Cytrysia, Mruczek , Lucysia - Odeszła ['']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2008 18:51

W necie wyczytałam, że ludziom na krwawiące dziąsła podaje się wit. C i K
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3423288
A czy Lucysia nie ma awitaminozy? Ciągle dostaje różne silne leki, a witaminami nie jest wspomagana.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lis 06, 2008 20:51

Mziel , nie wiem sama co mam o tym myślec, dr stwierdzila że zadnych wspomagaczy nie :oops:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw lis 06, 2008 21:03

Może skonsultuj Lucysię z tą dr Jodkowską.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lis 06, 2008 22:41

Meggi,

nie wiem, czy mam rację, ale profesjonalnie zrobiona sanacja ząbków nie powinna dawać takich efektów, jak opisujesz. Może tam jeszcze coś zostało, może wetka nie usunęła korzeni. Przed takim zabiegiem powinno robić się rentgen jamy ustnej. Nie wiem, czy to FORL czy Gingivitis. Moi weci usunęli z powodzeniem wszelkie stany zapalne kotu znajomej, którego pasła przez prawie 2 lata sterdydami (Prednisolon) wg zaleceń innej wetki. Efektem terapii sterydowj była wtedy też cukrzyca, leczona przez chyba rok insuliną. Po dokładnej sanacji zębów wszelkie stany zapalne się zagoiły. Poziom cukru wrócił wtedy po pewnym czasie do normy. Sterydy to tylo leczenie symptomów, musi być przecież jakaś przyczyna, którą należy jednoznacznie zdiagnozować. Do tej pory to jedynie zabawa w kotka i myszkę.

Pozdrawiam cieplo
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw lis 06, 2008 22:53

Tinko witam!
Wetka nie wie co moze byc przyczyna jeszcze czerwonych dziaseL.
Rany po usunieciu zebow juz sie zagoiły, jak teraz przez te kilka dni dostawala steryd to dziąsła do wczoraj były ładne - a dzisiaj znowu to samo.
Tak mysle ,moze samej zaaplikowac jakies jej leczenie homeopatia.

Tinko cukry w tamtym tygodniu byly super.
114, po 6-81, po 8 - 90, po 12 - 117., a teraz cukry miedzy 102 , 133, a 179, a dzisiaj rano 224.
Nie mam pojecia jak jej jeszcze pomóc.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw lis 06, 2008 23:15

głaski dla mojej kochanej Lucynki, oby dziąsełka się wreszcie zaczęły goić:(
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw lis 06, 2008 23:20

Podziękuj narzeczonemu za pyszna herbatke .
Lucysia dziekuje za glaski , taka smutna lezy nawet po podaniu teraz insuliny nic ją nie interesuje jedzonko. I to mnie martwi bardzo.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw lis 06, 2008 23:26

Aniu jesli homeopatia na dziąsła to dobry jest

Mercurius Solubilis D12

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Czw lis 06, 2008 23:33

Ja kupilam ta mas Tołpy co mnie polecałas - moze tym zaczne smarowac tylko ile razy dziennie Iwus mam to robić?
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Czw lis 06, 2008 23:35

meggi 2 pisze:Ja kupilam ta mas Tołpy co mnie polecałas - moze tym zaczne smarowac tylko ile razy dziennie Iwus mam to robić?

ja miałam polecenie smarowac 3xdziennie
i tak smarowałam kociastym

Kociama

Post » Czw lis 06, 2008 23:38

Mercurius Solubilis D12

jak to stosowac i jakiej firmy jak mozesz to jeszcze napisz. Dziekuje bardzo
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Pt lis 07, 2008 0:19

Widzę, że każdy ma inne środki.

Ja stosowałam kilka terapii środkiem Kreosot D 12. Kupowałam ampułki, bo globulki lub tabletki są mniej skuteczne. Stany zapalne u Tinki szybko się goiły. Nie wiem, czy ten środek jest dostępny w Polsce.

Ale na każdy rodzaj zapalenia jamy ustnej są w zasadzie inne środki homeopatczne.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Post » Pt lis 07, 2008 0:23

Mercurius Solubilis D12

Właśnie wyczytałma w ksiące o heomopatii dla zwierząt, że ten środek również działa na zapalenie dziąseł z lekkim krwawieniem.

Tinka07

Post » Pt lis 07, 2008 1:25

meggi 2 pisze:
Mercurius Solubilis D12

jak to stosowac i jakiej firmy jak mozesz to jeszcze napisz. Dziekuje bardzo

jest to lek firmy DHU

podawałam po 6granulek 2Xdziennie rozpuszczone w wodzie

lek nie jest drogi a bardzo wydajny
płaciłam gdzies okolo 8zł

Kociama

Post » Pt lis 07, 2008 11:50

Moje kochane bardzo Wam dziekuje za porady.
Jestem dzisiaj zupelnie zalamana - w pysiu u Lucysi MAKABRA dziasla czerwone az bordowe, ślina leci na metry i co ja mam robic.
Wczoraj dostala antybiotyk na 2 tygodnie - przeciez koicna nie bedzie sie tak meczyc, moze zaczac podawac Tolfedyne - nie mam juz siły zeby znowu ja taszczyc do lekarza tylko do którego :? .
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]