Bungo i Lusia. Uffff.....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 02, 2008 21:35

Dzięki za wszystkie dobre rady :evil:
Może to jest jakiś pomysł - nabrać kotów, utłuc babona i dać się zamknąć? Już widzę ten dramatyczny wątek - pani w więzieniu,zabiła pseudohodowcę, 30 kotom grozi schron :twisted:

Mimw- siostro w niedoli - wykorzystam Twój patent z drugą strzykawką - z wodą. Moje plują tym świństwem dalej niż widzą. W białe kropki jestem ja, koty oraz kuchnia :roll: i mam poważne obawy, że więcej leku jest w tych kropkach niż w kotach.
B-dur - JA mam babe miętolić i zrobić jej pięcioraczki :conf:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie lis 02, 2008 22:46

Bungo pisze:Dzięki za wszystkie dobre rady :evil:
Może to jest jakiś pomysł - nabrać kotów, utłuc babona i dać się zamknąć? Już widzę ten dramatyczny wątek - pani w więzieniu,zabiła pseudohodowcę, 30 kotom grozi schron :twisted:

Mimw- siostro w niedoli - wykorzystam Twój patent z drugą strzykawką - z wodą. Moje plują tym świństwem dalej niż widzą. W białe kropki jestem ja, koty oraz kuchnia :roll: i mam poważne obawy, że więcej leku jest w tych kropkach niż w kotach.
B-dur - JA mam babe miętolić i zrobić jej pięcioraczki :conf:

Wczoraj Sela dała pokaz plucia Sumamedem :? nauczyłam się więc mocniej ją chwytać i dziś było dużo łatwiej z tym lekiem, ale... Sela wczoraj przestała sikać. Dziś po awaryjnej wizycie u weta mam jej podawać dodatkowo no-spe i furaginum 2x dziennie na zapalenie pęcherza -na bank pokocha mnie jeszcze mocniej niż dotychczas :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Nie lis 02, 2008 23:57

Współczuje :(
kciuki za Selę :ok:

Bungo

Post » Pon lis 03, 2008 8:40

Bungo pisze:Dzięki za wszystkie dobre rady :evil:

:) :)

temat wątku: "DT potrzebne na cito!"
:)

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon lis 03, 2008 10:22

Nie macie tak źle :twisted: . U mnie Zenek po sumamedzie wymiotował jak przysłowiowy kot i to przez kilka godzin. Podczas kuracji musiał dostawać czopki przeciwwymiotne. Kaśka zwymiotowała tylko pierwszą dawkę. Była niezła jazda.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon lis 03, 2008 11:33

Sylwka pisze:Nie macie tak źle :twisted: . U mnie Zenek po sumamedzie wymiotował jak przysłowiowy kot i to przez kilka godzin. Podczas kuracji musiał dostawać czopki przeciwwymiotne. Kaśka zwymiotowała tylko pierwszą dawkę. Była niezła jazda.

8O

Sela dzielnie to znosi, ale wczoraj po no-spie mi się zaśliniła :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Wto lis 04, 2008 14:29

Jak w tytule - mam rozrobioną porcję sunamedu w zawiesinie (ok. 15 ml). Ponieważ dostałam receptę na tabletki, jest do oddania, ale pilnie, bo po rozrobieniu nadaje się do przechowywania przez 5 dni. Jestem przy kompie i czekam na chętnych.

Luśka odstresowywuje się pod kaloryferem po wizycie kontrolnej. Jest zdecydowanie lepiej, choć coś tam w gardle jeszcze poświstuje. U weta jak zwykle udawała że nie żyje, mimo dodatkowych atrakcji - czyli cudnej, maleńkiej tri, która pomiaukiwała do niej przez kratkę i tuliła się do transportera.
Tri ma 8 miesięcy, waży 1kg :( , wygląda na 5. Pojawiła się w schronie w charakterze zagrzybionego szkielecika; kierownik nie wytrzymał, capnął kicię i zawózł do gabinetu żony. Pomieszkuje tam od paru dni, przebadana od stóp do głów (żadnych poważnych świństw nie wykryto, tfu, tfu - odpukać), zdrowiej, zaczyna jeść - i szuka domu. To najbardziej kochane stworzenie, jakie w życiu widziałam. Mruczy na widok człowieka, lgnie do kotów, mozna ją miętolić na wszelkie sposoby - np, kołami do góry - a mała jest zachwycona. Ma półdługą sierść w trzech kolorach, szyldkretowy, długi puchaty ogon i bielutkie podwozie.
Jak tylko dostanę zdjęcia, założę jej wątek na kociarni. Ale łatwo ją sobie wyobrazić - jest prawie (po Gadżetce Nordstjerny :wink: ) najpiękniejszą, a na pewno najsłodszą tri na świecie :1luvu:

Bungo

Post » Wto lis 04, 2008 14:32

Wszystkie tri słodkie są :D . Miała dziewczynka szczęście :D . Zakładaj wątek, będziemy podbijać, żeby szybko znalazła dom :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto lis 04, 2008 14:42

Nikt nie chce tego świństwa?
Prawdę mówiąc, moje koty też nie chcą :?

Bungo

Post » Wto lis 04, 2008 16:11

Przyjdzie mi to tytułowe lekarstwo wyrzucić... :(

Bungo

Post » Wto lis 04, 2008 16:16

Bungo pisze:Przyjdzie mi to tytułowe lekarstwo wyrzucić... :(

ciesz sie, że niepotrzebne :twisted:

ale może ktoś się zgłosi, to dość popularny antybiotyk

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Wto lis 04, 2008 16:28

Potrzebne - niestety - bo tłuczemy lamblie i przeziębienie u Luśki, ale od jutra będą tabletki. Mam nadzieję, że łatwiej przyjdzie je wepchać do obu paszczy, niż zawiesinę, którą plują na znaczne odległości :evil:

Bungo

Post » Wto lis 04, 2008 21:12

Nie chcecie sumamedu, to nie <FOCH>

Zmieniłam więc tytuł - może ktoś uwierzy mi na słowo i skusi się na cudną mini-tri :) ? Ja już się zakochałam, ale niestety... :(

Bungo

Post » Wto lis 04, 2008 21:25

Witaj Bungo i Kociaste :)
Trzymamy mocno za wasze zdrówko i za domek dla tej kochanej Tri
Serce krwawi :cry: tyle tych biednych Kociastych w potrzebie
Trzymajcie sie cieplutko,jestesmy sercem z Wami :1luvu:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto lis 04, 2008 21:31

Bungo pisze:Nie chcecie sumamedu, to nie <FOCH>

Zmieniłam więc tytuł - może ktoś uwierzy mi na słowo i skusi się na cudną mini-tri :) ? Ja już się zakochałam, ale niestety... :(

Może jakaś fota??? To zawsze lepiej działa. Bym wywiesiła ogłoszenie w mojej lecznicy.
Marcelibu

[poprzednia][następna]