki za Panne Pelaske aby zrozumiała że Marta to jej aniol i by panieneczka wyluzowala.

Bedzie dobrze. tylko niekiedy to trwa.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob lis 08, 2008 7:55

Toś nie pospała Marto :)

Nic to - śpij teraz ile trzeba. My poczekamy :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lis 08, 2008 9:32

To super. Biedna Pelasia, ale wierze że teraz juz będzie ok. Ważne że jest bezpieczna. Zaraz po niedzieli tęz wysyłam troszkę pieniązków na sterylke :lol:

kasia.grecja22

Od: Pt wrz 26, 2008 15:56

Post » Sob lis 08, 2008 10:46

DZień dobry wszystkim :)
widze, ze napięcie trwa caly czas

jak dzisiaj?
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob lis 08, 2008 12:17

widze, ze idzie kudobremu
b sie ciesze

otma

Od: Nie gru 23, 2007 19:55

Post » Sob lis 08, 2008 13:49

Dzień Dobry Wszystkim :lol:
(tak nie do końca się wyspałam :twisted: )

Pelcia w okolicach swojej ulubionej szafy. Moim zdaniem już zwiedziła dom, bo jak szłam niby-spać, to była na dole a po moim przebudzeniu była na górze (wiem, wiem, chciała blisko nas spać:)). Tej nadzieji się trzymam, bo jej naszykowane jedzonko jest nietknięte, dlatego łudzę się, że znalazła w kuchni...
Kotów się raczej nie boi, jak ją Peściak obwąchuje i zaczepia, to praktycznie nie reaguje. Gnojunio się jej boi, Gwiazdka w ogóle nie reaguje.

martaEG'a

Post » Sob lis 08, 2008 14:01

kwinta 8O - sprawdziłam konto...
WielKie DzięKi!!!!!!!!!!

Cioteczki i Wujku!
Mamy już 85 zł na koncie (na tą porę) i 20 (na razie) z bazarków i zadeklarowaną wpłatę w poniedziałek :lol:

Chciałabym Was o tym informować na bieżąco, więc pomyślałam, że "rachunek sumienia" dobrze by było, zrobić w jednym miejscu.
Proponuję: informację o wpłatach będę podawać w moim pierwszym poście na 3 stronie.
Ostatnio edytowano Sob lis 08, 2008 17:51 przez martaEG'a, łącznie edytowano 1 raz

martaEG'a

Post » Sob lis 08, 2008 14:15

Ja-Ba :1luvu:

martaEG'a

Post » Sob lis 08, 2008 14:18

Marta - cała przyjemnośc po mojej stronie :)

Jesteś cudowną babą i jak nie pomóc ?

Ściskam :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lis 08, 2008 14:23

Marto
a da się zamieścić tutaj fotkę koteczki?

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob lis 08, 2008 16:26

Zgodnie z prośbą chciałam zrobić zdjęcie Pelasi na tle jej umiłowanej (słynnej już) szafy (TŻ mnie ochrzanił, bo dręcze kota). Nic z tego! To Panna bardzo skromna, zawstydziła się flesza i zwiała na dół. Tym razem spanikowany Gnojuś pokazał mi drogę do niej. No więc gadam do niej, odmieniając na wszelakie sposoby jej imię, a ona dwa razy do mnie zagadała i łypie na mnie tymi wielkimi oczętami. Wzięłam ją na ręce, była spieta ale szybko wyluzowała, nastawiałą łepek, mrużyła oczka, gadałam do niej a ona patrzy na mnie jak na wariata. Jak przestałąm głaskać, patrzy się z wyrzutem, zmieniła pozycję ale nie ucieka. Kilka łez wzruszenia upuściłam. Głaski powtarzałyśmy. W końcu Pelcia zeszła i zaczęła się interesować kuchnią, bo TŻ coś tam próbował "upolować". Na przycupnietych nóżkach wyszła sprawdzić, co się tam dzieje. TŻ się ruszył - zwiała pod schody i siedzi tam do tej pory... (już mi kocyków brakuje!)

martaEG'a

Post » Sob lis 08, 2008 16:30

Spokojnie, za 3-4 dni pewnie już bez problemu będzie pozowała do zdjęć :lol: na razie wszystko jest dla niej takie nowe. Uważam że jak na to co ją spotkało jest i tak dzielną dziewczynką.
A o fotki dopytuję nie z jakiejś niezdrowej ciekawości tylko żeby ją widać było dla ewentualnego nowego domku bo jeśli dobrze pamiętam, u Ciebie tylko tymczasek jest..

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob lis 08, 2008 16:43

To fakt - kicia dzielna jak nie wiem co! Nie ma porównania z Gnojusiem a szczególnie z Gwiazdką, moimi niby-tymczsami... i włąśnie dlatego musiałam dzieścia razy przysięgąć TŻ'owi, że to domek tylko na miesiąc...

Ale sam powiedział, że jest przepiękna i baaardzo dzielna, niby kociasto nie kumaty :wink: to jak to zauważył? :roll:

martaEG'a

Post » Sob lis 08, 2008 17:04

Zapomniałam na śmierć! Czy Wy wiecie, kto nakręcił całą akcję, od czego się zaczęło??? Pewnie nie, więc wyjaśniam - kasia.grecja22 napisała mi, tak po prostu, pw z informacją o tymże wątku, jej determinacja mnie powaliła, nabrałąm odwagi na rozmowę z TŻ i... wszyscy wiemy, co było dalej...

Raz jeszcze dziękuję Patrycji - otma! Generalnie dziękuję Wszystkim za pomoc - za chęci, za dobroć, pomoc finansową itd. Tu, na tym forum, jest rzesza niesamowitych i fantastycznych ludzi. Jestem pod wielkim wrażeniem!!! Powodzenia dla wszystkich!!!

martaEG'a

[poprzednia][następna]